Agenda

zat 23 september 2017 t/m maa 21 mei 2018

Miljoenen kinderen in 24 landen lezen de boeken van Paul van Loon. De in Geleen geboren kinderboekenschrijver put voor zijn verhalen, zo zegt hij zelf, uit ‘de Andere Werkelijkheid’.

Vanaf 23 september is die te beleven in het Limburgs Museum in Venlo. De tentoonstelling Paul van Loon – De Andere Werkelijkheid brengt liefhebbers dichterbij hun helden Dolfje Weerwolfje, Meester Kikker, De Griezelbus en Foeksia de miniheks, en stimuleert kinderen om te lezen. Bovendien is er een exacte en rijdende kopie gemaakt van De Griezelbus uit Paul van Loons gelijknamige boekenserie.

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Bezoek bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet Foeksia in het Heksenbos, ontdek Meester Kikker bij de sloot en schuif aan bij Beentjes, de enige echte chauffeur van De Griezelbus.

De tentoonstelling is gericht op leesbevordering. Er is een programma ontwikkeld voor leerlingen uit het basisonderwijs. Ook is het mogelijk je kinderfeestje te vieren in de Andere Werkelijkheid van Paul van Loon.

 • Prijs voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Paul van Loonlees meer..
zon 22 oktober 2017 t/m zon 13 mei 2018

Wat je ziet, ben je zelf

DNA van Limburg gaat niet over vlaai en vastelaovend. Wel over wat jou jou maakt.

De provincie Limburg is 150 jaar geleden ‘verzonnen’. Toch zijn er weinig streken in Nederland waar de inwoners zich zo verbonden voelen met hun grond. Ze ontlenen er zelfs een deel van hun identiteit aan. Is die identiteit dan ook verzonnen? Of zit de Limburgse volksaard in ons DNA? DNA van Limburg is geen traditionele tentoonstelling. Je wandelt door een landschap vol interactieve verrassingen en onderzoekt wat een Limburger Limburgs maakt. Maar je onderzoekt vooral jezelf. Wie ben jij? En wie zijn de anderen?

 • Entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €7,25


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DNA van Limburglees meer..
zon 29 oktober 2017 t/m zon 15 april 2018

Iedereen neemt wel eens iets mee van zijn of haar reis. Het museum laat door de bijbehorende verhalen de stukken tot leven komen. Ieder meegenomen souvenir zegt iets over de reis en de reiziger. De textiele objecten uit binnen- en buitenland zullen bij de bezoekers herinneringen oproepen. Los van de verhalen geeft deze expositie een beeld van gebruikte textiele technieken over de gehele wereld.

Vanwege de grote belangstelling en enthousiaste reacties, heeft Museum de Kantfabriek de looptijd van haar nieuwe tentoonstelling verlengd tot 15 april 2018.

 • Entree jongeren 12 t/m 17 jaar € 3,00 p.p.
 • Jeugd tot 12 jaar gratis entree
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Onderweglees meer..
maa 4 december 2017 t/m zat 31 maart 2018 Wo & zo van 12.30 tot 16.30 uur

Natuurgebied De Groote Heide heeft een rijke historie die terug gaat naar de middeleeuwen. Het is amper voor te stellen dat hier vroeger huzaren op paarden hebben rond gereden. Deze oefende hun gevechtstechnieken op aardewallen die nog steeds zichtbaar zijn. Naast huzaren hebben veel militairen dankbaar gebruik gemaakt van dit gebied. Zo heeft hier tijdens de Tweede Wereldoorlog een van de grootste oorlogsvliegvelden van Europa gelegen. De markeringen van de startbanen zijn nog steeds aanwezig in het landschap. Tijdens deze tentoonstelling wordt het roemruchte verleden van de Groote Heide bekeken.

Foto: Stichting het Limburgs LandschapLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van landweer tot startbaanlees meer..
zon 17 december 2017 t/m zon 22 april 2018 dinsdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 uur

Gemmy Woud-Binnendijk kwam in maart 2016 in Museum de Kantfabriek met de vraag naar mooi kant. Zij was net gestart met portretfotografie en zocht bijzondere attributen om haar modellen te kleuren. In de afgelopen anderhalf jaar later heeft zij een flitsende carrière gemaakt met shoots in de USA, Rome en Zuid-Afrika en met artikelen in magazines Vogue en ZOOM. Museum de Kantfabriek toont 30 foto’s en laat je kennismaken met haar fascinerend beeldend vermogen.

Dat Gemmy Woud-Binnendijk veel heeft geschilderd, is goed terug te zien in haar fotografie. Haar beelden van kinderen zijn opgebouwd uit diverse lagen, de gedempte kleuren en de eenvoud van het licht doen denken aan de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters.
“Ik probeer heel dicht bij het schilderen te blijven. Ik houd van de donkere, gedempte kleuren en de eenvoud van het licht in de schilderijen van de zeventiende-eeuwse Hollandse meesters. Mijn schilderijen hebben dezelfde ‘moody’ stijl. Ik gebruik altijd maar één lamp en een reflectiescherm. De zogenaamde Rembrandt-verlichting zorgt al snel voor de dramatische sfeer die ik zoek. Hoewel ik in Photoshop nog van alles met het beeld doe, ga ik nooit zomaar schieten. Ik fotografeer altijd zo veel mogelijk naar het eindresultaat toe.” (ZOOM 2017)

 • Museumkaart geldig
 • Entree voor kinderen tot 12 jaar gratis
 • Entree voor jeugd vanaf 12 t/m 16 jaar €3,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fine Art Photographylees meer..
zon 14 januari 2018 t/m zon 15 april 2018

Waarschijnlijk was er in Haelen al een kerkje in de 13e eeuw, want het doopvont stamde uit omstreeks 1200. In de 18e eeuw was er een toren met speklagen: een vierkante toren met vier hoektorentjes. Tussen 1858 en 1861 werd de kerk vervangen door een neogotische kruiskerk. Op 15 november 1944 werd de toren door de terugtrekkende Duitsers opgeblazen, waarbij ook de kerk verloren ging. In 1946 werd het puin opgeruimd. 

Dit en meer is allemaal terug te zien bij de bijzondere expositie De oude Kerk van Haelen

 • De entree is inclusief toegang tot het museum
 • Entree voor kinderen t/m 12 jaar & donateurs Studiegroep Leudal gratis


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie De Oude Kerk van Haelenlees meer..
vrij 19 januari 2018 t/m zon 8 april 2018 Di t/m zo van 11.00 tot 17.00 uur

Keramische kunst in zwart en wit

Keramiek kan op heel veel manieren kleurrijk gemaakt worden. Sommige kunstenaars kiezen echter bewust voor het weglaten van kleur. Resultaat is geen overzicht van uitersten of tegenstellingen. De keramische werken in deze expositie tonen het pure materiaal, met sobere decoraties, vrij van franje of frivoliteiten. Het resultaat is sober, strak, verstild, grafisch en poëtisch werk. Ontdek de schoonheid van dit ingetogen palet van kunstenaars uit heel Europa. Het is adembenemend als een maagdelijk sneeuwlandschap. Even ontsnappen uit het hectische leven van alle dag kan door deze serene zwart-witte wereld te bezoeken.

De opening de expositie is vrijdag 19 januari om 16u. en zal worden ingeleid door conservator/ manager Sacha Odenhoven.
Deelnemende kunstenaars zijn: Karin Bablok (D); Wim Borst(NL); Ursula Commandeur (D); Monika Debus (D); Nathalie Domingo (F); Petra Wolf (D); Ljubica Jocic Knežević (Servië); Brigitte Marionneau (F); Valeria Nascimento (UK).

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expositie Black & Whitelees meer..
don 15 februari 2018 t/m zat 14 april 2018

Als de vastelaovend goed en wel achter de rug is richten mens en natuur zich op de naderende vernieuwing.

Spoedig is het dan Palmzondag en trekt de Palmhöltjesoptocht. Een week later volgt het Paasfeest, dat de ontwaking van de natuur en daarmee het nieuwe leven aankondigt.

Hierop inspelend is in het Missiemuseum Steyl een kleurige en rijk gevarieerde tentoonstelling met veel details ingericht met betrekking tot het Paasfeest en de hieraan voorafgaande gedenkdagen.

Het geheel is samengesteld uit de collectie van Sieglinde en Udo Hergesell.

 • Entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar: €2,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Paastentoonstellinglees meer..
zat 17 februari 2018 t/m zat 5 mei 2018 weekends van 12.00 tot 16.00 uur

The Forgiveness Museum is een tijdelijk museum dat gevestigd is in Heilige Hartkerk. 

De expositie 100 dagen in de kloosterkelders van Steyl vind je het bijzondere verhaal van de Duitse kloosterlingen die het leven redden van vele inwoners van Steyl in de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog.

