Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zat 7 april 2018 t/m zat 27 oktober 2018 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van april t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
vrij 13 april 2018 t/m zon 9 september 2018

‘Handwerken’ met klei, staat centraal in de nieuwe expositie in Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen. Eigenlijk is elk ambacht en praktisch elke beeldende kunstvorm handwerk. Een aantal keramisten doen het als het ware dubbel. Zij werken met klei én zij doen dat op zo’n manier dat het heel sterk aan het ‘textiele’ handwerken doet denken.

Deze kunstenaars spelen in op de come-back van naaien, haken, breien zelfs macrameeën. Ze zijn afkomstig uit veel verschillende landen, maar ze doen allemaal hetzelfde met de plooibare klei. Het resultaat is een verrassende en warme expositie die een heel nieuwe visie laat zien op het ‘hand’werken met klei.

 • Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree
 • Prijs is inclusief koffie/thee


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kleistof - textiele kunst van keramieklees meer..
zon 22 april 2018 t/m zon 19 augustus 2018

De tentoonstelling is opgezet door de Studiegroep Leudal en laat een uitgebreid beeld zien van dit sterk tot de verbeelding sprekende mythische dier. In de tentoonstelling wordt niet alleen aandacht besteed aan de vleermuis in zijn natuurlijke omgeving, maar er wordt ook aandacht besteed aan plaats en rol van de vleermuis in onze cultuur.

 • Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. 
 • De entree bedraagt € 2,50. Kinderen tot 12 jaar en donateurs van het tijdschrift Rondom het Leudal gratis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vleermuizen tentoonstellinglees meer..
zon 6 mei 2018 t/m zon 7 oktober 2018

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek diverse werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een 6 jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduurwerk, zijde schilderen, beensnijwerk, houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen. Het hoofdaccent van de tentoonstelling ligt op het kant- en borduurwerk vol prachtige motieven. Er zijn naast jurken en schouderdoeken ook waaiers en parasols te bewonderen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Russische Traditionele Toegepaste Kunstlees meer..
zon 20 mei 2018 t/m zat 1 september 2018

Vanaf Pinksteren is er weer een nieuwe expositie te bewonderen in de galerie en beeldentuin van World Art house. Het thema van deze tentoonstelling is design enzo. Binnen is er werk te zien van Piet Brummelbos, Maartje van Deursen en CorIne van der Werf.

 • De galerie en beeldentuin zijn gevestigd op het Elsteren in Well en zijn geopend van donderdag tot en met zondag tussen 11.00 en 17.00 uur.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Design enzolees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zat 13 oktober 2018 Woensdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur

Ze zijn er in allerlei kleuren en maten: vlinders. Toch hebben deze dieren het niet altijd even makkelijk. Ze starten als eitje, eten zich helemaal vol als rups en verpoppen tenslotte. Uit een pop ontstaat dan uiteindelijk een vlinder. Sommige prachtig van kleur terwijl andere juist meester zijn in het aannemen van goede schutkleuren; allemaal om goed te kunnen overleven.

Ook op de Groote Heide komt een grote diversiteit aan vlinders voor. Tijdens een wandeling kan er zomaar een citroenvlinder of heivlinder voorbij komen vliegen. Er zijn ook vlinders met bijzondere namen zoals bijvoorbeeld het hooibeestje of de dagpauwoog. Door middel van interactieve kasten wordt het verhaal van de vlinder verteld.

Op dit moment is de tentoonstelling ‘vlinders’ te bewonderen in Infocentrum Groote Heide. Bezoekers krijgen een kijkje in de wonderlijke wereld van vlinders. Ontdek het verschil tussen dag- en nachtvlinders en meer. De tentoonstelling is interactief waardoor deze geschikt is voor jong en oud.

 • De tentoonstelling is te bezoeken tot en met de herfstvakantie op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Vlinderslees meer..
zon 3 juni 2018 t/m maa 3 september 2018 09.00 - 17.00 uur

Breng tussen 3 juni en 3 september een bezoek aan de Ciro Artwalk, een unieke kunstwandeling in het groen! Je kunt dit jaar meer dan 120 kunstwerken bewonderen terwijl je wandelt in de bosrijke omgeving van Ciro, behandelcentrum voor long- en hartfalen.

 • Deze Artwalk is voor iedereen toegankelijk en geschikt voor rolstoelgebruikers.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ciro Artwalklees meer..
maa 4 juni 2018 t/m zon 29 juli 2018 11.00 tot 17.00 uur

Hoe jong de provincie Limburg is, zie je pas goed als je er oude kaarten op naslaat. In het Limburgs Museum kan dat dankzij de kabinetspresentatie Overkwartier in kaart. De expositie (in het kader van het Erfgoedfestival) is te zien van 4 mei t/m 29 juli in de zaal Limburg ontstaat… steeds opnieuw.

Je ziet de grensen tussen de 16e en 19e eeuw voortdurend veranderen. Dan waren de Spanjaarden er de baas, dan weer de Staatse troepen, later de Fransen en Pruisen en Oostenrijkers. Limburg was versnipperd. Pas in 1839 kreeg de provincie zijn huidige grenzen.

