Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zon 11 maart 2018 t/m zon 3 juni 2018

Als botanist is Stefan Cools (Sittard 1981) een onmiskenbaar fremdkörper onder de talloze kunstenaars die de afgelopen decennia in Odapark Venray hebben geëxposeerd. Met een wetenschappelijke precisie doet hij artistiek onderzoek naar processen in de natuur; de laatste vijf in het bijzonder de transformatie van de vlinder. In Odapark Venray maakt hij een voorlopige balans op.

Wat is er te zien bij Odapark tijdens expositie Stefan Cools?

Diverse onderzoeken uitgevoerd tijdens onderzoeksjaar vanuit het Mondriaanfonds

 • Twee onderzoeken met Universiteit Maastricht: naar het meconium van de Caligo Memnon en naar pigmenten in kolen.
 • Veldonderzoek in Australie, naar inheemse vlinders, waardplanten en met name hun meconium.
 • Foto’s en video’s van (veldwerk in) de jungle in een kunstinstallatie.
 • Een inventarisatie van mineermotten in werk met titel ‘Choreografie van de mineermot’
 • Onderzoek naar korstmossen en de microvlinders die er van leven
 • Wandeling & theeceremonie met als doel bezoekers in de huid van de rups te laten kruipen
 • In het park wordt een vlindertuin aangelegd voor educatie van Kunstlab


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Solotentoonstelling Stefan Coolslees meer..
din 27 maart 2018 t/m zon 1 juli 2018 di t/m zo 11.00 tot 17.00 uur

Op een bedje van klei, is een tentoonstelling rondom de collectie keramische aspergeschalen van Herman van Ham.

Al zijn enkele aspergeschalen nóg zo bijzonder, ik koop ze om ze te gebruiken. Herman van Ham (1931- 2012) was een gepassioneerd en gepensioneerd topkok. Hij was een ware aanbidder van de koningin van de groente en wierp zich op als ambassadeur van de asperge. Een gerecht was volgens hem pas compleet  als het  mooi  geserveerd werd. Het opmaken van de aspergegerechten gebeurde dan ook op prachtige keramische schalen en een stijlvol gedekte tafel.

Het  verzamelen van deze schalen werd na zijn pensioen een nieuwe passie waarvoor hij samen met  zijn vrouw stad en land afreisde. Uit hun collectie zijn een kleine 80 schalen te zien uit alle windstreken van Europa, van grote serviesmerken tot handgemaakte unica.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Op een bedje van kleilees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
vrij 13 april 2018 t/m zon 9 september 2018

‘Handwerken’ met klei, staat centraal in de nieuwe expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Eigenlijk is elk ambacht en praktisch elke beeldende kunstvorm handwerk. Een aantal keramisten doen het als het ware dubbel. Zij werken met klei én zij doen dat op zo’n manier dat het heel sterk aan het ‘textiele’ handwerken doet denken.

Deze kunstenaars spelen in op de come-back van naaien, haken, breien zelfs macrameeën. Ze zijn afkomstig uit veel verschillende landen, maar ze doen allemaal hetzelfde met de plooibare klei. Het resultaat is een verrassende en warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

 • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree
 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleistof - textiele kunst van keramieklees meer..
zon 15 april 2018 t/m zon 1 juli 2018

Als fotografe van zelfportretten bepaalt Henriëtte van Gasteren (Sevenum 1964, kunstenaarsnaam Lilith) het beeld achter en voor de camera. Vanaf 15 april a.s. zal haar werk binnen en buiten te
zien zijn bij Grandcafé Staccato, Grotestraat 82 in Tegelen waar ze in 2009 gesteund door museum van Bommel van Dam (Venlo) haar eerste expositie van zelfportretten had. Net als in 2009 is deze tentoonstelling een experiment om te zien wat er gebeurt als de intense kunst van Lilith samenkomt met grote aantallen mensen die er niet aan gewend zijn.

Openingstijden

 • Dinsdag, woensdag, donderdag, zondag van 12.00 – 00.00 uur
 • Vrijdag, zaterdag van 12.00 – 02.00 uur
 • De vernissage is op zondag 15 april 2018 om 15.00 uur
Foto: Lilith, Banquet


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ik zie, ik zie wat jij niet zietlees meer..
zon 22 april 2018 t/m zon 19 augustus 2018

De tentoonstelling is opgezet door de Studiegroep Leudal en laat een uitgebreid beeld zien van dit sterk tot de verbeelding sprekende mythische dier. In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan de vleermuis in zijn natuurlijke omgeving, maar er wordt ook aandacht besteed aan plaats en rol van de vleermuis in onze cultuur.

 • Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
 • De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen tentoonstellinglees meer..
zon 6 mei 2018 t/m zon 7 oktober 2018

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek diverse werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een 6 jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduurwerk, zijde schilderen, beensnijwerk, houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen. Het hoofdaccent van de tentoonstelling ligt op het kant- en borduurwerk vol prachtige motieven. Er zijn naast jurken en schouderdoeken ook waaiers en parasols te bewonderen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Russische Traditionele Toegepaste Kunstlees meer..
vrij 18 mei 2018 t/m vrij 8 juni 2018

Codex Gigas: De Gekke Bibliothecaris

BiblioNu Horst organiseert samen met Kasteel Huys ter Horst allerlei activiteiten rondom de Codex Gigas een mysterieus boek uit de Middeleeuwen. Er is een soort escape, puzzel en speurtocht door de bibliotheek voor kinderen van 10 t/m 15 jaar en een expositie. Op het kasteel is een voorleesmiddag en een lezing.

Programma

18 mei
om 18.00, 19.00 en 20.00 uur
Escape de Bieb voor 10, 11 en 12-jarigen

23 mei
om 14.00 uur
Voorleesmiddag
Speciaal voor de kinderen van groep 1 t/m 3 worden op Kasteel Huys ter Horst in middeleeuwse sfeer leuke, spannende verhalen verteld door jonkvrouwen. 

25 mei
om 18.00, 19.00 en 20. 00 uur
Escape de Bieb voor 13,14 en 15-jarigen

7 juni
om 19.30 uur
Op Kasteel Huys ter Horst wordt een lezing gegeven over verleden, heden en toekomst van het Huys ter Horst. 

Doorlopende expositie

Alle dagen is de doorlopende expositie geopend. Dagelijkse gebruiksvoorwerpen uit de Middeleeuwen van Gerda en Mart van Issum zijn deze weken te zien. Denk aan oorsmeerstokjes, lijkenvocht opvangpotjes en kruidenkastsleutels... 

 • Inschrijven voor alle activitieteiten aan de balie van de bibliotheek of per mail: horst@biblionu.nl (vol=vol). 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Escape De Bieblees meer..
zon 20 mei 2018 t/m zat 1 september 2018

Vanaf Pinksteren is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de galerie en beeldentuin van World Art house. Het thema van deze tentoonstelling is design enzo. Binnen is er werk te zien van Piet Brummelbos, Maartje van Deursen en CorIne van der Werf.