In de laatste 100 dagen van de Tweede Wereldoorlog in Steyl - 21 november 1944 tot en met 1 maart 1945 - spelen de broeders, paters en zusters in het kloosterdorp een bijzondere rol. De overwegend Duitse kloosterlingen plegen tijdens de zogeheten hongerwinter hoogverraad door honderden Nederlandse inwoners van Steyl onderdak te bieden en zelfs (mannen) uit handen te houden van de Duitse soldaten, hun landgenoten.

Door deze bijzondere daad overleven vele inwoners van Steyl de Tweede Wereldoorlog. Zij verblijven gedurende die 100 dagen in de kelders en in geheime gangen en buizen onder de kloosters in Steyl. Over deze gebeurtenissen is een boek gepubliceerd, gebaseerd op meerdere dagboeken van kelderbewoners tijdens de hongerwinter: ‘100 dagen in de kloosterkelders van Steyl’.

 • De toegang is inclusief 1 consumptie
 • Het Forgiveness Museum is tot 5 mei iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 16.00 uur geopend
 • Groepen kunnen ook op afspraak op andere dagen en tijdstippen terecht


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

100 Dagen in de Kloosterkelderslees meer..
zon 18 februari 2018 t/m zon 18 maart 2018 Zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Wanneer de Sixtijnse kapel in Rome, de Wereldvredeskerk in het Japanse Hiroshima en de kathedraal in Roermond tot je klantenkring behoren, heb je het toch niet slecht gedaan. We hebben het hier over het bedrijf Hein Derix uit Kevelaer dat zich gespecialiseerd heeft in het vervaardigen van gebrandschilderd glas en mozaïek en het uitvoeren van restauraties.

Veel artistiek gevoel en vakmanschap zijn beslissende voorwaarden voor het brandschilderen en verfijnen van glas voor het bedrijf. Ter ere van het 150-jarige bestaan worden er een aantal werken tentoongesteld in de Expositie Glasmalerei, die Symbiose von Farben und Licht

 • Op de openingsdag zal Jörg Derix Op de openingsdag zal Jörg Derix die samen met Michael Heymann tegenwoordig de leiding heeft over de Hein Derix GmbH & Co.KG. aanwezig zijn. 
 • Entree is vrij, giften zijn welkom. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Glasmalerei Symbiose von Farben und Lichtlees meer..
din 20 februari 2018 t/m din 20 maart 2018

In zijn expositie 'Kijk, zo doe je dat!' toont kunstenaar Jac Linssen zijn karikaturale tekeningen over Venlose politici, ondernemers en artiesten.

In Leescafé 't Begienke (in de bibliotheek) is vanaf 20 februari vier weken lang de expositie 'Kijk, zo doe je dat!' te bewonderen. De illustraties van de Venlose kunstenaar Jac Linssen tonen de dagelijkse gang van zaken in Venlo, met al haar bekende mensen. Loop gratis binnen.

Foto: Jac LinssenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Kijk zo doe je datlees meer..
zat 3 maart 2018 t/m zon 25 maart 2018

Kunstkring Artimosa houdt van zaterdag 3 maart t/m zondag 25 maart een voorjaarstentoonstelling. De tentoonstelling vindt plaats in de Kapel van het voormalig klooster. Kunstkring Artimosa is een regionale vereniging voor kunstenaars en bestaat uit ongeveer 55 leden, zowel vrijetijds- als beroepskunstenaars.

De tentoonstelling bestaat uit werken van Tiny Hebben (schilderen), Louk Weyers (figuratieve kunst) en Lenny Wolters (schilderen).

De expositie wordt ingeleid op 3 maart om 16.30 uur door Herman Bors (onder andere auteur en columnist). Er wordt tevens muziek verzorgd. Dit door Pyure

 • De expo is iedere zaterdag en zondag te bezichtigen van 14.00 tot 16.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Voorjaarstentoonstelling Kunstkring Artimosalees meer..
zat 3 maart 2018 t/m vrij 23 maart 2018

Zoals de naam al zegt heeft het Venrays Museum 'op de valreep' met acht Venrayse kunstenaars een expositie opgezet van schilderijen en ruimtelijke kunstwerken zoals beelden en gebrandschilderde ramen.

Samen laten zij zien wat ideeën, creativiteit, materiaal en geestdrift tot stand kan brengen. Met plezier en passie, zoekend naar diepere gevoelens, gebruik makend van materialen die in de natuur te vinden zijn (of niet), komen geweldige kunstwerken tot stand.

Drie weken zijn de werken te zien in onze expositieruimte. Het zijn Annie Druiven, Danjelle Creemers, Els Camps, Job Cox, Joost Schoenmakers, José Hendriks, Linda Bolten en Selm Nelissen.

Het schilderij op de foto is van Joost Schoenmakers.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Op de Valreeplees meer..
zon 11 maart 2018 t/m zon 3 juni 2018

Als botanist is Stefan Cools (Sittard 1981) een onmiskenbaar fremdkörper onder de talloze kunstenaars die de afgelopen decennia in Odapark Venray hebben geëxposeerd. Met een wetenschappelijke precisie doet hij artistiek onderzoek naar processen in de natuur; de laatste vijf in het bijzonder de transformatie van de vlinder. In Odapark Venray maakt hij een voorlopige balans op.

Wat is er te zien bij Odapark tijdens expositie Stefan Cools?

Diverse onderzoeken uitgevoerd tijdens onderzoeksjaar vanuit het Mondriaanfonds

 • Twee onderzoeken met Universiteit Maastricht: naar het meconium van de Caligo Memnon en naar pigmenten in kolen.
 • Veldonderzoek in Australie, naar inheemse vlinders, waardplanten en met name hun meconium.
 • Foto’s en video’s van (veldwerk in) de jungle in een kunstinstallatie.
 • Een inventarisatie van mineermotten in werk met titel ‘Choreografie van de mineermot’
 • Onderzoek naar korstmossen en de microvlinders die er van leven
 • Wandeling & theeceremonie met als doel bezoekers in de huid van de rups te laten kruipen
 • In het park wordt een vlindertuin aangelegd voor educatie van Kunstlab


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Solotentoonstelling Stefan Coolslees meer..
woe 14 maart 2018 t/m zat 17 maart 2018 17.30 uur en 20.30 uur
zon 18 maart 2018 van 13.00 uur en 16.00 uur

"Ik weet dat je je niet kan voorstellen dat ik mijn hele hebben en houden heb achtergelaten voor een betere toekomst. Voor zekerheid. Alles voor je kinderen. Het is voor mij dan ook moeilijk te begrijpen dat je die zekerheid weggooit voor je dromen. Terwijl ik mijn dromen weggooide voor die zekerheid.”

Een auto met imperiaal vol spullen, verhalen, emoties, familie, begrip en onbegrip. Een reis van ruim vijfentwintighonderd kilometer en twintig uur, met als eindbestemming Marokko. Hoe kom je die reis door als je medepassagier een bron van onvoorwaardelijke liefde is en tegelijkertijd je grootste ergernis?

Wat weet Abdelhadi nou eigenlijk van zijn vader? En wat weet zijn vader van hem? Zestig jaar geleden vertrok zijn vader uit Tanger en nu maken zij samen dezelfde reis, andersom. Zijn vader gaf zijn dromen op voor zekerheid. Nu, zestig jaar later, geeft Abdelhadi zijn zekerheid op voor zijn dromen. Stap in zijn Mercedes 307 en ga mee op reis. Maak kennis met vader en zoon, zoals zij opnieuw kennis maakten met elkaar.

In Ik ga op reis en ik neem mee… gaan maximaal acht bezoekers met Abdelhadi Baaddi mee op reis naar Marokko. In iets meer dan een uur tijd wordt vijfentwintighonderd kilometer afgelegd in een personenbusje en verplaatst het publiek zich in Abdelhadi en zijn vader, in hun verschillen en in hun overeenkomsten.

Let op: deze voorstelling vindt plaats in een busje dat rondrijdt door Panningen

Theaterkaartje is inclusief gratis garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan de voorstelling.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Abdelhadi Baaddi - Ik ga op reis en ik neem mee...lees meer..
don 15 maart 2018 t/m zon 25 maart 2018

"Ik geloof in water
Ik geloof dat het door mij stroomt
door ons stroomt, meervoudig, ongrijpbaar, levenslustig is.

Waar water de woestijn raakt, zoals in Marokko, zeggen de inwoners tegen bezoekers: Hebben jullie water meegenomen? Men kijkt naar de hemel om rivieren van vruchtbaarheid af te smeken. De reiziger die wolken boven zijn hoofd draagt is gezegend."