Overkwartier

Voordat er moderne kaarten werden gemaakt, vanaf de 16e eeuw, hoorden grote delen van Noord- en Midden-Limburg bij het Hertogdom Gelderland. Gelderland bestond uit vier delen, kwartieren genaamd. Onze streken maakten deel uit van het ‘Overkwartier’. Roermond was er de hoofdstad van; Venlo was een belangrijke vestingstad, net als Geldern, Straelen en Wachtendonk.

Provincie Limburg

Hoe dit Gelderse land uiteindelijk - na honderden jaren van belegeringen, oorlogen, onderhandelingen en vredesverdragen - uitgroeide tot de provincie Limburg, is te zien in Overkwartier in kaart. Een kleine selectie uit de rijke cartografische collectie van het Limburgs Museum, gericht op het stuk Limburg dat ooit Gelderland was.

 • Bestel je entreebewijzen online met korting. De korting geldt alleen op de reguliere entree voor jeugd en volwassenen. Volwassenen betalen online € 10,50 (i.p.v. € 11,50) en kinderen betalen € 6,25 online (i.p.v. € 7,25). De korting is al verwerkt in de prijzen van de webshop.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Overkwartier in Kaartlees meer..
vrij 8 juni 2018 t/m zon 22 juli 2018 10.00 tot 17.00 uur

Op de grens van het vroegere Overkwartier vind je museum de Locht. Hier beleef je, ook in het kader van het Erfgoedfestival, de boerderij en het platteland van vroeger. Zo krijg je een boeiend beeld van de manier waarop er tussen 1850 en 1950 werd geleefd, gewoond en gewerkt.

Het blijft echter niet alleen bij het platteland van vroeger, maar je ervaart ook de moderne tijd: bekijk de asperges, champignons en glastuinbouw in een moderne productie. 

 • Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00
 • De entree voor kinderen tot 12 jaar is €4,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Museum de Lochtlees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
zat 30 juni 2018 t/m zon 26 augustus 2018

“Een aanzienlijk deel van mijn gevoelens heb ik verwerkt in tekeningen, schilderijen, poëzie en proza, plus nog een aantal klanken. Er zit nog steeds “groei” in, hoewel ik minder produceer dan voorheen. De groei uit zich steeds meer in beperking, zelfkritiek, kwaliteit en integriteit, maar bovenal de rariteit. Hoe verder ik ga, des te meer absurditeiten”

Bovenstaande tekst is geschreven door Jurriën Dibbets (* 1945 - † 2016). Ruim 35 jaar woonde en werkte deze in Nijmegen geboren kunstenaar in de Maasstraat te Gennep. Daar, achter zijn zachtgele gevel met groen geverfde kozijnen, werkte hij als beeldend kunstenaar, schreef er zijn verhalen en maakte er muziek.

Zijn volledie ouvre - door hem geschonken aan Museum het Petershuis - wordt van 1 juli tot en met 28 augustus geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling die wordt gehouden als eerbetoon aan deze veelzijdige kunstenaar. Een groot deel van de collectie is beschikbaar voor de verkoop. 

 • Het museum is geopend van woensdag tot en met zondag tussen 13.30 en 17.00 uur. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zover het oog reiktlees meer..
zat 7 juli 2018 t/m zon 12 augustus 2018

Wordt verrast door de wondere wereld van mechanische, zelf spelende muziekinstrumenten zoals pianola's, orchestrions, reproductie piano’s, speeldozen, draaiorgels en grammofoons. Ga terug in de tijd en ervaar hoe de muzikale wereld er uit zag toen er nog geen radio's, CD spelers of streamingdiensten bestonden. Welke instrumenten sierden toen salons en woonkamers, en welke muziek werd er geluisterd?

In het Kasteel zijn meer dan 35 muziekinstrumenten uit de periode 1800 tot begin 20ste eeuw te bewonderen en uiteraard ook te beluisteren. De instrumenten spelen allemaal nog en laten ‘live’ registraties horen van o.a. Rachmaninoff, Debussy en Gershwin.

De collectie is met zorg samengesteld door de Nederlandse Pianola Sociëteit en de instrumenten zijn uitgeleend door diverse musea en particuliere collecties. Leden van de Nederlandse Pianola Sociëteit zijn dagelijks aanwezig en geven tijdens een rondleiding graag uitleg over de collectie en de mechaniek achter de bijzondere muziekinstrumenten. Rondleidingen door de expositie starten meerdere malen per dag.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Meesterwerken uit de mechanische muziekwereldlees meer..
vrij 13 juli 2018 t/m vrij 10 augustus 2018

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepella Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kepella Culturalees meer..
zat 14 juli 2018 t/m zon 19 augustus 2018

Hooggeëerd publiek, sehr verehrtes Publikum, hartelijk welkom bij het Zomercircus van Speelpark Klein Zwitserland!

Tijdens de zomervakantie zijn er dagelijks circusvoorstellingen te bewonderen van de beroemde circusfamilie Busch uit Duitsland. Dit circus presenteert de 8e generatie circusartiesten. Het circus slaat haar tenten en stallen op in Klein Zwitserland.

Eind jaren negentig was de vorige generatie al drie seizoenen te gast bij Klein Zwitserland. Dit traditionele circus, met clowns, paarden acrobatiek, trapeze, kamelen en andere dieren geeft dagelijks twee voorstellingen in hun eigen blauw-gele circustent.