 • De galerie en beeldentuin zijn gevestigd op het Elsteren in Well en zijn geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Design enzolees meer..
don 24 mei 2018 t/m din 29 mei 2018

In Velden is van 24 mei tot en met 19 mei de jaarlijkse kermis! Dat betekent volop gezelligheid in het centrum van Velden.

Dit jaar staan er weer diverse attracties opgesteld voor jong en oud, zoals de polyp, de grijpkranen, draaimolen, autoscooters, schietsalon en nog veel meer. Ook kun je genieten van de lekkernijen die er verkocht worden.

Tot ziens in Velden!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Veldenlees meer..
vrij 25 mei 2018 t/m zon 27 mei 2018

Wijk Ontmoetings Centrum ’t Schöpke bestaat 5 jaar en dat moet gevierd worden. Daarom is een uitgebreid jubileumprogramma opgezet dat plaatsvindt in het weekend van 25 tot en met 27 mei a.s. De aftrap is op de vrijdag met een speciaal programma voor de scholen in de wijk Veltum en het jubileumweekend wordt op de zondag afgesloten met een spetterend muzikaal optreden van ‘Stef Classens and friends’.

Programma

Vrijdag 25 mei
Vrijdag 25 mei vindt een dansprogramma plaats op de scholen, een ludieke bingo voor 50-plussers, een receptie voor genodigden en een ‘Hollandse avond’ met optredens van Grad Damen, Nadine Fleuren e.a. Aanvang 19 uur. De entree is gratis.

Zaterdag 26 mei
Zaterdag 26 mei bestaat het programma uit een barbecue met een optreden van Lizzy & Baer, om 18 uur. Vooraf inschrijven in het wijkcentrum is noodzakelijk. Aansluitend vindt een dansavond plaats met een optreden van de band Experience. Aanvang 20.30 uur.

Zondag 27 mei
Zondag 27 mei is bij uitstek een dag voor het hele gezin met een rommelmarkt, kinderactiviteiten en diverse buitenoptredens tussen 10 en 16 uur. Het absolute sluitstuk van het jubileumweekend is het muziekprogramma ‘Stef Classens and friends’. Singer-songwriter Stef Classens treedt op met o.a. Nienke Wijnhoven (The Voice of Holland), Anouk en Yvonne Philipsen, Harry van den Berg, Lizzy Ossevoort en Baer Traa. Het muziekprogramma begint om 16 uur en eindigt om 21 uur. De entree is gratis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

5 jaar Wijk Ontmoetings Centrum ’t Schöpkelees meer..
zat 26 mei 2018 t/m zon 27 mei 2018

Na een uiterst succesvolle vuurdoop in 2017 op het nieuwe terrein van Grandorse (gelegen naast Equistrian Centre de Peelbergen), kijken organisatie en vrijwilligers uit naar de edities van 2018: 5-6 mei en 26-27 mei.

De terreinen zijn inmiddels ingericht en alle cross- en waterhindernissen extra gecontroleerd en opgebouwd. Het wachten is nu op het eerste startsein. Vanwege het grote deelnemersveld in 2017, heeft de organisatie besloten om het programma te splitsen over twee weekenden.

5 en 6 mei

Op zaterdag 5 en zondag 6 mei komen de internationale paarden- en ponydeelnemers aan de start van Grandorse Horse Trials: CCIP* / CIC* / CIC**. Het weekend wordt afgetrapt met een speciale training op vrijdag 4 mei. Op zaterdag 5 mei zal het internationale deelnemersveld worden aangevuld met de klasse M-paarden. Voor de toekomstige crosstoppers is er op zaterdag een eventing derby en vindt op zondag voor de allerkleinste crossers Bixie my first eventing plaats. Ook is er een aantrekkelijk nevenprogramma met allerlei kinderactiviteiten, stands en uitgebreide eet- en drinkgelegenheden. Het crossparcours nodigt daarnaast uit voor een heerlijke wandeling over het terrein, door weiden en bos, waarbij onderweg genoten kan worden van top paardensport. 

26 en 27 mei

In het weekend van 26 en 27 mei krijgt Grandorse Horse Trials een vervolg. Op zaterdag 26 mei wordt de klasse B paarden verreden, evenals de klasse B en L voor pony’s. Zondag 27 mei ten slotte wordt de wedstrijd beslist in de klassen B en L paarden en pony’s klasse M.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Grandorse Horse Trialslees meer..
zon 27 mei 2018 van 12.00 tot 17.00 uur

Op 27 mei viert Restaurant de Bourgondische Hoeve haar 20-jarige jubileum. Dat wordt gevierd met koffie, thee en wat lekkers. 

Eigenaresse Anneliese heeft voor jullie een proeverijtje van producten uit haar Streekwinkeltje Het Weckparadijs klaarstaan. Buiten dit om is er deze dag op de Hoeve meer te proeven te te beleven. 

 • Angelika Scheinert presenteert haar handgemaakte bonbons, zonder conserveringsmiddelen, met heerlijke vullingen.
 • Ook de buren, Mario en Martien Munsters, zijn er met hun super lekkere aardbeien.
 • En natuurlijk kan Geert Jans, de ‘huisschilder’, niet ontbreken. De muren van het restaurant zijn die dag nóg kleurrijker met zijn aquarellen van o.a. kip-haan-fazant-buizerd-varken-hond-pauw-enzovoorts…

Komen jullie ook kijken en proeven? Bij het weggaan geeft Anneliese nog een klein presentje mee. Een aandenken aan 20 jaar De Bourgondische Hoeve. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

20 Jaar de Bourgondische Hoevelees meer..
zon 27 mei 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 24 juni 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 29 juli 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 26 augustus 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 30 september 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 28 oktober 2018 van 9.00 - 15.30 uur

Wilt u gezellig snuffelen tussen leuke gebruikte spulletjes of speuren naar net dat ene dingetje dat u nodig hebt? Kom dan naar de Kofferbakmarkt in Heythuysen! De Kofferbakmarkt wordt georganiseerd door de Leudalzangers uit Heythuysen en vindt plaats op de laatste zondag van de maanden maart tot en met oktober steeds op dezelfde locatie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kofferbakmarktlees meer..
zon 27 mei 2018 van 12.00 - 18.00 uur

Zes toneel- en theatergroepen uit Peel en Maas hebben de koppen bij elkaar gestoken en organiseren dit festival waarbij allerlei vormen van toneel en theater aan bod komen.

Een circus, wagenspel, sprookje, improvisatietoneel en komische thriller zijn o.a. te zien. Elke uitvoering duurt maximaal 30 minuten en wordt een aantal malen uitgevoerd op diverse lokaties in Dok6. Dit festival is geschikt voor de gehele familie, jong en oud.

Ontmoet Cultureel Peel en Maas op dit bijzondere evenement.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

DOK6 Theaterfestivallees meer..
zon 27 mei 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Op zondag 27 mei is de smederij van Museum de Locht in bedrijf. Het betreft een eeuwenoud ambacht dat niet alleen stevige spieren maar ook veel vakmanschap vereist! 

Ook wordt er elke laatste zondag van de maand wordt brood gebakken in het bakhuisje. Kinderen kunnen daaraan deelnemen en hun eigen broodje kneden, vorm geven en versieren. 