Klimaatverandering zorgt in Europa voor veel te veel water met steeds meer overstromingen als gevolg. Tegelijkertijd is er in Noord-Afrika veel te weinig water en enorme droogte. Met honger, armoede en vluchtende mensen als gevolg.

Dit schreeuwt om creatieve oplossingen. Op initiatief van de kunstenaarsorganisaties Rondzien (Venlo) en Horizon Bleu (Agadir) gaan schilders, fotografen, dichters, dansers en muzikanten hieraan een actieve bijdrage leveren. Want juist zij denken ‘out of the box’ zonder dat ze het contact met de samenleving uit het oog verliezen.

Help 'Rondom water' tot een succes te maken!

Werkweek van internationale kunstenaars

Binnen het internationale project Rondom Water is er van 18 tot 25 maart 2018 een werkweek georganiseerd. Hierin gaan circa 24 Nederlandse, Duitse en Marokkaanse kunstenaars plus tal van amateurdansers en muzikanten aan de slag. Zij verdiepen zich in de waterproblematiek en presenteren hun werk op artistieke wijze aan een groot publiek.

Als centrale werk- en oefenruimte wordt het Ald Weishoès in het centrum van Venlo gebruikt. 
Tijdens deze week wordt er een giga spandoek van 20 meter lengte gemaakt dat aan twee kanten wordt beschilderd en van teksten wordt voorzien. Decorstukken, muziekinstrumenten en kleding van acteurs wordt door deelnemende kunstenaars vervaardigd. Ook een grote groep amateurdansers uit de euregio Venlo doet mee. 

Ansar en Tislit

De Berbermythe over de watergod Ansar en zijn verloofd Tislit speelt een belangrijk cultuurhistorische Amazigh-inbreng in het project Rondom Water. Ansar keerder zich vertoornd van de mensen af waardoor een tekort aan regen ontstond. In tijden van watergebrek dansten jonge vrouwen met kleurrijk aangeklede Taghounja-poppen (gemaakt van pollepels) in optocht door de dorpen, uitdagend gekleed om de watergod Ansar te verleiden om terug te keren naar huis... met de nodige regen. 

Optocht en Theater

Op het einde van de werkweek op vrijdagavond 23 maart wordt een choreografische opgezette optocht georganiseerd door de binnenstad van Vanlo met het artistieke spandoek van 20 meter met dans en muziek eindigend in een theaterspektakel voor publiek in Grenswerk. Er wordt speciaal voor deze activiteit muziek gecomponeerd. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondom Water - Werkweek Kunstenaarslees meer..
zat 17 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 31 maart 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 17 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 31 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 5 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 12 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 19 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 26 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.00 uur

Zaterdag 17 maart voert het Franciscuskoor Venlo Sieben letzte Worte van Joseph Haydn uit in Domani aan het Dominicanenplein, Venlo. 

Haydns Sieben letzte Worte is in alle opzichten een ongewoon stuk, met dus ook een ongewoon einde. Ervaar de kracht van het kwetsbare, beleef de bovenzinnelijkheid van muziek en laat u verleiden door deze meesterlijke muzikale symboliek die Haydn ontleent aan die laatste zinnen van de stervende Jezus. Bijzonder aan deze uitvoering is, dat ze wordt omlijst met foto’s van fotografe Karin de Jonge, die in 2017 bekroond werd met de titel Nederlands Kampioen Natuurfotografie voor professionals.

Het Franciscuskoor, onder leiding van Marianne Maessen-Scherjon brengt naast dit werk ook drie werken van Felix Mendelssohn-Bartholdy ten gehore: ‘Geistliches Lied’, ‘Hör’ mein Bitten’ en ‘Verleih’ uns Frieden’. De solo’s in deze drie werken worden vertolkt door solisten uit het koor. Hoewel de werken religieus zijn, verbeelden zij geen religie maar piëteit. De innige verbondenheid met God en medemens drukt de dramatische confrontatie tussen God en gelovige naar de achtergrond.

De instrumentale begeleiding wordt verzorgd door het Tarisio strijkkwartet en Joost Anne Veerman, orgel.

 • Kaarten zijn voor aan voor aanvang van het concert verkrijgbaar aan de kassa (vrije plaatskeuze).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Passieconcert Franciscuskoorlees meer..
zat 17 maart 2018 t/m zon 18 maart 2018 vanaf 08.00 uur

Kom over de brug en wandel mee! Op zaterdag 17 en zondag 18 maart wordt er in Griendtsveen een wandelweekend georganiseerd.

Tijdens het wandelweekend kan er gekozen worden uit wandelroutes van 5, 10, 15 of 20 kilometer. Ook is er een rolstoel- en gezinsroute van 3,5 kilometer, zodat iedereen deel kan nemen. Deze tocht is met uitleg over de hitorische bebouwing van Griendstveen.
De routes voeren, afhankelijk van de afstanden, door Griendtsveen en omgeving en door de prachtige natuurgebieden de Mariapeel en de Deurnsche Peel. 

Samen met de kinderen van Griendtsveen is er een creatief project gedaan met als thema 'schoenen'. De gemaakte kunstwerken zullen tijdens het wandelweekend op de bruggen worden tentoongesteld.

De kosten voor deelname bedragen €3,00 per persoon (vanaf 12 jaar) en zijn inclusief een bon voor een gezonde hap. Kinderen doen gratis mee.

Starttijden beide dagen:

 • 15 & 20 km: 08.00 - 12.00 uur
 • 3,5, 5 & 10 km: 09.00 - 14.30 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandelweekend Griendtsveenlees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.15 uur

Maak kennis met nieuw cabarettalent: Berit& Tim

Of u nu uw eerste huis wilt kopen of een eigen bedrijf wilt starten, Rabobank helpt u om een vliegende start te maken. En die vliegende start gunnen zij ook startend theatertalent. Daarom hebben DOK6 Theater en Rabobank Peel, Maas en Leudal de handen ineen geslagen en een geweldig nieuw concept ontwikkeld: Rabobanks Vliegende Start!

Op vijf fantastische avonden krijgt u de kans om heel toegankelijk kennis te maken met nieuw Nederlands cabarettalent. De entree is slecht € 9,50. Per avond treden er twee talenten op en na het optreden beoordeelt u de talenten die u gezien heeft. Het cabarettalent dat na vijf avonden het beste wordt gewaardeerd, mag volgend theaterseizoen een avondvullend programma verzorgen bij DOK6 Theater!

Vrijdag 17 november: Kees van Amstel & Magriet Bolding
Woensdag 13 december: Alex Ploeg & Casper van der Laan
Woensdag 31 januari: Emiel van der Logt & Thijs Kemperink
Zaterdag 17 maart: Berit & Tim
Zaterdag 14 april: Vincent Geers & LankmoedLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rabobanks Vliegende Start - Berit & Timlees meer..
zat 17 maart 2018 van 15.00 uur
maa 16 april 2018 van 13.30 uur
din 17 april 2018 van 10.30 uur

Gebaseerd op het populaire geschiedenisboek, gebracht door van Hoorne Entertainment.

Lang Geleden… is een muzikale tijdreis waarin het publiek oog in oog komt te staan met prins Willem van Oranje, Hugo de Groot (die in een boekenkist uit Slot Loevestein wist te ontsnappen) en met de jonge Jacoba van Beieren (die op haar vijfde uitgehuwelijkt werd aan een Franse prins). Sommige verhalen klinken bijna te sprookjesachtig om waar te zijn, maar ze zijn allemaal echt gebeurd!

Lang Geleden… maakt de belangrijkste gebeurtenissen uit de Nederlandse geschiedenis toegankelijk voor kinderen. Voorzien van kleurrijke decors en kostuums, swingende muziek en vooral veel humor, komen de meest spraakmakende verhalen uit de vaderlandse geschiedenis tot leven.

De kinderen kunnen voor en na de voorstelling in de foyer deelnemen aan een Geschiedenis Experience. Na afloop komen de acteurs naar de foyer voor een Meet & Greet.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lang Geleden - Een Muzikale Tijdreis (6+)lees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.00 uur

Stand-up comedy.

Martijn Koning doet het op zijn manier. Een microfoon, een kruk en wat glazen water, meer heeft hij niet nodig om anderhalf uur los te gaan in stand-up comedystijl.

Hij combineert rake one-liners met een buitengewoon fantasierijke kijk op de werkelijkheid. Razendsnel manoeuvreert Koning door de wereld in zijn hoofd, die afwisselend, pijnlijk, herkenbaar en totaal absurd is, maar altijd onweerstaanbaar geestig. Een rode lijn? Daar doet hij weinig mee.

‘‘Ik doe sowieso iedere avond iets anders. Als ik elke avond hetzelfde doe word ik gek.”