Waren jullie nog nooit in een echt circus? Grijp deze zomer je kans om de echte circusgeur en spanning in de piste te ervaren. Galopperende paarden, opzwepende muziek, de smaak van popcorn of een suikerspin... Hooggeëerd publiek, het circus is in Klein ZwitserlandLees meer op liefdevoorlimburg.nl

ZomerCircuslees meer..
vrij 20 juli 2018 t/m zon 22 juli 2018
din 24 juli 2018 van

Op 20, 21, 22 en 24 juli organiseert de Stichting Oldtimers Haler de demo-ritten met klassieke motoren. Het wegcircuit ligt in landelijke omgeving en bedraagt 1,6 km. Er wordt in alle motorklassen gereden, inclusief de spectaculaire zijspan.

Op het evenemententerrein naast Isidoorstraat 16 kunnen toeschouwers niet alleen de motoren in actie zien, maar ook het rennerskwartier bezoeken, andere bijzondere oldtimers bewonderen, genieten van een hapje en een drankje én 's avonds van livemuziek.

Op vrijdagavond gaat de stoet vanuit het feestterrein naar Ell, waar het officiële startsein wordt gegeven. Dan vervolgt de stoet zich via Hunsel terug naar Haler, waar een feestelijke avond wacht met muziek. Deelname aan de parade staat voor iedereen open met een oldtimer motor of auto. Wil je je opgeven om mee te rijden in de historische parade? Mail dan de organisatie.

 • Denk aan oordopjes! De motoren zijn lawaaiig. Oordopjes zijn tevens gratis te krijgen bij de entree. 
 • Locatie is Isidoorstraat 16


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

TT Demoritten Halerlees meer..
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 21 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 28 juli 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 4 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 11 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 18 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 25 augustus 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 1 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 8 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 15 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 22 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 21 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 24 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 28 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 31 juli 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 7 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 14 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 21 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 28 augustus 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 25 september 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 21 juli 2018 van 21.00 uur

Deze avond is er een Nachtzwaluwwandeling in De Groote Peel. Het Nationaal Park. Tijdens deze excursie gaan we op zoek naar een geheimzinnige broedvogel in de Peel: de nachtzwaluw. Als de zon ondergaat wordt hij actief en laat z’n opvallende ratel horen.

 • De avondwandeling start om 21.00 uur vanaf Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel
 • Deelname kost € 8,- voor volwassnen en €5,50 per kind.
 • Aanmelden verplicht via de website van Staatsbosbeheer.
 • Denk aan stevig schoeisel!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Nachtzwaluwwandeling in de Groote Peellees meer..
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 21 juli 2018 van 19.00 uur

Zijn de Kasteeltuinen van Arcen normaal gesproken al magisch, dan is dat op zaterdagavond 21 juli zeker zo! Een bont gezelschap van nationale en internationale acts zijn de hele avond tijdens Cirque de la Lune te bewonderen op verrassende locaties in de tuinen rondom Kasteel Arcen. Naast kleinkunst, theater en cabaret is er ook een muzikaal programma.

Bezoekers worden in de tuinen getrakteerd op een vijftiental acts zoals steltenlopers, jongleurs, acrobaten en theatervoorstellingen. Dit jaar is er veel aandacht voor acrobatiek. Zo laat het duo Triali uit Georgië hun show ‘Flip, Flop, Fly’ zien, een trampoline act waarbij op vier meter hoogte spectaculaire salto’s en sprongen worden gemaakt. ‘Vertical Dance’ gebruikt de muren van Kasteel Arcen als ondergrond voor een adembenemende show en de trapeze act ‘Omnivolant’ tornt met de zwaartekracht in hun vliegende trapezoïde. Naast acrobatiek zijn er ook diverse komische theatervoorstellingen zoals ‘Hirondelle’, waarin de beslommeringen van het personeel van een crêpes restaurant centraal staan. Ook de kleinkunst mag uiteraard niet ontbreken tijdens het Theaterfestival. Verschillende rondlopende acts zoals steltenlopers en muzikanten maken een rondgang door de tuinen.

In de subtropische kas vertolken Margriet Sjoerdsma & Egbert Derix op intieme wijze hun favoriete songs uit de jaren ’80. Op het podium bij het Toernooiveld staan The Space Age Travellers. De huis DJ draait tussen de optredens door gezellige plaatjes.

Aan de rand van evenemententerrein het Toernooiveld is een sfeervol plein ingericht waar onder het genot van een hapje en een drankje genoten kan worden van muziek. Op het podium staan de Space Age Travellers geprogrammeerd. Tussen de optredens door zorgt een DJ voor een zomerse sfeer. Foodtrucks de Red Baron en Lekker (K)eten zorgen samen met een cocktailbar voor de innerlijke mens.

Aan het einde van de avond, als de duisternis is gevallen nemen de acts het publiek mee naar het Toernooiveld waar Vuurcompagnie Eyeburn zal zorgen voor zinderende finale. In dit slotstuk komen Kung Fu, de tango en acrobatiek voorbij flitsen terwijl de temperatuur aanzienlijk stijgt.

 • Let op: de reguliere tickets voor Kasteeltuinen Arcen zijn niet geldig voor Cirque de la Lune. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cirque de la Lunelees meer..
zat 21 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
zat 21 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 28 juli 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 4 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 11 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 18 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 25 augustus 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 21 juli 2018 van

Op de grens van het voormalig Overkwartier kun je al fietsend door Venlo in het kader van het Erfgoedfestival enkele erfgoedgebouwen bezichtigen. 