Muzikaal optreden wordt verzorgd door het orkest “Rooyaal Venray”

 • Entreeprijs is inclusief toegang tot het museum
 • Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00
 • Entreeprijs voor kinderen is €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Smederij in De Lochtlees meer..
zon 27 mei 2018 van 13.30 - 16.30 uur

Zondag 27 mei is het Peelmuseum in America geopend van 13.30 tot 16.30 uur. U kunt onder leiding van een gids het Peelmuseum bekijken!

In het Peelmuseum, dat bestaat uit twee museumgebouwen en een buitenterrein, zijn collecties gereedschappen, gebruiksvoorwerpen, films, foto's en andere bezienswaardigheden te zien.

Entree tot het museum is €4,00, de eerste kop koffie, thee of glas ranja is bij de prijs inbegrepen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding door het Peelmuseumlees meer..
zon 27 mei 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 24 juni 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Waan u in Frankrijk op de antiek-brocantemarkt in Venlo! Lekker slenteren tussen 38 kramen met prachtige en unieke brocante, sjiek antiek, hippe vintage en industriële items met doorleefd karakter en een verhaal. Beleef het en ervaar het. 

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum ‘De Maasboulevard’.

Het publiek geniet niet alleen van een steeds wisselend aanbod, maar ook een van hoge kwaliteit brocante. Brocante en vintage, een stijl die helemaal past in de huidige woontrend. Items met een verhaal, items met een sleetse en doorleefde patinalaag, waarvan het verhaal er achter nog te lezen is. Items die al vele generaties mee zijn gegaan en waarvan de volgende generatie ook nog kan genieten. De brocanteurs gaan er voor dag en dauw voor op pad naar Frankrijk, België, Engeland en Oostbloklanden en vinden daar de pareltjes die ze meenemen naar de brocante markt in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 27 mei 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 24 juni 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 29 juli 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 26 augustus 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert op 25 februari zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 27 mei 2018 van 10.00 uur

IVN Maas en Niers organiseert op zondag 27 mei een wandeling in natuurgebied de Zelderse Driessen met als thema Speuren naar sporen

De Zelderse Driessen is een natuurgebied van ca. 53 ha groot dat wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Nabij Ven- Zelderheide (iets ten oosten van Gennep) in een binnenbocht van het riviertje de Niers. Het is een glooiend landschap met rivierduinen. Oude boomwallen uit de Middeleeuwen wisselen de weides af. Het ruim 100 jaar oude bos, enkele heideveldjes en natte, grindrijke
stroomdalgraslanden maken dit gebied tot een uniek stukje natuur.

In het bos komen diverse soorten wild voor en tijdens deze wandeling ga je speuren naar sporen van dassen en reeën. Ook hebben talloze vogels hier hun broedgebied.

 • De wandeling start om 10.00 uur bij de parkeerplaats van DSV Zaden, Zelder 1, 6599 EG Ven-Zelderheide.
 • De wandeling is crica 3,5 km lang en zal ongeveer 2 uur duren.
 • Stevig schoeisel is aan te raden.
 • Op enkele plekken zal stevig doorgewandeld worden, daardoor is de wandeling minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn.
 • Het gebied is niet toegankelijk voor rolstoelen en wandelwagens. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Speuren naar Sporen in de Zelderse Driessenlees meer..
zon 27 mei 2018 van 09.30 uur

Op zondag 27 mei organiseert IVN Geijsteren-Venray een fietstocht door de oude Maasarm en het natuurgebied ’t Soar. Deze fietstocht start om 9:30 vanaf het oude gemeentehuis van Meerlo. Deelname is gratis.

In 1993 en 1995 werd onze regio opgeschrikt door twee grote overstromingen van de Maas. De schade was enorm. Ter voorkoming van acute problemen werden vanaf 1996 in snel tempo nooddijken aangelegd en de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum, die voorheen bij hoog water altijd volstroomde, werd afgesloten.

Inmiddels is niet langer het verhogen van bestaande kades en dijken de insteek, maar vormt het ruimte bieden aan de Maas vormt de duurzame rivierkundige oplossing. Om die reden is in 2012 de zogenoemde natuurlijke klimaatbuffer Oude Maasarm gerealiseerd. Lees hier meer over de gebiedsontwikkeling.

In een fietstocht van circa 18km door het gebied van de oude Maasarm tussen Ooijen en Wanssum krijgen belangstellenden een indruk op welke wijze waterkundige ingrepen worden gecombineerd met het ontwikkelen van natuur en landschap. De invloed van de Maas in het gebied neemt weer toe, waardoor het gebied zijn oorspronkelijke dynamiek terugkrijgtLees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN Fietstocht door de oude Maasarmlees meer..
zon 27 mei 2018 van 20.15 uur

Een onweerstaanbare mix van cabaret, circus en acrobatiek

Het Australische gezelschap Strut & Fret maakt superattractieve voorstellingen van de ingrediënten cabaret, circus en acrobatiek.

Na producties als ‘Cantina’ en ‘Tom Tom Crew’ toert de groep nu over de continenten met LIMBO. Dit feest voor oog en oor heeft de livemuziek als drijvende kracht: een mix van extatische melodieën, dwars elektronisch lawaai en sexy beats. Op de maten daarvan trekt, als in een schimmige onderwereld, een bonte stoet artiesten voorbij en vechten degenslikker, paaldanseres, (lucht)acrobaat, slangenmens, trapezewerker, danser, beatboxer en clown om voorrang. Alle acts worden subliem aan elkaar gesmeed.

Voeg dat bij een prachtig toneelbeeld, veel humor en een aangrijpende act met polsstokken en je komt uit bij de conclusie van Time Out UK: “An irresistable cocktail."Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Strut & Fret - LIMBOlees meer..
zon 27 mei 2018 van 15.30 uur

Het Matangi Quartet werd al tijdens de conservatoriumstudie geselecteerd voor een voltijdstudie aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie. In het kader van de academie liet het Matangi Quartet zich inspireren door wereldberoemde musici, waaronder de leden van het Amadeus Kwartet. Verder werd het kwartet intensief begeleid door Henk Guittart, altviolist van het Schönberg Kwartet. Tegenwoordig werkt het Matangi Quartet intensief samen met het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, om de liefde voor het strijkkwartet door te geven aan een nieuwe generatie topmusici.

 • Entree voor jongeren tot 18 jaar € 10,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mantangi Quartetlees meer..
zon 27 mei 2018 van 11.00 - 19.00 uur

Graanbranderij de IJsvogel viert haar 25 jubileumfeest.