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Martijn Koning - Koning te rijklees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.00 uur

Sit back, relax & enjoy the art of (pole)dance

Laat je meeslepen door een wervelende mix van muziek, dans, acrobatiek, kracht, lenigheid, souplesse, passie en humor. Een bruisende show door studenten en docenten van Denzz Paaldansstudio waarbij je je het ene moment in het circus waant en het andere in het spookslot, in het regenwoud of in de toekomst.

Van beginners die nog maar een les of 10 gehad hebben tot gevorderden die aan grote wedstrijden hebben deelgenomen, alle niveaus komen voorbij. Maar ook dansscholen uit de omgeving zullen spetterende acts neerzetten tijdens deze fantastische show.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Denzz Paaldansstudio - Shownightlees meer..
zat 17 maart 2018 van 16.15 uur
zon 18 maart 2018 van 16.15 uur
woe 21 maart 2018 van 16.15 uur

Miguel droomt ervan om een succesvol muzikant te worden. Ondanks dat muziek al generaties lang uit zijn familie wordt verbannen, is het Miguel’s grootste droom om net zo groot te worden als zijn idool, Ernesto de la Cruz. Wanhopig om zijn talent te bewijzen, belandt Miquel op mysterieuze wijze in een prachtige en kleurrijke wereld. Onderweg ontmoet hij de charmante oplichter Hector en samen gaan ze op een buitengewone reis om het echte verhaal achter Miguel’s familiegeschiedenis te ontdekken.

Deze film draait zowel in 2D als 3D. Kijk op de website van de bioscoop voor de juiste versie en reserveer direct je kaartjes: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
zat 17 maart 2018 van 14.00 uur
zat 17 maart 2018 van 13.15 uur
zon 18 maart 2018 van 15.45 uur
zon 18 maart 2018 van 14.00 uur
zon 18 maart 2018 van 13.15 uur
woe 21 maart 2018 van 15.45 uur
woe 21 maart 2018 van 14.00 uur
woe 21 maart 2018 van 13.45 uur

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

Reserveer je kaarten hieronder:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ferdinandlees meer..
zat 17 maart 2018 t/m zon 18 maart 2018 10.00 - 17.00 uur

Op zondag 18 maart wordt speciaal voor kinderen de werking van de traditionele veilingklok gedemonstreerd. Leuk om aan deel te nemen!

Daarnaast zijn er nog 2 andere activiteiten die speciale aandacht verdienen.

Op zaterdag 17 om 10.00 uur en zondag 18 maart om 13.00 uur is er in De Locht een workshop rozen snoeien o.l.v rozenkenner v.d Pasch. Iedere deelnemer moet zijn eigen gereedschap meebrengen (snoeischaar en handschoenen). 

Op zondagmiddag 18 maart vindt om 14.00 uur het zesde kapelconcertje plaats in de mooie kapel op het terrein van De Locht. Dit concert wordt verzorgd door Ria Janssen (zang) en Marcel Kuepers (piano). 

Het museum is geopend op woensdag, zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur. De demonstraties beginnen om 11.00 uur. 

 • Entree voor kinderen €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doen bij Museum de Lochtlees meer..
zat 17 maart 2018 van 15.15 uur
zat 17 maart 2018 van 14.30 uur
zat 17 maart 2018 van 13.00 uur
zon 18 maart 2018 van 13.45 uur
zon 18 maart 2018 van 14.30 uur
zon 18 maart 2018 van 13.00 uur
woe 21 maart 2018 van 14.30 uur
woe 21 maart 2018 van 13.30 uur

Diep verborgen in een grot op de bodem van de oceaan leeft de eigenwijze octopus Diep, samen met een heleboel andere zeedieren. De mensheid heeft de aarde al lang verlaten en het land is onder water komen te staan. De rebelse Diep is reuze benieuwd naar wat er buiten de grot te beleven valt. Samen met zijn twee beste vrienden, een brutale garnaal en een wat domme zeeduivel, gaat hij tegen de regels in op ontdekkingstocht. Wat begint als een onschuldige middag verandert al snel in een grote ramp. Diep laat per ongeluk een oude torpedo ontploffen! De trillingen van de explosie zijn over de hele zeebodem voelbaar en zorgen ervoor dat een grote steen precies op de ingang van de grot valt. Iedereen zit gevangen! Samen met zijn vriendjes gaat Diep op een ongelofelijk spannend avontuur.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Diep in de Zeelees meer..
zat 17 maart 2018 van 19.45 uur
zat 17 maart 2018 van 19.45 uur
zon 18 maart 2018 van 19.00 uur
zon 18 maart 2018 van 19.00 uur
zon 18 maart 2018 van 18.45 uur
maa 19 maart 2018 van 19.00 uur
maa 19 maart 2018 van 18.45 uur
din 20 maart 2018 van 18.45 uur
din 20 maart 2018 van 19.00 uur
woe 21 maart 2018 van 19.00 uur
woe 21 maart 2018 van 19.00 uur
woe 21 maart 2018 van 18.45 uur

Jamie Dornan en Dakota Johnson zijn terug als Christian Grey en Anastasia Steele in Fifty Shades Freed, gebaseerd op het derde boek (Vijftig Tinten Vrij) van de bestselling boekenreeks van E.L. James.

Reserveer je kaarten hieronder direct bij de bioscoop:

Deze film heeft kijkwijzer 16 jaar. Toegang uitsluitend voor personen van 16 jaar en ouder. Er kan om legitimatie gevraagd worden. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fifty Shades Freedlees meer..
zat 17 maart 2018 van 15.00 uur
zat 17 maart 2018 van 15.00 uur
zat 17 maart 2018 van 16.00 uur
zon 18 maart 2018 van 13.30 uur
zon 18 maart 2018 van 15.00 uur
woe 21 maart 2018 van 15.00 uur
woe 21 maart 2018 van 15.30 uur
woe 21 maart 2018 van 16.00 uur

Het stenen tijdperk versus het bronzen tijdperk. Early Man is de nieuwste familiefilm uit de studio van Wallace & Gromit, Chicken Run en Shaun The Sheep. Een hilarische komedie die zich afspeelt in het begin der tijden. Holbewoner Dug en zijn stamgenoten rocken de steentijd, maar dan wordt hun vallei aangevallen door de machtige Lord Nooth en zijn stam uit de bronstijd. Samen met zijn vriend Zwijnkop bedenkt Dug een plan om zijn thuis te redden. Een prehistorisch potje voetbal tussen de twee stammen zal bepalen wie de vallei zal veroveren.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Early Manlees meer..
zat 17 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 maart 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 31 maart 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 17 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 31 maart 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 april 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 5 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 12 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 19 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 26 mei 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 17 maart 2018 van 21.30 uur
zon 18 maart 2018 van 21.00 uur
maa 19 maart 2018 van 21.00 uur
din 20 maart 2018 van 21.00 uur

Marvel’s Black Panther volgt het verhaal van T’Challa, die na de dood van zijn vader, de koning van Wakanda, terugkeert naar huis om zijn rechtmatige plek als koning in te nemen. Zijn moed als koning en - Black Panther – wordt alleen op de proef gesteld door een heftig conflict met een oude vijand, dat niet alleen het lot van Wakanda, maar ook van de rest van de wereld in gevaar brengt. Geconfronteerd met verraad en gevaar moet de jonge koning zijn bondgenoten verenigen en zijn krachten inzetten om zijn vijanden te verslaan en de veiligheid van zijn volk te waarborgen.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Black Pantherlees meer..
zat 17 maart 2018 van 17.45 uur

De 16-jarige Rhiannon leidt een typisch tienerleven. Wanneer haar vriendje Justin op een dag wat verward op school aankomt, verandert alles. Ze besluiten een dag te spijbelen en hebben de tijd van hun leven, maar de volgende dag merkt Rhiannon dat Justin niet hetzelfde is. Hij beweert zich niets meer van de dag ervoor te herinneren en zelfs het liedje dat ze samen luidkeels meezongen lijkt hij nog nooit gehoord te hebben. Er is iets vreemds aan de hand en het wordt voor Rhiannon alleen maar vreemder wanneer onbekende mensen contact met haar opnemen.