Het voormalig Overkwartier

Venlo ligt op de grens van het voormalig Overkwartier van het Hertogdom Gelre. Niet alleen vroeger was het een grensstad, ook nu is dat nog duidelijk merkbaar. Venlo ligt aan de landsgrens met Duitsland. Zo komen veel Duitsers de grens over om boodschappen te doen in Venlo en maken zij veelvuldig gebruik van de bezienswaardigheden in en rond Venlo. Andersom gaan inwoners uit Venlo ook graag de grens over naar Duitsland. Kortom, de grens met Duitsland verbindt hier de Duitsers en Nederlands en dat is soms zelfs hoorbaar in het bijna gelijke dialect dat zij samen spreken.

De Fietsroute

Wanneer je de fietsroute over de grens van het Overkwartier fietst passeer je Venlo. Vanuit deze route kun je, als rustpunt in Venlo, enkele bekende en fraaie kerkelijke erfgoedgebouwen komen bezichtigen: 

 • Sint Martinuskerk of Grote Kerk van Venlo (gratis rondleiding en bezichtiging enkele kerkschatten)
 • Sint Jacobskapel (nu een architectenbureau)
 • ’t Kepelke van Genuuj (bedevaartsoord met kloosterboerderij)

Vanaf 26 mei kun je elke twee weken op zaterdag fietsen door Venlo langs de kerkelijke erfgoedgebouwen.

 • De route vindt u op www.erfgoedvenlo.nl en in de regionale pers. Er zijn die dagen ook routeaanduidingen geplaatst naar de verschillende bezienswaardigheden. Startpunt is het Limburgs Museum, waar tevens routeaanduidingen te vinden zijn.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Fietsroute kerkelijk erfgoedlees meer..
zat 21 juli 2018 van 14.00 tot 17.30 uur

Van 23 juni t/m 25 augustus vindt elke zaterdag, tijdens het jaarlijkse SumMmertime, live-muziek, dans, kunst, show en/of theater plaats in hartje Gennep. 

Vijftien jaar samenspelen, honderden concerten en een vijftal uitstekend ontvangen cd’s hebben Cochon Bleu gemaakt tot wat het vandaag is: een van Nederlands meest feestelijke bands.

Hoofdrollen zijn er voor accordeon, gitaren en mandoline, ondersteund door een stevig kloppende ritmesectie. Ooit begonnen met pure cajunmuziek, zijn in de loop der jaren flink wat andere invloeden in het repertoire geslopen. Maar twee dingen zijn gebleven: Franstalige teksten en een overdosis energie.

Voorafgaand en in de pauzes vinden optredens plaats van Brisk Boots Linedance.

Deze zomer is een zaterdags bezoek aan Gennep zeer aan te bevelen. Er valt van alles te horen, te zien, te beleven, actief mee te doen en zelfs te proeven. En de toegang is gratis!

Bekijk hier het volledige programma.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

SumMmertime - Country and Westernlees meer..
zat 21 juli 2018 van
woe 25 juli 2018 van
zat 28 juli 2018 van

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland en dus maakt regionale omroep L1 het programma Tour de L1mbourg van 7 t/m 29 juli tijdens het grootste wielerevenement van de wereld; de Tour de France. Iedere dag is er vanaf 17.50 uur een sfeervolle wielertalkshow vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

De uitzendingen vinden iedere dag plaats vanuit een andere Limburgse gemeente, op een prachtige locatie. Iedereen is uitgenodigd om deze live uitzending bij te wonen. Voorafgaand aan de uitzending is er vanalles te beleven zoals het bekijken van de Tour de France etappe van de dag op een groot scherm als ook een aantal (fiets)spellen.

Locaties

 • maandag 9 juli Friedesse Molen in Neer
 • woensdag 11 juli Aan de Drift in America 
 • woensdag 18 juli Markt Gennep
 • zaterdag 21 juli Markt in Beesel 
 • woensdag 25 juli Raadhuisplein Meijel 
 • zaterdag 28 juli Veerhuys Tante Jet, Blitterswijck
Bekijk alle locaties in heel Limburg hier


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tour de L1mbourglees meer..
zat 21 juli 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 28 juli 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 4 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 11 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 18 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 25 augustus 2018 van Vanaf 17.00 uur
zat 1 september 2018 van Vanaf 17.00 uur

In de zomer is het goed toeven op het terras van de Hertog Jan Proeverij. Lekker koel onder onze mooie grote kastanjeboom of juist lekker in de zon. Maar dit is niet alles..... Alle zaterdagavonden in de zomervakantie is er "Midzomeravonden met barbecue".

De koks zullen deze avonden om 17:00 uur de barbecue aansteken en voor iedereen die wil kan dan onbeperkt mee genieten voor een vriendelijke prijs. Als de barbecue voorbij is, worden de vuurkorven aangestoken en gaat de zomerse muziek iets hoger. Verder worden er deze avond buiten de lekkere bieren ook diverse bier cocktails geserveerd. Laat de zomer maar van start gaan!

 • Prijs voor kinderen tot 14 jaar €7,95


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Midzomeravonden met barbecuelees meer..
zon 22 juli 2018 van 13.30 - 16.00 uur

Op zondag 22 juli kunt u van 13.30 tot 16.00 uur gratis meegenieten van het jaarlijkse historisch schouwspel bij de Sprunk in het centrum van Baarlo. Kijk en geniet van een uniek folkloristisch schouwspel bij deze historische wasdemonstratie.