Er is veel live muziek, lekker eten en vertier voor de kinderen. Uiteraard worden er ook rondleidingen gegeven door de molen en stokerij.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jubileumfeest IJsvogel Arcenlees meer..
zon 27 mei 2018 van 10.00 tot 15.00 uur
zon 16 september 2018 van 10.00 tot 15.00 uur
zon 11 november 2018 van 10.00 tot 15.00 uur

Deze bijzondere beurs bestaat uit zo’n 150 á 200 meter miniatuurplezier. Miniaturen van schaal 1:10 tot 1:150 (en misschien zelfs kleiner of groter) worden uitgestald om te verkopen of te ruilen. Doordat binnen onze beurs een mix van oud (historisch) en nieuw materiaal te vinden is, komt iedereen aan zijn trekken. Een greep uit het assortiment op onze beurs:

 • Auto’s
 • Vrachtauto’s
 • Grondverzet
 • Tractoren
 • Motoren
 • Folders
 • Onderdelen voor miniaturen
Tip: kijk eens op de fotopagina van de website van Modelauto Ruilbeurs Sevenum voor een impressie. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Modelauto ruilbeurslees meer..
zon 27 mei 2018 van 11.00 tot 17.00 uur

Oldies Club Neerkant organiseert op zondag 27 mei aanstaande een grote internationale CD- en Platenbeurs. Er zullen standhouders uit Nederland, België en Duitsland aanwezig zijn. Er kan tijdens de beurs gesnuffeld worden tussen meer dan 95.000 (vinyl) singles, lp’s, CD’s en DVD’s. 

Tijdens deze CD- en Platenbeurs zal Radio Extra Gold vanaf 12.00 uur rechtstreeks uitzenden vanuit de Moost in Neerkant. Internetradiostation Radio Extra Gold is de goudmijn van 50 jaar popmuziek en overal te beluisteren via internet.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

CD- en Platenbeurs in Neerkantlees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
zon 27 mei 2018 van start tussen 09.00 en 12.00 uur

TLV-Tegelen wil zich graag inzetten om het onderzoek en de strijd tegen MS te ondersteunen. Dit gebeurt door het organiseren van de sponsorwandeling "Wandelen tegen MS". Zij nodigen u uit om deel te nemen aan deze sponsorwandeling, welke gelopen wordt in het bosgebied tussen Tegelen, Belfeld (Natuurpark Maasduinen) Kaldenkerken (Naturschutzwald, Dld).

 • Deelname kan op de afstanden 7, 14 en 21 km. 
 • De start van alle wandelingen is tussen 9.00 en 12.00 uur
 • Er kan tot 17.00 uur gelopen worden
 • Het inschrijfgeld bedraagt € 10,00 p.p. en voor kinderen van 6 t/m 12 jaar €2,50. De inschrijving is inclusief soep na afloop. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeltocht tegen MSlees meer..
zon 27 mei 2018 van 20.30 uur
don 6 september 2018 van 20.00 uur
vrij 7 september 2018 van 20.00 uur
zat 8 september 2018 van 20.00 uur
zon 9 september 2018 van 20.00 uur

Het boek ‘Weg uit de Peel’, van de bekende schrijver Jacques Vriens, komt tot leven in deze spannende, ontroerende en ook grappige familievoorstelling. Jacques staat er om bekend dat hij een lach en een traan uitstekend weet te combineren. Dat doet hij als schrijver en regisseur van deze toneelproductie zeker!

‘Weg uit de Peel’ is qua aanpak en locaties uniek: Op heel sPeelciale plekken wordt, in de open lucht, een tijdelijk theater gebouwd. Door de opstelling van de comfortabele tribunes, het bijzondere decor en de vernieuwende technieken voor licht en geluid beleeft u de sfeer van de Peel.

Met een cast van 40 tekstspelers, een grote groep figuranten en zelfs enkele dieren wordt u meegenomen naar de Peel zoals die rond 1915 was.

 • Entreeprijs voor kinderen t/m 12 jaar is € 12,50

Locaties

In Limburg wordt de voorstelling op twee plaatsen gespeeld: 

 • Buitencentrum de Pelen, Moostdijk, Ospel
  19 mei 2018 om 20.30 uur
  24 mei 2018 om 20.30 uur
  25 mei 2018 om 20.30 uur
  26 mei 2018 om 20.30 uur
  27 mei 2018 om 20.30 uur
 • Luitenant-geneeraal Bestkazerne, Vredepeel
  6 september om 20.00 uur
  7 september om 20.00 uur
  8 september om 20.00 uur
  9 september om 20.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weg uit de Peellees meer..
zon 27 mei 2018 van 11.30 uur

Met pianoconcerten van o.a. Bach, Haydn en Chopin was Susanne Hardick als soliste te horen met grote orkesten, was ze te gast op internationale muziekfestivals en speelde ze in concertzalen in binnen en buitenland. Met pianoconcerten van o.a. Bach, Haydn en Chopin was zij als soliste te horen met grote orkesten, was ze te gast op internationale muziekfestivals en speelde ze in concertzalen in binnen en buitenland.

Op het programma staan, naast enkele klassieken, sprankelende titels uit de filmwereld zoals uit Harry Potter, Lord of the Rings, Love Story en de Godfather.

Een extra deze morgen is voor en na de pauze een muzikale bijdrage door de uit Arcen afkomstige jonge talentvolle hoboïste, Vera Valckx. Zij wordt daarbij begeleid op vleugel door Susanne Hardick.

 • Entree is inclusief kopje koffie/thee tijdens de pauze


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Susanne Hardick - pianoconcertlees meer..
zon 27 mei 2018 van vanaf 10.00 uur

Ga terug naar de tijd van ridders en kastelen. Wandel over de lanen van de historische buitenplaats van Kasteeltuinen Arcen, bezoek de restanten van een eeuwenoud doolhof en geniet van de rust en natuur op Landgoed Arcen. Het ANWB Lenterondje in Limburg brengt natuur en cultuur samen en laat de wandelaars mooie en bijzondere plekken van Het Limburgs Landschap zien. Strik de veters stevig vast en ontdek het zelf.

Er zijn wandelroutes van circa 5, 10 en 15 kilometer uitgezet. De korte route is aantrekkelijk om te wandelen met kinderen. Hier worden met spelvormen de zintuigen van de kinderen geprikkeld en de natuurbeleving vergroot. Ze gaan luisteren als een vos, vliegen als een vogel en huppelen als een konijn en doen een zoektocht naar bodembeestjes.

De langere routes over het landgoed zijn voor de meer fanatieke wandelaars. De lange lanen van de historische buitenplaats brengen de wandelaars naar de uiterwaarden van de Maas. Vanuit daar wordt Landgoed Arcen verder verkent. Zo wordt een bezoek gebracht aan de restanten van het recent ontdekte eeuwenoude doolhof en bij de prachtige natuurherstelprojecten, het Geldersch Vlies en Straelens Schuitwater.

 • Deelnemen aan de Lenterondjes kost € 5,- per persoon. (Kinderen t/m 17 jaar gratis). Daarvan wordt € 1,- gedoneerd aan de Stichting het Limburgs Landschap voor onderhoud van de wandelvoorzieningen.
 • Tot 26 mei zijn tickets te koop via anwb.nl/lenterondjes. Op deze site staat een volledig overzicht en informatie over de startplaatsen en routes.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Landelijke Wandeldag met ANWB Lenterondjeslees meer..
zon 27 mei 2018 van 16.00 uur
din 29 mei 2018 van 20.00 uur

Slechts twee keer te zien bij Service Bioscoop Luxor: De Negende Revue van de Ruiverse Revue.