Ze ontdekt langzaamaan dat ze met ‘A’ te maken heeft, een rondreizende ziel die elke dag wakker wordt in een ander lichaam. Rhiannon wordt verliefd op A en de twee zoeken elke dag een manier om elkaar weer terug te vinden. Dit is het begin van een moeilijke en hartverwarmende zoektocht naar ware liefde. Naar het gelijknamige boek van David Levithan.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Every Daylees meer..
zat 17 maart 2018 van 15.30 uur
zat 17 maart 2018 van 13.45 uur
zat 17 maart 2018 van 15.00 uur
zon 18 maart 2018 van 14.00 en 16.15 uur
zon 18 maart 2018 van 13.45 uur
zon 18 maart 2018 van 15.00 uur
woe 21 maart 2018 van 15.30 uur
woe 21 maart 2018 van 13.45 uur
woe 21 maart 2018 van 15.45 uur

Ted Stones reist naar Las Vegas voor een presentatie van archeologe Sara Lavroff. Ze heeft bewijs gevonden van het bestaan van de Halsketting van Midas, de mysterieuze koning die volgens de mythe alles wat hij aanraakte in goud liet veranderen. De hereniging met Sara wordt verstoord wanneer een rijke slechterik haar ontvoert, om zo de talisman te vinden die oneindige rijkdom kan brengen. Samen met zijn vriendjes Belzoni de papegaai en Bieber de hond begint Ted aan een reis rond de wereld om Sara te redden. Onderweg ontmoet hij nieuwe vrienden..., maar ook nieuwe vijanden!

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ted en het geheim van Koning Midaslees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.00 uur
zon 18 maart 2018 van 20.00 uur
vrij 23 maart 2018 van 20.00 uur
zat 24 maart 2018 van 20.00 uur
zon 25 maart 2018 van 16.00 uur

David Moerman staat op het punt een toespraak te houden. Tijdens het oefenen van zijn speech, arriveert een oude vlam van hem. Zij vertelt David dat hun affaire jaren geleden resulteerde in de geboorte van een zoon. Deze staat bij de receptie, verlangend eindelijk zijn papa te zien. Wanhopig, dit catastrofale nieuws voor zijn vrouw Roos verborgen te houden, wordt David gedwongen meerdere leugens te verzinnen. Daarom moet Henk zijn collega, het "vaderschap" op zich nemen. Dit is het begin van een hectische middag. Een assortiment van verschillende figuren maken het er allemaal niet eenvoudiger op.

 • Entree is inclusief pauzedrankje
 • Entree voor kinderen tot 12 jaar €7,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Familietrekjeslees meer..
zat 17 maart 2018 van 21.30 uur
zat 17 maart 2018 van 22.00 uur
zon 18 maart 2018 van 20.00 uur
zon 18 maart 2018 van 21.00 uur
maa 19 maart 2018 van 21.00 uur
din 20 maart 2018 van 21.00 uur
woe 21 maart 2018 van 21.00 uur

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Red Sparrowlees meer..
zat 17 maart 2018 van 19.15 uur
zat 17 maart 2018 van 19.00 uur
zon 18 maart 2018 van 18.45 uur
zon 18 maart 2018 van 18.30 uur
maa 19 maart 2018 van 18.30 uur
din 20 maart 2018 van 18.30 uur

Max en Annie leggen de lat voor hun wekelijkse spelletjesavond voor koppels hoger wanneer Max’s charismatische broer, Brooks (Chandler), een moord mysterie partijtje organiseert, compleet met neppe schurken en FBI agenten. Dus wanneer Brooks wordt gekidnapped hoort dat bij het spel... toch? Maar wanneer de zes uber-competitieve spelers vastberaden zijn om de zaak op te lossen en te winnen, ontdekken ze dat dit ‘spel’, noch Brooks, is wat het lijkt. In de loop van één chaotische nacht, bevinden de vrienden zich steeds dieper in de problemen. Iedere wending die het ‘spel’ neemt leidt tot een nieuwe onverwachtse richting waar ze zich uit moeten werken. Geen regels, geen puntentelling en geen idee wie alle spelers zijn. Dit wordt of het leukste spel ooit, of ... game over.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Game Nightlees meer..
zat 17 maart 2018 van 20.00 uur
zon 18 maart 2018 van 20.00 uur
don 22 maart 2018 van 19.30 uur
zat 24 maart 2018 van 20.00 uur
zon 8 april 2018 van 20.00 uur

Herinnert u zich nog de bekende Pickwick-reclame uit de jaren zeventig? ‘Thee heeft zoveel charme en toch lijkt thee zo gewoon’, zong Martine Bijl toen terwijl iedereen zich rond de keukentafel verzamelde voor een kopje thee. Dit jaar neemt ’t Peels Toneel u mee terug naar die tijd.

In een klein cafeetje in de jaren zestig zwaaien twee zonderlinge zussen de scepter terwijl hun oude moeder al jaren ziek op bed ligt. In dat café is het ook een komen en gaan van mensen, maar in tegenstelling tot wat Martine Bijl zong, is de thee die daar geserveerd wordt helemaal niet ‘zo gewoon’.

’t Peels Toneel voert als eerste deze nieuwe komedie van Johan Dobbelaar uit, getiteld Thee heeft zoveel charme

Het stuk wordt op twee plekken opgevoerd:

De Gouden Helm
Oude Peelstraat 3, 5759 PA te Helenaveen

Data en speeltijden

 • zaterdag 17 maart om 20.00 uur
 • zondag 18 maart om 20.00 uur
 • donderdag 22 maart om 19.30 uur
 • zaterdag 24 maart om 20.00 uur

Prijs

 • €10,00

Tickets

 • aan de bar van De Gouden Helm
 • bij de Peelbascule
 • telefonisch via 06-22997436
Cultuurcentrum Martien van Doorne
Martinetplein 1, 5751 KM te Deurne

Data en speeltijden
 • zondag 8 april om 20.00 uur
Prijs
 • €12,00 (incl. 1 consumptie)
Tickets
 • aan de theaterkassa van het cultuurcentrum
 • via de website ccdeurne.com 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Thee heeft zoveel charmelees meer..
zat 17 maart 2018 t/m zon 15 april 2018

Van 17 maart tot en met 15 april is bij Museum het Petershuis de expositie van Gerrie Severens te zien onder de titel Flumina

De schilderijen van Severens zijn voornamelijk figuratief. Ze gebruikt daarvoor olieverf. 

Op vrijdagavond 23 maart wordt de expositie officieel geopend van 19.00 tot 21.00 uur. U bent van harte uitgenodigd de opening bij te wonen. 

 • Het museum is van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 geopend
 • Op Paaszondag en -maandag is het museum gesloten


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Flumina - Gerrie Severenslees meer..
zat 17 maart 2018 van 19.00 en 21.15 uur
zat 17 maart 2018 van 15.30 en 21.15 uur
zat 17 maart 2018 van 16.30 en 21.15 uur
zon 18 maart 2018 van 18.45 uur
zon 18 maart 2018 van 15.30 en 20.30 uur
zon 18 maart 2018 van 16.30 en 20.45 uur
maa 19 maart 2018 van 20.30 uur
maa 19 maart 2018 van 20.30 uur
maa 19 maart 2018 van 20.00 uur
din 20 maart 2018 van 20.30 uur
din 20 maart 2018 van 20.00 uur
din 20 maart 2018 van 20.30 uur
woe 21 maart 2018 van 16.30 en 20.30 uur
woe 21 maart 2018 van 21.00 uur
woe 21 maart 2018 van 16.15 en 20.30 uur

Als bankier Walraven van Hall (Barry Atsma) in de Tweede Wereldoorlog wordt gevraagd of hij zijn financiële contacten voor het verzet wil inzetten, aarzelt hij niet lang. Samen met zijn broer, Gijs van Hall (Jacob Derwig), bedenkt hij een riskante constructie om grote leningen af te sluiten waarmee het verzet gefinancierd kan worden. Als ook dat niet genoeg is bedenken de broers de grootste bankfraude uit de Nederlandse geschiedenis: tientallen miljoenen guldens worden onder het oog van de bezetters de Nederlandse Bank uit gesluisd. Maar hoe grootschaliger de operatie wordt, hoe meer mensen er vanaf weten. Iedere dag neemt de kans toe dat iemand dat ene foutje maakt dat een einde kan maken aan de daden en het leven van het bankier van het verzet. Bankier van het Verzet is het waargebeurde, onbekende verhaal van Nederlands grootste verzetsheld.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bankier van het verzetlees meer..
zat 17 maart 2018 van 17.00 en 20.00 uur
zat 17 maart 2018 van 17.00 en 19.30 uur
zon 18 maart 2018 van 17.00 en 19.30 uur
zon 18 maart 2018 van 17.00 en 19.00 uur
maa 19 maart 2018 van 19.00 uur
maa 19 maart 2018 van 19.00 uur
din 20 maart 2018 van 19.00 uur
din 20 maart 2018 van 19.00 uur
woe 21 maart 2018 van 19.00 uur
woe 21 maart 2018 van 18.30 uur

Drie schoolvrienden keren terug naar Het Marsman College voor de reünie van hun middelbare school. Hun levens zien er 25 jaar later behoorlijk anders uit, maar 40 is het nieuwe 20 en alle mannen worden knapper naarmate ze ouder worden ... of toch niet? Waar Edwin nog altijd een vrouwenmagneet is, hebben zijn vrienden zo hun problemen. Mark is door zijn vrouw ingeruild voor een jonger exemplaar en familieman Peter worstelt met zijn mannelijkheid sinds hij niet meer zonder leesbril kan. Hoe gaan de mannen hiermee om? Biertje pakken, niet te veel praten, schouderklopje en je kater wegdrinken met nog meer alcohol? Of gaat dat toch anders als je de 40 bent gepasseerd?