Het woord “Sprunk” is afkomstig van (water)sprong, een spontane waterbron. Deze waterbronnen geven echt helder water. Aanvankelijk was deze Sprunk een drenkplaats voor het vee dat in de zomer in groten getale vanuit het dorp naar de weiden langs de Maas werd gevoerd. Later is deze bron met haar helder water dienst gaan doen als wasplaats. Hier kwamen in vroeger dagen de vrouwen van het dorp bijeen met hun was, geladen in manden of los op een kruiwagen. De was werd gespoeld in de bron en gebleekt op het grasveldje rond de Sprunk (de bleyckerije). Terwijl de was lag te drogen of te bleken, was er tijd om de nodige roddels uit te wisselen.

Om deze traditie levend te houden zullen een aantal enthousiaste dames in historische klederdracht, voorzien van kruiwagens en rieten manden vol wasgoed, dit hele spektakel naspelen. Tijdens de wasdemonstratie is de nabij gelegen watermolen ook geopend.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Historische Wasdemonstratielees meer..
zon 22 juli 2018 van 14.45 uur

Het eendaagse festival BlïerOck staat voor een programma met feestmuziek, Rock & Roll, Rock en Blues en ...theater.

Op 22 juli is de plaats van handeling het Lambertusplein in Blerick. Omringd door een bomenhaag, voorzien van speeltuin en kiosk, wordt het podium gegeven aan bands die aan de weg timmeren. Lokale maar ook (inter)nationale bands. Het theatrale krijgt op het festival zeker ook de ruimte.

Welke nationale en regionale optredens verzorgd gaan worden, vind je hierLees meer op liefdevoorlimburg.nl

BlïerOcklees meer..
zon 22 juli 2018 van 10.00 uur

Het Reindersmeer is een natuurgebied in ontwikkeling wat ontstaan is door de jarenlange ontzandingwerkzaamheden. Nadat de ontzanding voltooid was, werd het gebied op een natuurvriendelijke manier ingericht en heeft de natuur vrij spel gekregen. Vele plant- en diersoorten hebben het gebied inmiddels ontdekt en profiteren van de rust. Vanaf diverse punten is er een prachtig uitzicht over het gebied: bossen, heide en vennen zover het oog reikt. De Maasduinengidsen nemen de wandelaars mee langs het Reindersmeer waarbij tekst en uitleg gegeven wordt over de ontstaanswijze en de natuurwaarden van het gebied.

Loop op 22 juli met met de excursie in Nationaal Park de Maasduinen

 • De excursie start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E in Well. 
 • Denk aan stevig schoeisel.
 • Aanmelden niet nodig
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondje om het Reindersmeerlees meer..
zon 22 juli 2018 van 15.00 - 18.00 uur
zon 5 augustus 2018 van 15.00 - 18.00 uur
zon 12 augustus 2018 van 15.00 - 18.00 uur
zon 19 augustus 2018 van 15.00 - 18.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Dit jaar is wederom Sunday Sound aan het Kepèlla Cultura-programma toegevoegd. De horecagelegenheden in Panningen hebben de handen in elkaar geslagen en presenteren talentvolle artiesten uit de regio. 

De artiesten gaan van locatie naar locatie om op te treden. Zo geniet je de hele middag van livemuziek onder het genot van een hapje en een drankje!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sunday Sound - Kepèlla Culturalees meer..
zon 22 juli 2018 van 10.00 uur

Zondag 22 juli sluit IVN Helden voor een maand de activiteiten af met een fietstocht in eigen omgeving waar u vast ook plekjes doorkruist die u nog niet kende. 

Onderweg is er op de route een koffiepauze ingepland. 

Afsluitend in het kader van 40 jaar IVN een iets andere BBQ of buffet dat bij de visie van IVN past... laat u verrassen! 

 • Vertrek van de fietstocht om 10.00 uur bij het IVN gebouw, Kloosterstraat 12 te Helden. 
 • Start van de afsluiting is om 16.00 uur, eveneens bij het IVN gebouw. 
 • De fietstocht is gratis, voor de afsluiting wordt een bijdrage gevraagd: voor leden € 15,- voor niet leden € 17,50
  Graag overmaken op rek.nr. NL 54 RABO 0141 9269 61 t.n.v IVN Helden o.v.v. fietstocht en aantal mensen die deelnemen
 • Men kan ook alleen aan de fietstocht of alleen aan de afsluiting deelnemen.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

IVN Fietstochtlees meer..
zon 22 juli 2018 van 12.00 tot 15.30 uur
zon 5 augustus 2018 van 12.00 tot 15.30 uur
zon 12 augustus 2018 van 12.00 tot 15.30 uur
zon 19 augustus 2018 van 12.00 tot 15.30 uur

Deze fietstocht van 10 km (met eigen fiets) o.l.v. gids in het teken van Operatie Market Garden over de landingsterreinen bij Groesbeek. Startlocatie Bevrijdingsmuseum, beginnend met inleiding en introductiefilm.

 • Prijs is inclusief 50% korting op het Bevrijdingsmuseum
 • Reserveren noodzakelijk
 • Museumkaart niet geldig
 • Bij slecht weer vervalt de fietstoch


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Battlefield Fietstour - Fietsen zonder parachutelees meer..
zon 22 juli 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Vandaag brandt er vuur bij Openlucht Museum de Locht!
Er brandt vuur in de smidse: de smeden zijn bezig met hun boeiende en spectaculaire werk.