De Ruiverse Revue staat synoniem aan ludiek spel, mooie beelden en gevarieerde liedjes; een voorstelling met een lach en traan.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Negende Revuelees meer..
zon 27 mei 2018 van 10.30 tot 14.00 uur

Sportclub TTV Fortus organiseert op zondag 27 mei een bijzondere rommelmarkt op hun eigen terrein. Tussen 10.30 en 14.00 uur kunt u in het clubgebouw terecht voor allerlei leuke hebbedingetjes en spulletjes, zoals servies, boeken, CD’s, elektronica, kleding, en nog veel meer.

De tafeltennisvereniging kent een rijke historie en heeft bijna 100 leden. Kom eens een kijkje nemen! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rommelmarkt TTV Fortuslees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 24 juni 2018

Wat begon als een hobby naast haar werk in de zorg, werd voor de in Zeeuws Vlaanderen wonende Anita Martens-Beirens uiteindelijk een professionele bezigheid: werken met klei. Van 27 mei tot en met 24 juni exposeert zij haar werken in Museum het Petershuis. 

Martens-Beirens volgde aan de Kunstacademia Knokke-Heijst een vijfjarige deeltijdopleiding keramiek. Daarmee ging niet alleen een oude droom in vervulling, zij ontmoette er ook gelijkgestemde mensen die elkaar onderling stimuleerden tot experimenten met verschillende materialen en technieken. Dat inspireerde haar om ook te gaan werken met porselein, een bewerkte kleisoort die hoge eisen stelt aan de verwerking, het bakken en glazuren; maar wel prachtige resultaten geeft. Haar werk is heel divers, maar vooral figuratief van aard.

Bezoekers van de expositie in het Petershuis zullen onder meer de vrolijke beeldjes zien die zijn geïnspireerd door oude kinderliedjes, zoals: ‘Ik zag twee beren broodjes smeren’, ‘In een groen, groen knollenland’ en ‘Klein klein kleutertje’. In deze expositie toont de kunstenares haar keramiek, maar daarnaast maakt zij ook schilderijen. Om de schilderkunst op een professionele manier te kunnen beoefenen is zij opnieuw begonnen aan een vijfjarige opleiding van de Kunstacademie Knokke-Heijst, nu met de specialisatie tekenen en schilderen. Als dragers voor haar schilderkunst gebruikt zij niet alleen papier, hout of linnen, maar (natuurlijk!) ook porselein.

 • Het museum os geopend van woensdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Omzien in verwonderinglees meer..
zon 27 mei 2018 van 14.30 uur
zat 2 juni 2018 van 20.00 uur
zon 3 juni 2018 van 14.30 uur

De Miserabelen, bekend van de befaamde musical, wordt nu als bewerkte toneelvoorstelling 2 weekenden vertolkt door de 101-jarige toneelclub Matigheid en Genoegen. Bijna een jaar lang heeft een actieve groep acteurs onder de bezielende leiding van Dineke de Velde Harsenhorst hard gewerkt om deze bewerking onder de knie te krijgenLees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Miserabelenlees meer..
maa 28 mei 2018 t/m vrij 1 juni 2018 18.00 tot 00.00 uur

Vanaf maandag 28 mei tot en met vrijdag 01 juni 2018 organiseert Jeugdwerk Ittervoort voor het 10e jaar de wandel 4 daagse. Het belooft weer een sportieve happening te worden die heel Ittervoort en omgeving op de been krijgt. Details over de invulling van de activiteit volgen.

Er is dit jaar weer een diversiteit aan routes uitgezet met daarbij elke dag een ander thema met verassing.

Vrijdag 01 juni 2018 is onder andere het blarenbal met medaille uitreiking.

Iedereen kan meelopen. Voor iedereen is er wel een passende afstand om te lopen; een route van 5 km 7,5 km of 10 km. Elke dag een verrassende route in het mooie Ittervoort en de omliggende kernen. De start is elke dag bij het Humanitas gebouw - voormalige peutercrèche - , gelegen aan de Leliestraat 4 in Ittervoort, tussen 18.00 uur en 19.30 uur, je kunt hier ook inschrijven.

Elke dag kan worden gelopen, maar het is natuurlijk ook mogelijk om minder dagen mee te lopen. Het is aan te raden om de laatste dag, vrijdag 01 juni, zeker mee te lopen. Op deze afsluitende dag worden de wandelaars binnengehaald door de fanfare en gehuldigd op het podium. Daarna nog even lekker napraten op het feestelijk versierde terrein.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandelvierdaagse Ittervoortlees meer..
maa 28 mei 2018 van 20.30 uur
din 29 mei 2018 van 20.30 uur
woe 6 juni 2018 van 20.30 uur

Van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro komt The Shape of Water, een sprookje dat niet van deze wereld is. De film speelt zich af tijdens de Koude Oorlog in Amerika circa 1962. In een verborgen en zwaarbeveiligd overheidslaboratorium waar ze werkzaam is, zit de eenzame Elisa (Sally Hawkins) gevangen in een leven van isolatie. Elisa's leven verandert voor altijd als zij en collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment ontdekken.

Reserveer je kaarten hieronder online: Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Shape of Waterlees meer..
din 29 mei 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 5 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 12 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
din 19 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 26 juni 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 3 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 10 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 17 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 24 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 31 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 7 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 14 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 21 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 28 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 25 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
din 29 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 5 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 12 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 19 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 26 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 3 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 10 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 17 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 24 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 7 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 14 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 29 mei 2018 van 20.30 uur

Wandelen met vollemaan is bijzonder. Als de maan haar zilverwitte licht schijnt krijgen bomen een schaduw, water een speelse schittering en het landschap een magisch tintje. Donker is niet donker meer!

Wellicht is een beetje lef wel handig als je met vollemaan door De Groote Peel gaat wandelen. Maar wie niet bang is voor Dwaallichten, Witte Wieven of Dolende Ridders - die hun uiterste best doen om je de diepte in te lokken - zal zeker genieten van de unieke sfeer van het Peellandschap badend in het zilverwitte licht. Bovendien loopt een Peelgids van Staatsbosbeheer mee. Hij zorgt voor een veilige route en zal je vertrouwd maken met de geluiden van de nacht. 

 • De wandeling start om 19.30 uur bij de ingang van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel
 • De excursie duurt tot 21.00 uur
 • Deelname kost €8,00 voor volwassenen en € 5,50 per kind
 • Leuk voor alle leeftijden
 • Zaklampen zijn overbodig
 • Denk aan stevig schoeisel!
Foto: Nando Harmsen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vollemaanswandeling in De Groote Peellees meer..
din 29 mei 2018 van 10.00 tot 16.00 uur
vrij 6 juli 2018 van 10.00 tot 16.00 uur

Beleef het verhaal van de Oranjes en de Slag op de Mookerheide

De Tachtigjarige Oorlog (1568 tot 1648) is, met de vrede van Münster, de kraamkamer geweest voor de vorming van de Nederlandse staat. De krijgshandelingen en gebeurtenissen in die periode in en rond Mook en Middelaar zijn hier nadrukkelijk onderdeel van geweest. Dit hoort tot ons cultureel besef en moeten we koesteren.