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mannen van Marslees meer..
zat 17 maart 2018 van 22.15 uur
zon 18 maart 2018 van 21.30 uur

Cindy (Christina Hendricks) en haar man Mike (Martin Henderson) maken samen met hun rebelse dochter Kinsey en zoon Luke een trip door het platteland. Ze besluiten noodgedwongen te overnachten op een verlaten trailerpark. Maar wanneer de familie zich opmaakt voor een welverdiende nachtrust, wordt er op de deur geklopt. "Is Tamara thuis?" Het is het begin van een dodelijk kat-en-muisspel met drie gemaskerde psychopaten: The Strangers.

Deze film heeft kijkwijzer 16 jaar. Toegang uitsluitend voor personen van 16 jaar en ouder. Er kan om legitimatie vragen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Strangers 2lees meer..
zat 17 maart 2018 van 18.45 en 21.40 uur
zat 17 maart 2018 van 14.30, 19.15 en 21.45 uur
zat 17 maart 2018 van 16.00, 19.00 en 21.30 uur
zon 18 maart 2018 van 21.15 uur
zon 18 maart 2018 van 14.30 en 20.00 uur
zon 18 maart 2018 van 16.00 en 20.00 uur
maa 19 maart 2018 van 20.00 uur
maa 19 maart 2018 van 20.00 uur
maa 19 maart 2018 van 20.15 uur
din 20 maart 2018 van 20.00 uur
din 20 maart 2018 van 20.15 uur
din 20 maart 2018 van 20.00 uur
woe 21 maart 2018 van 16.00 en 20.00 uur
woe 21 maart 2018 van 21.15 uur
woe 21 maart 2018 van 14.30 en 20.00 uur

Lara Croft is de pittige, onafhankelijke dochter van een excentrieke avonturier die spoorloos verdween toen Lara nog een tiener was. Nu is ze een jonge vrouw van 21 en heeft ze nog geen echt doel in haar leven. Om de huur te kunnen betalen, scheurt ze als fietskoerier door een hippe wijk in Londen en volgt ze cursussen, waar ze maar zelden verschijnt. Ze weigert de leiding te nemen over haar vaders imperium omdat ze haar eigen weg wil uitstippelen. Ook omdat ze niet wil geloven dat hij dood is. Ondanks het feit dat iedereen haar aanraadt de feiten te accepteren en door te gaan met haar leven, besluit Lara het raadsel van zijn mysterieuze dood op te lossen. Lara laat alles en iedereen achter en gaat naar de laatst bekende bestemming van haar vader, een graftombe op een mythisch eiland ergens voor de kust van Japan. Maar het wordt geen makkelijke missie.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tomb Raiderlees meer..
zat 17 maart 2018 van 14.00 uur
zat 17 maart 2018 van 13.00 uur
zon 18 maart 2018 van 13.00 uur
woe 21 maart 2018 van 14.00 uur
woe 21 maart 2018 van 13.30 uur

Rikkie is eigenlijk een mus, maar hij is van jongs af aan opgevoed door ooievaars. Zodoende denkt hij dat hij er zelf ook een is. Op een dag hoort hij de waarheid en kort daarna begint zijn familie zonder hem aan de trektocht naar Afrika. Maar Rikkie is eigenwijs: hij reist de anderen achterna, om te bewijzen dat hij toch echt een ooievaar is. Onderweg sluit hij vriendschap met Olga, een nogal groot dwerguiltje, en Kiki, een vrolijke parkiet met hoogtevrees. Samen reizen de drie verder naar het zuiden. Onderweg krijgen ze te maken met boze vleermuizen, elektronische postduiven, maffiakraaien en een dodelijke honingdas. De vraag is wanneer Rikkie eindelijk zal inzien dat hij geen piepklein ooievaartje is, maar een machtige mus...

Reserveer hieronder je kaarten:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rikkie de Ooievaarlees meer..
zon 18 maart 2018 van 14.00 uur

In de winter is het heerlijk om in de ochtend het bos in te gaan. De zon is net op en schittert door de kale bomen. In de Ravenvennen zijn prachtige naald-, loof- en broekbossen te vinden die worden afgewisseld met vochtige heide en vennen. De typische Maasduinen zijn ook in de Ravenvennen goed zichtbaar.

De Maasduinen, ook wel paraboolduinen genoemd vanwege hun vorm, laten wandelaars soms even stevig doorstappen. De grote afwisseling in het gebied zorgt dat het een ochtend wordt met een gevarieerde wandeling waarbij gidsen tekst en uitleg geven.

 • De excursie start om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats van het Limburgs Landschap aan de Voort in Lomm, gelegen aan de N271
 • Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel en warme kleding
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondje Ravenvennenlees meer..
zon 18 maart 2018 van 14.00 uur
din 1 mei 2018 van 14.00 uur

Staatsbosbeheer organiseert op diverse dagen een sPEELse Expeditie in Nationaal Park de Groote Peel.

Tijdens deze wandeling in de prachtige natuur van het Nationaal Park hebben zij een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten voor jou in petto. We willen niet teveel verklappen, maar wie mee doet met een sPEELse expeditie ervaart letterlijk en figuurlijk dat de peel een veenmoeras is. Na afloop hutten bouwen in het bos! 

 • Deze expeditie start om 14.00 uur bij Buitencentrum De Pelen en aanmelden is verplicht via de website van Staatsbosbeheer.
 • De excursie duurt ongeveer 2 uur en de route is 2,5 kilometer lang
 • Deelname kost €3,50 per kind en €5,00 per volwassene


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

sPEELse expeditielees meer..
zon 18 maart 2018 van 14.00 tot 17.00 uur
don 22 maart 2018 van 14.00 - 17.00 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek vertoont in en maart enkele filmvoorstellingen van de film Krieg am Niederrhein

De film Krieg am Niederrhein wordt aangevuld met beelden van geallieerde oorlogscorrespondenten. Deze verbeelden de aanval op het Rijnland, waarbij ongeveer 500.000 geallieerde soldaten het in 1945 opnamen tegen de Duitse verdediging. In zes weken groeide dit aantal uit tot een troepenmacht van ongeveer 1 miljoen soldaten. De overtocht over de Rijn markeerde het begin van het einde van Hitler-Duitsland.

De film is Duitstalig gesproken en wordt niet ondertiteld. 

 • Reserveren noodzakelijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Krieg am Niederrheinlees meer..
zon 18 maart 2018 van 14.00 uur

Op 4 jarige leeftijd begon Ria Janssen met pianoles. Na de havo volgde zij de opleiding Solozang en Schoolmuziek. Sinds die tijd heeft ze met het Limburgs Symfonie Orkest meegewerkt aan verschillende operaproducties en aan concerten met o.a. harmonie- en fanfarekorpsen. Nu is ze meer werkzaam in kleine zalen als soliste en als vertolkster van liederen.

Marcel Kuepers is al vanaf zijn 8e levensjaar bezig met muziek op accordeon, orgel en piano. Na zijn opleiding aan het Conservatorium Maastricht is hij werkzaam als muziekdocent in een privépraktijk. Daarnaast is hij ook actief als koordirigent en begeleider van diverse zangers en instrumentalisten.

Ria en Marcel brengen werken van Robert Schumann, Gabriel Fauré, Johann Strauss en Frédéric Chopin.

In de Kapel van Museum de Locht wordt in de periode oktober t/m maart elke derde zondag van de maand een concertje georganiseerd. In een sfeervolle omgeving voor een klein gezelschap zullen musici van heel verschillende genres een bijzonder concert geven.

 • Entreekaarten worden enkel online verkocht
 • Entree is inclusief koffie/thee en toegang tot het Museum


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ria en Marcel in Museum De Lochtlees meer..
zon 18 maart 2018 van 15.00 uur

In een ontspannen setting presenteert Quintella theaterproductie 'Cup of Tea 2.0. Bekende songs worden van een passend en uniek arrangement voorzien, met en prachtige mix van allerlei muziekstijlen als resultaat. Van Metallica tot Brel en van Stevie Wonder tot Rowwen Hèze.

Quintella, bestaande uit Jeroen Verberkt, Nike Derks, Maaike Kamps, Karin Jenneskens en Marjolein Kuenen, hebben in een korte tijd hard aan de weg getimmerd. Zo stonden ze in de zomer van 2013 op de Zomerparkfeesten in Venlo en in 2014 behaalden ze successen bij de festivals 'Den Bosch goes a cappella' en 'Amusing Hengelo'.