Er is vandaag nog veel meer te doen: met de kinderen worden muziekinstrumentjes gemaakt. Een leuk werkje en het resultaat mag uiteraard mee naarhuis genomen worden. 

Er is gezellige muziek van muziekgroep 4you.

Daarnaast is er de expositie Couleur Locale waar een aantal leden van schildersclub Het Brouwershuis hun werken exposeren.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Doen bij Museum de Lochtlees meer..
zon 22 juli 2018 van 12.30 en 15.00 uur

Op de plek van smederij De Smees aan de Duitse grens, ten zuiden van het Reichswald, bevond zich al vanaf midden 1800 de smederij van familie Kerkhoff. Zowel van de Nederlandse als van de Duitse kant van de grens kwamen er boeren naar de smederij om hun paard te laten beslaan.

Op een aantal dagen in juni en juli kun je in het kader van het Erfgoedfestival de gerestaureerde smederij van 1908 bezoeken voor een rondleiding. De smederij is tevens atelier van de kunstenaar/eigenaar van de smederij. Op de bovenetage van de smederij worden oude films vertoond over hoe het er vroeger aan toeging.

De smederij ligt aan de fietsroute Slag om het Reichswald. Tevens is de smederij het vertrekpunt van een wandelroute Het Zelders Ommetje dat door het buitengebied van Ven-Zelderheide voert. Onderweg kom je onder andere langs de molen Rust na Arbeid en de kapel St. Antonius Abt.

 • De entreeprijs voor bezichtiging van de smederij is €3,00. Dat is inclusief koffie/thee.
 • De entreeprijs voor een rondleiding (vanaf 10 personen) is €6,50, inclusief koffie/thee en limburgse vlaai.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Erfgoed Festival - Bezichtiging Smederijmuseumlees meer..
zon 22 juli 2018 van
zon 29 juli 2018 van
zat 4 augustus 2018 van
zon 12 augustus 2018 van
zat 18 augustus 2018 van
zon 26 augustus 2018 van
zat 1 september 2018 van

Wat maakt een bezoek aan onze Hertog Jan Proeverij in de zomer aantrekkelijk? Natuurlijk een heerlijk biertje met borrelhapje of bijvoorbeeld een smaakvol diner. Maar het wordt extra gezellig met live muziek op het terras.

Denk hierbij aan singer-songwriters die covers en eigen muziek spelen. Maar ook gezellige joekskapellen die op hun eigen wijze popnummers tot gehoren brengen. Benieuwd naar de komende editie? Onderstaand vind u meer informatie. Komt u ook genieten van de bourgondische sfeer op het zonnige terras?

programma

 • Zondag 15 juli Joekskapel Didymos
 • Zondag 22 juli Chris Verheijen & Hanna Tollenaar
 • Zondag 29 juli Erwin van de Wekker
 • Zaterdag 4 augustus Joekskapel Joris of Hazzard
 • Zondag 12 augustus Etan Huijs
 • Zaterdag 18 augustus Tim Reicheath
 • Zondag 26 augustus Joekskapel Zuutjes En
 • Zaterdag 1 september ? Volgt snel.

* programma is onder voorbehoud.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Live muziek bij de Hertog Jan Proeverijlees meer..
zon 22 juli 2018 van 16.00 uur

Deze zondag wordt een nieuw dance concept gelanceerd: NEX-US. Nexus is het Latijnse woord voor ‘verbinding’. Het clubconcept stelt (gender)diversiteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal. Muzikaal gezien wordt heel duidelijk gerefereerd aan het geluid van de oorspronkelijke housemuziek, zoals deze gedraaid werd in nachtclubs in Chicago en New York waar eind jaren 80 de muziek ontstaan is.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

NEX-US Pool Partylees meer..
maa 23 juli 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Op maandag 23 juli vindt de Jaarmarkt plaats in het centrum van Venray. De Jaarmarkt loopt door de hele binnenstad van Venray. Vanaf het Henseniusplein en het Schouwburgplein door de diverse straten naar de Grote Markt. De marktkoopmensen stellen in totaal meer dan 80 kramen op met een groot en gevarieerd aanbod.

Op de pleinen is er muziek, er zijn schilders en sneltekenaars en voor de kinderen is er een clown en een springkussen.

Een bezoekje meer dan waard! Tot ziens op de traditioneel gezellige Jaarmarkt in hartje Venray!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jaarmarkt Venraylees meer..
maa 23 juli 2018 van 13.00 - 17.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Op maandag 23 juli staan de kinderen centraal tijdens Kids Fun! Van 13.00 tot 17.00 uur zijn er diverse activiteiten die zowel de kleinste als de grotere kinderen een TOP middag bezorgen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kids Fun! - Kepèlla Culturalees meer..
maa 23 juli 2018 t/m maa 30 juli 2018 Wisselt dagelijks

Het Nationaal Park De Groote Peel bestaat 25 jaar en daarom is er van maandag 23 juli tot en met zondag 30 juli een extra feestelijke Peelweek. Vanuit het Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, excursies, theatervoorstellingen en nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag wordt de Peelweek afgesloten met een Zomerfeest op het Kabouterpad! Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

23 juli - sPEELse Expeditie
Een wandeling met onderweg een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten. Het is nog een verrassing wat je gaat doen, maar sowieso ervaar je wat een veenmoeras is. Na afloop ga je hutten bouwen in het bos.