Luister, eet, drink en wandel mee

Programma

10.00 tot 10.30 uur
Ontvangst bij restaurant de Plasmolense Hof (Rijksweg 203, Plasmolen)

10.30 tot 12.00 uur 
Presentatie over De tachtigjarige oorlog: een gruwelijke geloofs- en grensoorlog in het Rijk van Nijmegen. 

12.00 tot 13.30 uur
Lunch voor de speciale prijs van €15,00

13.30 uur
Vertrek met eigen vervoer naar het Raadhuisplein (bij de kerk) te Mook voor de wandeling. 

14.00 tot 16.00 uur
Historische wandeling met gids: beleef het verhaal van de Slag op de Mookerheide. Het terrein is zanderig en heuvelachtig, dus goede schoenen is een must! 

16.00 uur
Afsluiting met een drankje (kosten voor eigen rekening) in het restaurant 'Schans' in Mook. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Tachtigjarige Oorlog op de Mookerheidelees meer..
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 30 mei 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 6 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 13 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 20 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 27 juni 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 4 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 11 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 18 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 30 mei 2018 van
woe 13 juni 2018 van
woe 20 juni 2018 van
woe 11 juli 2018 van

Jaarlijks worden er onder de naam Limburg Cycling Chrono Trofee meerdere tijdritwedstrijden in de Provincie Limburg georganiseerd. Ook in 2018 vinden er 4 tijdritten en 1 koppeltijdrit plaats. De stichting Limburg Cycling, KNWU Limburg, WCL Bergklimmers, TWC Noord Limburg en WC Midden-Limburg hebben de handen ineen geslagen om in mei, juni en juli weer enkele tijdritten te organiseren.

De data voor de wedstrijden van de Limburg Cycling Chrono Trofee 2018 zijn:

 • woensdag 9 mei, Panheel (Wessemerdijk)
 • woensdag 30 mei, Herkenbosch (Meinweg)
 • woensdag 13 juni, Maasduinen (Well-Bergen)
 • woensdag 20 juni, Koppeltijdrit Maasduinen (Well-Bergen)
 • woensdag 11 juli, Tom Dumoulin Bike Park (Sittard) (tevens prijsuitreiking)

De wedstrijd van 13 juni is tevens het Limburgs districtskampioenschap tijdrijden van de KNWU. De wedstrijd van 20 juni telt niet mee voor het eindklassement.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburg Cycling Chrono Trofeelees meer..
woe 30 mei 2018 van 20.00 uur

On Wednesday the 30th of May the German punkband Broilers will play an exclusive show in Grenswerk, Venlo! The band will play three shows throughout Europe as a part of their Sommermärchen Warm-ups shows! The Broilers were formed in Düsseldorf in 1992 by lead singer Sammy Amara and drummer Andi Brügge.The band play stadiums in Germany. This is your chance to catch them in a small venue. Up close and personal!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Broilerslees meer..
woe 30 mei 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

In het voorjaar gaat in de natuur weer alles groeien en bloeien. De heksen vroeger waren wijze vrouwen, die precies wisten welke planten uit de natuur eetbaar waren en wat je ervan kon maken.

Wil je ook leren hoe je eten uit de natuur haalt en wat je ervan kan maken? Kom dan naar het Bezoekerscentrum Leudal op woensdag 30 mei om 14.00 uur. Tot 16:00 uur is er de tijd om te plukken (je leert meteen wat voor planten er zijn en welke je kunt eten) te koken en natuurlijk te proeven. Benieuwd? Kom meedoen. Tot slot kun je je eigen hexenkaas maken.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wat kun je eten uit de natuurlees meer..
woe 30 mei 2018 van 08.30 tot 11.30 uur

Na aanleiding van de geweldige opkomst bij de themawandeling Ommetje Leudal die in het voorjaar is gehouden, wordt deze tocht nogmaals gewandeld op woensdag 30 mei. 

Tijdens deze tocht wordt de wordingsgeschiedenis en prachtige landschapselementen van de prachtig stukje natuurgebied met haar indrukwekkende 3 beken stelsel onder de aandacht te gebracht. En nu met al haar prachtige jonge, frisse kleuren.
Tijdens de wandeling wordt onder andere de St. Servaaskapel, het Jonkerven, een vistrap, de ooit aanwezige motte bovenop de Groaveberg en nog een stel andere leuke plekjes bezocht.

 • Deelname voor kinderen tot 12 jaar kost € 1,00
 • Honden toegestaan, mits aan de lijn


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ommetje Leudallees meer..
don 31 mei 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 7 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 14 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 21 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 28 juni 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 5 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 12 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 19 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 31 mei 2018 van 20.00 uur

Wat had Luther in Wittenberg moeten beginnen zonder zijn vrouw Kate van Bora uit Saksen, zijn manager en accountant, of zonder "dolle Mina" Argula von Grumbach uit Regensburg die hem uitdaagde? Naar wie had Calvijn moeten vluchten als Margaretha van Navarra hem geen onderdak had geboden in Baskenland toen de grond in Parijs te heet onder zijn voeten werd? En wat was Calvijn zonder Marie Dentière, die hem corrigeerde en uitdaagde?

Mieke Hoogkamp-Korstanje schetst in de lezing 'Grenzeloze Vrouwen en de Reformatie" een tijdsbeeld van de 16e eeuw. Deze lezing vindt plaats in het kader van het Erfgoedfestival Over Grenzen van Gelderland en het herdenkingsjaar 500 jaar Reformatie.

 • In verband met beperkt aantal zitplaatsen, graag reserveren bij Marian Leideritz


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Grenzeloze Vrouwen in de Reformatielees meer..
don 31 mei 2018 van 10.00 uur

In het kader van het aanstaande bezoek aan Gennep door het generaal kapittel der norbertijnen op 1 augustus 2018 is een tweetalige reisbrochure 'Op Reis van Gennep naar Xanten' gemaakt, die op 31 mei wordt gepresenteerd aan de burgemeesters van Gennep en Xanten en de abt van de norbertijner abdij in Heeswijk-Dinther.

In de reisgids worden twee cultuurhistorische fietsroutes Gennep - Xanten - Gennep en twee wandelroutes in Gennep en Xanten beschreven waar sporen van Norbertus te vinden zijn. Het is aannemelijk dat Norbertus zelf deze weg heeft afgelegd toen hij op jonge leeftijd Gennep verliet om in te treden bij de kanunniken van het St. Viktorstift in Xanten.

Aan de hand van zijn leven en nalatenschap kan de inwoner en toerist van onze grensstreek prachtige plaatsen als Kranenburg, Kleef en Kalkar en in het bijzonder Gennep en Xanten bezoeken. Beschrijvingen van soms eeuwenoude kerken, kloosters en kastelen worden afgewisseld met beschrijvingen van het prachtige landschap. Daarbij ook een bijzonder oog voor wat heden ten dage nog herinnert aan Norbertus en zijn orde.