Na deze vliegende start is het tijd voor een theaterproductie van Quintella! Met deze productie laten ze een breed publiek kennis maken met hun a capella muziek. Inmiddels is dit de tweede keer dat ze optreden in Hegelsom. Het vertrouwde concept met veel nieuwe nummers.

 • Kaarten in de voorverkoop kosten €13,50 voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar €8,50. 
 • Kaarten aan de dagkassa kosten €15,00 voor volwassenen en voor kinderen tot 12 jaar €10,00.
 • Kaarten zijn te koop vanaf 1 februari


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cup of Tea 2.0lees meer..
zon 18 maart 2018 van 16.00 uur
zon 18 maart 2018 van 12.15 uur
zon 18 maart 2018 van 12.45 uur

Scoop, Muck en Liftie zijn er helemaal klaar voor om Bob te helpen met de grootste klus die hij ooit heeft gedaan: een dam bouwen en een oude steengroeve veranderen in een waterreservoir voor Lentestad.

Bob vraagt een andere bouwer, Conrad, om met zijn Mega Machines te helpen met het leegmaken van de steengroeve. Conrad is stiekem jaloers dat Bob het contract voor de bouw van de dam heeft gekregen. Hij wil Bobs reputatie onderuithalen dus besluit hij de dam te saboteren. Bob heeft al snel in de gaten dat er iets niet pluis is… en nu zullen hij en zijn team er alles aan moeten doen om Lentestad te redden!

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Bob de Bouwer - Mega Machineslees meer..
zon 18 maart 2018 van 14.30 tot 15.30 uur

Wie onderweg is, neemt vaak een tastbare reisherinnering mee voor thuis. Museum de Kantfabriek verzamelde een bijzondere collectie textiele reisherinneringen die niet alleen interessant zijn vanwege hun herkomst, schoonheid en de gebruikte handwerktechnieken. De souvenirs hebben elk hun bijzondere reisverhaal. Het maakt de expositie boeiend voor liefhebbers van reizen, vreemde culturen, kunst, handwerken en textiel.

Op zondag 18 maart is er een lezing over tradities in Oekraïens handwerk door Hilde van Vlaanderen. Deze is georganiseerd in het verlengde van de expositie Onderweg. Hilde van Vlaanderen, expert in reizen door Oekraïne en Rusland en deelnemer in de tentoonstelling Onderweg, vertelt over de tradities van handwerken in dit land. Ze gaat in het bijzonder in op haar roesjniks en vertelt over pisanki.

 • Er geldt zondag 18 maart een kleine toeslag van €1,50 voor zowel museumkaarthouders als reguliere bezoekers. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing tradities in Oekraïens handwerklees meer..
zon 18 maart 2018 van 21.15 uur
maa 19 maart 2018 van 21.15 uur
din 20 maart 2018 van 21.15 uur
woe 21 maart 2018 van 21.15 uur

Chirurg Dr. Paul Kersey heeft dagelijks te maken met de gruwelijke gevolgen van geweld in zijn woonplaats Chicago. Het wordt voor hem persoonlijk wanneer zijn vrouw en dochter slachtoffer worden van een overval. Wanneer zijn vrouw overlijdt aan de verwondingen en de politie niets voor hem kan betekenen, weet Kersey één ding zeker: de daders mogen niet ongestraft blijven. Hij besluit het heft in eigen handen te nemen. Vanaf dat moment is geen enkele crimineel in Chicago meer veilig...

Deze film heeft kijkwijzer 16 jaar. Toegang uitsluitend voor personen van 16 jaar en ouder. Er kan om legitimatie vragen. Er worden geen uitzonderingen gemaakt.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Death Wishlees meer..
zon 18 maart 2018 van 19.00 uur
zat 24 maart 2018 van 20.00 uur
zon 25 maart 2018 van 19.00 uur

De oma van een goed gesitueerd gezin, bestaande uit vader Jan-Hein, moeder Mathilda en dochter Clarissa, wint de eerste prijs met een cryptogram. De prijs is een week vakantie op de Veluwe. Het kamperen is voor deze mensen, die in luxe leven, een compleet nieuwe wereld en ze kampen dan ook met ernstige aanpassingsproblemen. Dit geldt niet voor de familie Bruinsma. Vader Sjef, moeder Truus en zoon Boris hebben vaker met dit bijltje gehakt. Met zulke tegenstellingen kunnen de confrontaties tussen de beide families dan ook niet uitblijven.

 • Entree voor jeugd jonger dan 16 is €6,00
 • Kaarten aan de dagkassa zijn €10,00
 • Kaarten zijn vooraf te koop bij Café|Cafetaria D'n Terp in Oirlo of telefonisch via 06-54931666 of 06-24155156.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Groeten uit de Veluwelees meer..
zon 18 maart 2018 van 08.30 uur

In het kader van de natuurwandelingen van het IVN Helden wordt er een klein maar fijn gebied langs de Napoleonsweg tussen Horn en Baexem bezocht. 

Het gebied kenmerkt zich door zijn bijzondere landschap met een grote afwisseling van stuifzanden, Berken en dennen bossen maar ook droge en natte heidevelden. Ook vind je er grote en kleine vennen. De laatste jaren laat de Blauwvleugel sprinkhaan er zich regelmatig zien. Kortom een wandelexcursie voor elk wat wils.

 • De gidsen zijn Wim Maassen en Jan Stevens.
 • De wandeling duurt circa 2 uur en is niet geschikt voor rolstoelers en kinderwagens. 
 • Verzamelen om 08.30 uur bij het IVN gebouw in Helden. Vanaf hier wordt al carpoolend vertrokken naar de startlocatie langs de Napoleonsweg in Horn. Deze is te vinden even voorbij de op en afritten van de N280. Daar is rechts van de weg een parkeerplaats aan een ventweg.
 • Vertrek vanaf de startlocatie om 09.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Exatenwandeling Heelderpeellees meer..
zon 18 maart 2018 van 12.00 uur
maa 19 maart 2018 van 21.00 uur
din 20 maart 2018 van 21.00 uur
woe 21 maart 2018 van 21.00 uur

De zeventienjarige Elio (Timothée Chalamet) brengt samen met zijn ouders de zomer door op het Italiaanse platteland. Wanneer Oliver, (Armie Hammer) een knappe Amerikaanse onderzoeksassistent, naar Italië komt om samen te werken met Elio’s geleerde vader (Michael Stuhlbarg), vindt hij dit erg intrigerend. Elio verzint van alles om tijd door te brengen met Oliver, en daagt hem uit. Er ontstaat een erotische spanning tussen de twee, en zodra het flirten eenmaal leidt tot een zowel speelse als betekenisvolle eerste zoen zijn ze meteen onafscheidelijk.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Call me by your namelees meer..
maa 19 maart 2018 van 20.30 uur
din 20 maart 2018 van 20.30 uur
woe 28 maart 2018 van 20.30 uur

Stronger is het inspirerende en waargebeurde verhaal van Jeff Bauman (Jake Gyllenhaal), een doodgewone man die het symbool van hoop werd na de aanslag op de Boston Marathon in 2013. In een poging de liefde van zijn ex-vriendin Erin (Tatiana Maslany) terug te winnen, wacht de 27-jarige Jeff haar op bij de finish van de Boston Marathon op het moment van de aanslag en verliest beide benen. Als hij in het ziekenhuis weer bij kennis komt helpt Jeff het politieonderzoek door een van de daders te identificeren, maar zijn eigen strijd moet dan nog beginnen. Met de onaflaatbare steun van Erin en zijn familie gaat Jeff door een maandenlang fysiek en emotioneel revalidatieproces. Een periode waarin familiebanden op de proef worden gesteld, de trots van een gemeenschap wordt bepaalt en zijn innerlijke moed om met deze verwoestende tegenslag om te gaan overheerst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Strongerlees meer..
din 20 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 1 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 8 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 15 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 22 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 29 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 7 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 14 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 20 maart 2018 van 20.00 - 22.00 uur

Mariëlle Beks verzorgt op dinsdag 20 maart een Engelenavond in Ontmoetingspunt 't Helder in Overloon. Beks staat bekend om haar paranormale gave en hooggevoeligheid. Wel staat ze met beide benen stevig op de grond en heeft ze een nuchtere kijk op de wereld.

Op deze avond zal de energie van de engelen voelbaar zijn en soms zelfs zichtbaar. Engelen zijn er in verschillende vormen zoals aartsengelen, bijv. Michael of Rafael en beschermengelen. Dit kan een bekende overleden persoon zijn maar ook een onbekende.