 • Doorlopende start tussen 11.00 en 14.00 uur. 
 • Duur: 1,5 uur. 
 • Afstand: 2 km. 
 • Prijs: € 5 volwassene, € 3,50 kind. 
 • Neem een handdoek mee. 
 • Meer informatie

24 juli - Poppenkast in de Peel
Kleine Zon met Wolletje Tim is een poppenspel waarin de warme winterjas van moeder schaap wordt afgeschoren. Intussen beleeft Wolletje Tim allerlei avonturen.

 • Start: 13.30 en 15.00 uur. 
 • Duur: 45 minuten. 
 • Locatie: Amfitheater. 
 • Leeftijd: 2,5 t/m 8 jaar. Prijs: € 5 volwassen, € 3,50 kind. 
 • Let op: online reserveren!

25 jui - Peel Ontdektocht Zin in zomer!
Heb jij ook zo’n zin in de zomer? Doe dan mee met deze actieve Zomerse Peel Ontdektocht. Je gaat waterdieren scheppen, op zoek naar kriebelbeestjes en bodemreuzen, spulletjes zoeken op het scharrelpad en nog veel meer.

 • Starttijd: 11.00 en 14.00 uur. 
 • Duur: 1,5 uur. 
 • Afstand: 2,5 km. 
 • Prijs: € 5 volwassene, € 3,50 kind. 
 • Meer informatie

25 juli - Vleermuizentocht
Ga je mee op zoek naar vleermuizen? Na ontvangst met wat te drinken en een korte beeldpresentatie over vleermuizen ga je met de gids naar buiten om zelf vleermuizen te spotten.

 • Tijd: 21.00-22.30 uur. 
 • Prijs: € 8 volwassene, € 5,50 kind. 
 • Let op: online reserveren!

26 juli - Kindertheater Kabouter Zibbedeus doet een wens
Kabouter Zibbedeus leeft samen met zijn kaboutervrouwtje gelukkig en tevreden in het kabouterbos. Dan ziet Zibbedeus op zijn verjaardag een tovervogel en hij mag drie wensen doen. Maar hij heeft eigenlijk helemaal geen wensen. Als hij per ongeluk toch begint te wensen, gaat er van alles mis…

 • Start: 13.30 en 15.00 uur. 
 • Duur: 45 minuten. 
 • Locatie: Amfitheater. 
 • Leeftijd: 4 t/m 8 jaar. 
 • Prijs: € 5 volwassen, € 3,50 kind. 
 • Let op: online reserveren!

27 juli- Boswachtersacademie
Droom je ervan om boswachter te worden, maar weet je niet of je geschikt bent? Doe dan mee aan de Boswachteracademie en ontdek of je uit het goede boswachtershout gesneden bent.

 • Starttijd: 11.00 en 14.00 uur. 
 • Duur: 1,5 uur. 
 • Afstand: 2,5 km. 
 • Prijs: € 5 volwassene, € 3,50 kind. 
 • Meer informatie

27 juli - Nachtzwaluwwandeling
De meest geheimzinnige broedvogel van De Groote Peel is de nachtzwaluw. Zodra de zon onder gaat, laat hij z’n opvallende ratel horen. En wie weet zie je hem nog in zijn sprookjesachtige vogelvlucht...

 • Maximaal 30 personen. 
 • Tijd: 21.00-22.30 uur. 
 • Prijs: € 8 volwassene, € 5,50 kind. 
 • Afstand: 2,5 km. 
 • Let op: online reserveren!

28 juli - Workshop knutselen
Kom met je kinderen naar Buitencentrum De Pelen, daar liggen de knutselspullen voor hen klaar. Met natuurlijke materialen én in de natuur gaan ze aan de slag om de mooiste creaties te maken.

 • Doorlopende start tussen 10.00 en 13.30 uur. 
 • Prijs: € 5 kind, inclusief materialen.

28 juli - Theatervoorstelling De Theaterkist
August Greene trekt er met zijn Theaterkist op uit om op avontuur te gaan. Doe je mee? Een fantasievolle voorstelling voor het hele gezin!

 • Start: 13.30 en 15.00 uur. 
 • Duur: 45 minuten. 
 • Locatie: Amfitheater. 
 • Prijs: € 2,50 volwassene, € 1,50 kind.

29 juli - Zomerfeest op het Kabouterpad
Het is zomer en daarom vieren de kabouters feest op het Kabouterpad. Voor kleuterkabouters die het kabouterpad lopen zijn er leuke extra’s op de route.

 • Doorlopende start tussen 11.00 en 14.00 uur. 
 • Duur: 1 uur. 
 • Afstand: 500 m. 
 • Prijs: € 5 per kind. 
 • Meer informatie

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kun je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum De Pelen. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij terecht.  