Het boekje is in Gennep en Xanten gratis verkrijgbaar en wordt uitgebracht in een Nederlands-Duitse en een Nederlands-Engelse versie. De brochure is geproduceerd door de Werkgroep Norbertus van de Stichting Federatief Platform Cultuurhistorie Maas en Niers als Euregioproject in een samenwerkingsverband met het StiftsMuseum Xanten en Tourist Information Xanten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Boekpresentatie - Op reis van Gennep naar Xantenlees meer..
vrij 1 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 8 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 15 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 22 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 29 juni 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 6 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 13 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 20 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 27 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 3 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 10 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 17 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 24 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 31 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 1 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 8 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 15 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 22 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 29 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 6 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 13 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 20 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 27 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 3 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 10 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 17 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 24 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zon 3 juni 2018 12.00 - 23.00 uur

Het Rrrollend Foodtruckfestival komt deze zomer naar Venray. Van 1 tot met 3 juni kun je op het Schouwburgplein genieten van gezelligheid, een hapje, drankje én vermaak.

Bezoekers worden verrast met smaakvolle gerechten. Daarnaast is er lokaal talent in een blues band en een lounge dj die beats draait. Voor kinderen is er ruimte om te knutselen, er is kindertheater en ze kunnen zich laten schminken.

Het evenement duurt op vrijdag en zaterdag tot 23.00 uur en op zondag tot 21.00 uur (aanvang vrijdag om 16.00 uur, zaterdag en zondag om 12.00 uur).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rrrollend Foodtruckfestivallees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m din 5 juni 2018

Op 5 juni 2018 is het precies 450 jaar geleden dat de laatste graaf van Horne, Filips van Montmorency, door de Spanjaarden werd onthoofd op de Grote Markt in Brussel. Hij weigerde hard op te treden tegen het opkomende calvinisme in de Nederlanden, ervan overtuigd dat tolerantie de oplossing voor de onrust zou bieden. Hierop besloot de furieuze Spaanse koning om de dwarse Nederlandse edelen eens op hun plaats te zetten. De Graafschapsfeesten zijn bedoeld om de herinnering levend te houden aan de graaf die zijn leven gaf voor onze vrijheid!

Van 1 t/m 5 juni 2018 zullen verschillende evenementen plaatsvinden in Horn; vijf avondvoorstellingen van het buitenluchtspektakel “In de Geist van Graaf Filips”, een folkloristische markt met oude ambachten en een grootse historische optocht door het dorp. Horn komt tot leven!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Graafschapfeesten Hornlees meer..
vrij 1 juni 2018 van 20.30 uur

Na een succesvol 2016/2017 met de singles This Time It’s For Real, de kersthit Come On It’s Christmas Time, een theatertour en reprise, keert Tim Akkerman in 2018 terug met een ode aan zijn muzikale held Bruce Springsteen: Tim Akkerman sings The Boss! Springsteen is al sinds Tim’s jonge jaren een inspiratie. De songs The River en Badlands staan aan de basis van zijn muzikale ontwikkeling:
“De combinatie van zijn verhaal als artiest die zijn hart volgt en zijn positieve energie bij elk live optreden maken hem voor mij een uniek persoon” aldus Tim.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tim Akkerman sings The Bosslees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zat 2 juni 2018 17.00 uur

Ga je mee op indianenavontuur? Onder leiding van Clasien van Kampen van het Outdoor- en natuurcentrum Stevensbeek, kun je slapen in een echte tipi.

Een tipi, van oorsprong gebruikt door de indianen in Noord-Amerika, is een kegelvormige tent, bestaande uit houten palen en canvasdoek, met een gat in het ‘dak’ om de rook van het vuur door te laten. Dus waan je een nacht op de prairie en doe mee met allerlei leuke activiteiten, waaronder:

 • Avondeten, waarbij de deelnemers zelf worst grillen boven het kampvuur;
 • Slaapplaats inrichten;
 • Avondspeurtocht/ hout snijden/ kommetje branden;
 • Kampvuur en marshmallows roosteren boven het vuur;
 • Ontbijten met eieren en spek, waarbij deelnemers zelf broodjes roosteren;
 • En een leuke activiteit in de ochtend.
Praktische informatie:
 • Deze activiteit is leuk voor jongeren van 11 tot 16 jaar
 • Deze activiteit vindt plaats in Ysselsteyn en start om 17:00 uur (tot 12:00 de volgende dag).
 • Aanmelden kan via info@ivn-geysteren-venray.nl onder vermelding van 'overnachting tipi'


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Avontuurlijke overnachting in een tipilees meer..
zat 2 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 2 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 9 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 16 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 23 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 30 juni 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 7 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 14 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 2 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 9 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 16 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 23 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 30 juni 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 14 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 21 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 28 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 4 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 11 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 18 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 25 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 1 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 8 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 15 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 22 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 2 juni 2018 van 19.30 uur

Talkin' About My Generation is een festival met vier Venlose bands uit de jaren '70. Het muziekevenement vindt plaats op zaterdag 2 juni in Poppodium Grenswerk Venlo.

Het gaat om de Venlose bands Decennium, Pat Cool, Whale en Colney Hatch. Deze vier bands vormen het hart van Talkin’ About My Generation. DJ’s Sef Derkx en Geert Driessen zorgen voor toepasselijke muziek in de foyer.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Talkin' About My Generationlees meer..
zat 2 juni 2018 van vanaf 09.30 uur

De Tegelse Hofzangers organiseren op zaterdag 2 juni voor de Culturele Fietstocht. Dit is een mooie fietstocht van ongeveer 40 kilometer door de afwisselende omgeving.

Net als andere jaren worden er weer vele deelnemers verwacht. Op diverse plaatsen zijn tussenstops ingericht. Hier kan genoten worden van mooie live muziek.

Deelname kost € 5,00 per fietser. Vertrek is tussen 09.30 en 10.30 uur vanaf de Patersplak (Parkstraat) in Steyl. Meer informatie en aanmelden kan per telefoon (06-53817936) of e-mail naar phtm.tool@home.nl.

 • De kaarten zijn tevens te koop bij VVV Venlo, gelegen in boekhandel Koops te Venlo


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Culturele Fietstochtlees meer..
zat 2 juni 2018 van 20.15 uur

Terug in Venray met zijn 2e avondvullende show!

Rob Scheepers won de Padoem Patsss Oneliner Extravaganza in Toomler, mocht aanschuiven bij DWDD en Jinek, kreeg een wekelijkse radiocolumn en werd een van de steunpilaren van het tv-programma Padoem Patsss.

En dat terwijl zijn nieuwjaarsconferences in het zuiden van het land avond na avond uitverkocht raakten én hij met zijn debuutshow Schroot met veel succes ook boven de grote rivieren debuteerde.
Na deze wonderlijke wending realiseert de cabaretier uit Sterksel (NB) zich dat het tweede deel van zijn leven is begonnen.

Radio, televisie en theaters ver buiten de Brabantse grenzen bespeelt hij inmiddels met veel plezier en succes. In zijn tweede show vertelt Rob aan de hand van scherpe, herkenbare en humoristische anekdotes over alledaagse situaties en de verrassingen die zomaar kunnen opduiken.

Of Rob daar klaar voor is? Kom maar op!