Iedereen krijgt met zijn geboorte een beschermengel toegewezen die je helpt en ondersteunt op jouw levenspad. Vanavond mag je kennismaken met de engel die jou iets wil geven, dit mag een boodschap zijn maar ook bijvoorbeeld een cadeautje of een tekening. Deze helpers staan vanavond tot uw beschikking. U mag deze avond een foto van uw dierbare meebrengen.

 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Engelenavond door Mariëlle Bekslees meer..
din 20 maart 2018 van 20.15 uur

Na een jaar afwezigheid schitteren ze weer op de planken.

Godzijdank, hij is weer terug in de theaters: Niels van der Laan! En alsof dat nog niet genoeg is, keert ook Jeroen Woe weer terug op de planken! Het kan niet op. Een jaar lang waren ze alleen te zien in het succesvolle tv-programma De Kwis, maar nu kunt u ook weer in het theater genieten van dit virtuoze cabaretduo.

Scènes, muzikale acts en een absurd hoge grapdichtheid; het zou eeuwig zonde zijn om het te missen. Of, zoals het aloude spreekwoord zegt: “Wilt men naer ietsch mietersch toe, kiesch voor Van der Laan en Woe”

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van der Laan & Woe - Pesetaslees meer..
din 20 maart 2018 van 20.15 uur

Inspirerend verhaal over angst, verdriet, eenzaamheid en veerkracht

Vrijheid van denken en doen van Arjan Arkel is een inspirerend verhaal over eenzaamheid en veerkracht, over staande blijven in een onmogelijke situatie. Zijn ontvoering in 2002 door rebellen uit Dagestan en zijn vrijlating twintig maanden later, waren volop in het nieuws.

Erkel vertelt hoe hij onder de grond werd vastgehouden in een hok van twee bij anderhalve meter, angstig en onzeker over zijn lot. Maar hij heeft het ook over de sekslessen die hij zijn belagers gaf en hoe hij met ze bokste.

Omdat het zingen en neuriën tijdens zijn gevangenschap essentieel waren – met name ‘Oerend Hard’ van Normaal – neemt Erkel voormalig Normaal-gitarist Jan Wilm Tolkamp mee.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Arjan Erkel - Vrijheid van denken en doenlees meer..
woe 21 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 maart 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 april 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 2 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 9 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 16 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 23 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 21 maart 2018 van 13.30 uur

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het gebied is voornamelijk bedekt met elzenbroekbos en plaatselijk nog aangeplant populierenbos in de laagste delen. Op de hogere delen vind je eiken-berkenbos en naaldbos. Verspreid liggen enkele graslandpercelen met bijzondere plantengroei. Onderweg kunnen we diverse vennen, stuifduintjes en oude houtkapwallen zien.

De afgelopen jaren zijn er verschillende werkzaamheden uitgevoerd om het natuurgebied te behoeden voor verdroging. De gidsen kunnen hier alles over vertellen.

 • De tocht duurt ongeveer 3 uur
 • Stevig schoeisel wordt aanbevolen
 • Aanmelden is niet nodig
Foto: Piet Fleuren


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondje Dubbroeklees meer..
woe 21 maart 2018 van 20.00 uur

Midlifecrisis vs. Dertigerdilemma.

Twee mannen (Arend en Maarten) in de herfst van hun leven plukken een fris groen blaadje (Esmee van Kampen). Een blaadje om van te houden, om mee te pronken en misschien om hun eigen gebreken mee te maskeren.

Maar het blaadje blijkt een eigen willetje te hebben met een niet te temperen energie. Met een enorme dosis humor worden de mannen ongenadig bij de ballen gepakt en geconfronteerd met hun Midlife. Ook de twijfeldertiger Esmee krijgt het flink voor haar kiezen. Ze houden veel van elkaar en juist daarom sparen ze elkaar niet.

Tijd voor een Trio: een kwetsbaar, herkenbaar en vooral een hilarisch cabaretprogramma over leeftijdsconflicten, afhankelijkheid en persoonlijke crisissen.

Reserveer je kaarten online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Niet schieten! - Tijd voor een Triolees meer..
woe 21 maart 2018 van 20.15 uur

Grande Dame van het Nederlandse toneel

Anne Wil Blankers, staat volgend seizoen op de planken in een gloednieuw stuk. Speciaal op haar verzoek schreef Edwin de Vries, schrijver van ‘Soldaat van Oranje’, het aangrijpende verhaal van de Joodse onderduikster Jet.

Haar zoon Otto is voortgekomen uit een ambivalente liefdesrelatie met haar buurman, een SS’er die zielsveel van haar houdt, maar haar ook chanteert en misbruikt. Hij belooft goed voor het jongetje te zullen zorgen, als Jet hem direct na zijn geboorte aan hem afstaat en ze daarna voorgoed zal zwijgen over hun Joodse bloedband.

Aan het eind van haar leven krijgt Jet bezoek van een twintig jaar jongere man, die een schilderij komt terugbrengen dat van haar was tijdens de oorlog. De Vries schreef het stuk met Ariëlla Kornmehl, schrijfster van het gelijknamige boek, dat ze baseerde op de verhalen van haar grootmoeder.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wat ik moest verzwijgenlees meer..
woe 21 maart 2018 van 13.45 tot 17.00 uur

Tijdens de VenloopKids-middag kunnen alle kinderen op een speelse manier hun talent komen ontdekken in het Julianapark in Venlo.

Tijdens deze gezellige en educatieve middag wordt er een interactief beweegcircuit met allerlei toffe activiteiten voor ieder kind georganiseerd. Het doel van deze middag is kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met sport en bewust te maken van een gezonde leefstijl.

Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen of om deel te nemen aan de diverse activiteiten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

VenloopKids-middaglees meer..
woe 21 maart 2018 van 20.30 uur

Loveless is een cinematografisch meesterwerk van de Russische regisseur Andrey Zvyagintsev (Leviathan, The Return) en werd bekroond met de Juryprijs tijdens het filmfestival in Cannes in 2017.

Boris en Zhenya liggen in een scheiding. Over het hoofd van hun enige zoon maken ze onafgebroken ruzie en proberen zo snel mogelijk van elkaar en hun appartement af te komen. Allebei bereiden ze hun respectievelijke toekomst voor. Boris heeft een relatie met een jonge vrouw, die inmiddels zwanger van hem is en Zhenya heeft een relatie met een rijke man. Ze worden volledig opgeslokt door hun eigen bestaan en geen van beiden lijkt nog oog te hebben voor Alyosha, hun 12-jarige zoon. Totdat hij verdwijnt.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lovelesslees meer..
woe 21 maart 2018 van 09.00 tot 16.00 uur

Het voorjaar is in aantocht: de bezem gaat door het Leudal!

Op 21 maart wordt er weer zwerfvuil opgeruimd in het natuurgebied Leudal. Dit gebeurt vanuit het Bezoekerscentrum Leudal door vrijwilligers. Wil je ook je aandeel leveren en meedoen aan deze actie? Graag! Meld je dan telefonisch aan tijdens openingstijden of stuur een mailtje. 

Om 12 uur staat er voor de deelnemers een heerlijke lunch klaar. 

Nog niet overtuigd?

Neem eens een kijkje naar onderstaande afbraaktijden van zwerfafval: 

 • bananenschaal: 1 jaar
 • sigarettenpeuk: minimaal 2 - 12 jaar
 • kauwgom: minimaal 20 jaar
 • blikje: minimaal 50 jaar
 • petfles: oneindig

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zwerfvuilactielees meer..
woe 21 maart 2018 van 17.00 en 20.15 uur

In de nieuwe spectaculaire 3D-actiefilm Pacific Rim Uprising gaan de piloten van de torenhoge Jaeger-robots opnieuw de strijd aan met kolossale en allesvernietigende monsters. John Boyega speelt Jake Pentecost, een rebelse voormalig Jaeger piloot. Zijn vader offerde zichzelf op om de mensheid te redden van de Kaiju monsters. De zus van Jake, Mako Mori , is de leider van een nieuwe generatie piloten die zich verenigen tegen de dreiging. In hun voorbereiding om de grootste krijgsmacht te worden die de aarde ooit gekend heeft werkt Jake samen met zijn rivaal, de getalenteerde piloot Lambert. Daarnaast wordt Jake bijgestaand door de vijftienjarige Jaeger-hacker Amar.

Reserveer ja kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pacific Rim Uprisinglees meer..
woe 21 maart 2018 van 19.00 tot 01.00 uur

21 Maart, het begin van de lente... geniet deze avond van 18 lentebieren van het vat.... Proef de Lente! Onder het genot van een heerlijk hapje en mooie proefglaasjes Lentebock of ander voorjaarsbier het begin van de lente vieren! Heerlijk genieten bij Goesting!!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lentebier Proeverijlees meer..
don 22 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 maart 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 april 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 3 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 10 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 17 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 24 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 31 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 7 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 14 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 21 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
Internetbureau Vis.nl