De prijzen zijn inclusief garderobe en theaterdrankje, exclusief administratiekosten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rob Scheepers - Kom maar oplees meer..
zat 2 juni 2018 t/m zon 3 juni 2018 Vanaf 07.00 uur

Bossen, stuifduinen, akkers, broekbossen, beekdalen, heide- en peellandschappen en Maasoevers. Maar ook uitgestrekte weiden en landbouwgronden. Met deze diversiteit aan landschappen is Venray een wandelgemeente bij uitstek, met steeds weer afwisselende routes.

Op 2 en 3 juni 2018 zal de eerste editie van het Meerdaags wandelevenement Venray gaan plaatsvinden. Hier kunnen wandelaars elke dag een andere afstand kiezen en kan er gekozen worden slechts een dag mee te lopen. Het Meerdaags wandelevenement is daardoor een goed trainingsmiddel voor grotere evenementen of voor wandelaars die één of twee dagen willen genieten van de prachtige natuur in Venray en omgeving. 

 • Er zijn 6 afstanden: 10, 20, 30, 40, 50 en 60 kilometer per dag. Alle basisafstanden eindigen en finishen op het Schouwburgplein in Venray. 
 • Starttijden:
  07.00 tot 08.30 - 40, 50 en 60 kilometer
  09.00 tot 10.00 - 10, 20 en 30 kilometer
 • Het inschrijfbureau (in de foyer van de Schouwburg) is geopend vanaf 07.00 uur. Inschrijven ter plekke is mogelijk. Ook bij voorinschrijvingen kan het startbewijs hier opgehaald worden. 
 • Het inschrijfgeld voor één wandeldag is €5, voor twee wandeldagen is dat €10. Daarvan gaat respectievelijk 1,25 en 2,50 naar het goede doel: ALS. Op de dag zelf zijn de inschrijfkosten €6,25 en €12,50. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Meerdaags wandelevenement Venraylees meer..
zat 2 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 9 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 16 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 23 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 30 juni 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 7 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 14 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 2 juni 2018 van 08.30 tot 19.00 uur

Zaterdag 2 juni organiseert IVN Helden de jaarlijkse dagwandeling. Je wandelt door gevarieerd bos en heide en de voormalige landgoederen de Wolfsberg en de Mookerheide. De diverse hoogteverschillen staan garant voor prachtige vergezichten. 

 • Denk aan goed schoeisel en kleding. 
 • Neem uw eigen lunchpakket en drinken mee. De lunchplek ligt op een schitterend uitkijkpunt.
 • Onderweg is er geen horecagelegenheid. 
 • Vertrek om 08.30 uur per bus bij het Huis van de Gemeente in Panningen. Na aankomst bij het vertrekpunt van de wandeling staat koffie/thee en vlaai voor u klaar. 
 • Er wordt naar gestreefd om 19.00 uur terug in Panningen te zijn. 
 • Kosten zijn €15,00 voor leden en €17,50 voor niet-leden. Dit bedrag kunt u overnamekn op rekening NL54 RABO 0141 9269 61 t.n.v. het IVN Helden. Graag onder vermelding van de naam/namen van de deelnemende persoon/personen. Voor deelname geldt de volgorde van betalen. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jaarlijkse Dagwandelinglees meer..
zon 3 juni 2018 van 13.00 - 17.00 uur

De maand mei is de voor de bijen en imkers de drukste maand. Omdat er veel voedsel, honing en stuifmeel is, groeien de volken explosief. Hierdoor raken de bijenkasten te vol. Dit is vaak het begin van het zwermen van bijen. Bij dit zwermen verlaat de koningin met ongeveer de helft van de aanwezige bijen de bijenkast en gaat ze op zoek naar een andere plek, vaak in een boom.

Voor de imker is het zaak om dit natuurlijke zwermen te voorkomen. Men raakt dan namelijk een volk kwijt. Om deze reden helpt de imker het te grote volk bij het vinden van en nieuw onderkomen. Hij plaatst een gedeelte van het te grote bijenvolk in een nieuwe kast.

Omdat er in mei veel bloeiende planten en bomen zijn wordt er door de bijen veel honing verzameld en op geslagen in de honingkamer. Als deze vol is zal de imker deze vervangen. Hierna kan de imker de honing gaan “oogsten”, het leeghalen van de honingraten ook wel slingeren genoemd.

Wil je meer weten over bijen of bijenhouden? Of wil je de imker aan het werk zien? Kom dan naar de bijenstand bij het Bezoekerscentrum Leudal! 

 • Entree is inclusief toegang tot het museum
 • Kinderen tot 12 jaar mogen gratis mee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Imkers bij de bijenstandlees meer..
zon 3 juni 2018 van 09.45 uur
zon 1 juli 2018 van 09.45 uur
zon 5 augustus 2018 van 09.45 uur
zon 2 september 2018 van 09.45 uur
zon 7 oktober 2018 van 09.45 uur

De oldtimer bromfiets- of scooter kan weer van stal worden gehaald. Iedere eerste zondag van de maand is er namelijk weer een mooie tourrit gepland door de omgeving.

Iedereen met een 50cc bromfiets of scooter kan meerijden. Deze dient dan wel in goede technische staat te verkeren en men is zelf aansprakelijk dus verzekerd zijn is een vereiste.

Spiegel, volle benzinetank, afstand houden en tijdig remmen zijn grote aanraders!

 • Verzamelen vanaf 09.45 uur, starten om 10.30 uur
 • Deelnamekosten zijn € 3,- per rit of € 10,- voor het hele seizoen (6 ritten)
 • Niet te hard rijden, maar genieten van de omgeving
 • Vertrek is steevast vanaf Café Partycentrum Bos, Irenestraat 8 in Overloon


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oldtimer Tourritlees meer..
zon 3 juni 2018 van 09.30 uur

IVN Maas en Niers organiseert op zondag 3 juni een wandeling over de natuurbegraafplaats in Heilig Landstichting. De wandeling in onder leiding van natuurgids Peter Megens.

De wandeling start om 09.30 uur op de parkeerplaats van de begraafplaats. Op deze begraafplaats komen natuur en cultuur samen. Bomen en graven hebben elk een eigen verhaal. Ook kom je op deze begraafplaats onder andere de ree, das, vos en havik tegen.

De wandeling is gratis, aanmelden gewenst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeling Begraafplaats Heilig Landstichtinglees meer..
zon 3 juni 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 17 juni 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 8 juli 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 22 juli 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 5 augustus 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 19 augustus 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 2 september 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 16 september 2018 van 08.30 - 15.30 uur
zon 7 oktober 2018 van 08.30 - 15.30 uur

Bent u liefhebber van rommelmarkten, vlooienmarkten, tweedehandsmarkten of verzamelbeurzen? Dan is een bezoek aan de super gezellige CARBOOTSALE een absolute aanrader!

De markt kenmerkt zicht door het ouderwets gezellige karakter van particuliere standhouders die nog echt interessante spullen verkopen. Meer dan 400 stands staan vol met gebruikte goederen, antiek en veel hebbedingetjes. 

Parkeren en toiletten zijn gratis, entree vanaf 12 jaar bedraagt €3,00. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mega Rommelmarkten Carbootsale Horstlees meer..
Internetbureau Vis.nl