 • Alle activiteiten in de Peelweek starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te ospeldijk.
 • Kijk voor meer informatie over starttijden, deelnamekosten en aanmelden: www.staatsbosbeheer.nl/peelweek 2018


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Peelweek in Nationaal Park De Groote Peellees meer..
maa 23 juli 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 30 juli 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 6 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 13 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 20 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 27 augustus 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 3 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 10 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 17 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 24 september 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 1 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 8 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 15 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 22 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 29 oktober 2018 van 11.00 tot 17.00 uur
maa 5 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 12 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 19 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 26 november 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 3 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 10 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 17 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 24 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur
maa 31 december 2018 van 11.00 tot 16.00 uur

Elke maandag staat er een gezellige weekmarkt in het centrum van Venray. Op het Henseniusplein en het Schouwburgplein staan wekelijks zo’n 40 kramen. De marktlieden bieden er de meest uiteenlopende artikelen aan. Van groenten, fruit, kaas, vis tot kleding, parfum, sieraden, lederen tassen, ondergoed en lingerie. En van gereedschap en wenskaarten tot dierenbenodigdheden. Je vindt er alles. Ideaal voor de wekelijkse boodschappen en ook heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venraylees meer..
din 24 juli 2018 t/m vrij 27 juli 2018

Waarom zou je meedoen aan de 34ste editie van de Fietsvierdaagse van Venray?

Om het gevoel van vrijheid te ervaren, af te vallen, te genieten van de natuur of om fit te blijven? Zeker allemaal redenen om mee te doen. De reden die het meest wordt genoemd is de gezelligheid!

Heerlijk samen fietsen met familie, vrienden, bekenden, kinderen groot en klein. Kilometers maken in een prachtige omgeving en de tijd nemen om even bij te praten. Dat zijn die dierbare momenten die in ieders geheugen gegrift blijven. Daarom dus.

Tijdens de fietsvierdaagse zijn er ook extra activiteiten voor kinderen. Elke dag zijn er op één van de centrale rustplaatsen en bij De Witte Hoeve de “kinderspelen” ingericht en kunnen de kinderen heerlijk genieten van kegelen, sjoelen, steltlopen, behendigheidsspellen en actieve spellen. De kinderen krijgen bij vertrek een stempelkaart waar de verdiende punten op genoteerd worden en bij inlevering op de laatste dag krijgen ze een prijsje! De ouders, opa’s, oma’s of begeleiders kunnen tijdens deze spelen heerlijk genieten van een drankje en een hapje om vervolgens de route weer te vervolgen.

Sinds het vorig jaar is de startlocatie Hotel, Conferentie- en Partycentrum De Witte Hoeve in Venray. Deze locatie heeft de beschikking over 30 hotelkamers, dus ideaal voor de deelnemers die dicht bij de start en finish willen overnachten.

De Fietsvierdaagse Venray heeft van de NTFU de status ‘Extra Goed Geregeld’ gekregen voor de perfecte organisatie van het evenement.

 • Reserveer hier vast je ticket. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fietsvierdaagse Venraylees meer..
din 24 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 31 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 7 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 14 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 21 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 28 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 2 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 9 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 16 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 23 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 30 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 6 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 13 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 20 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 27 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 4 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 11 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 18 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
din 25 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Horst vindt iedere dinsdag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het centrum van Horst staan wekelijks ongeveer 70 marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Horst staan onder andere een poelier, een groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Horstlees meer..
din 24 juli 2018 van 14.00 - 15.30 uur
din 7 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur
don 23 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur

Opa's en oma's vertellen in het Nationaal Bevrijdingsmuseum in Groesbeek over de oorlog. Zij vertellen deze middag een bijzonder en persoonlijk verhaal. De verhalen worden afgewisseld met een film én een bezoek aan enkele hoogtepunten in de vaste tentoonstellingen van het museum.

Het belooft een bijzondere beleving te worden voor de jeugd.

 • Geschikt voor kinderen van 10 tot 12 jaar jaar
 • Reserveren noodzakelijk
 • Begeleidende (groot-)ouders welkom € 5,00 p.p.
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Opa's en oma's vertellen over de oorloglees meer..
din 24 juli 2018 van 14.30 uur

Schilderen en stempelen kun je met kwasten en inkt maar ook met natuurlijke materialen kan er gewerkt worden. Deze middag gaan kinderen op avontuur in de natuur en stellen zo hun eigen kwasten samen waarmee ze later op de dag gaan schilderen. Stempelen wordt deze middag met de hamer gedaan. Door voorzichtig te slaan op boombladeren wordt er een afdruk gemaakt op papier. Zo ontdekken kinderen zelf hoe veelzijdig de natuur is en kunnen ze ook hun eigen creativiteit aanspreken.

 • Speciaal voor kinderen van 6-12 jaar wordt
 • Deze start vanaf Activiteitencentrum De Zevenboom, Kapelstraat 71 in Afferden. 
 • De activiteit is gratis en duurt circa 2 uur. 
 • Denk aan kleding en schoenen die vies en nat mogen worden.
 • Ouders mogen ook mee.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Schilderen en stempelenlees meer..
woe 25 juli 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 25 juli 2018 van 13.30 uur

Het Dubbroek ligt deels in een oude Maasbedding tussen Maasbree, Baarlo en Hout-Blerick. Het biedt wandelaars midden in de zomer een grote afwisseling aan natuurschoon. We maken ook een rondje om het mooie Mortelsven. Bloemen bloeien, de vogels zijn erg druk met hun kroost en vlinders en bijen zijn op zoek naar nectar.

Verspreid tussen de bossen liggen enkele graslandpercelen. Op deze percelen wordt schraal beheer toegepast, waardoor er speciale planten groeien. Onderweg kunnen we stuifduintjes, een holle weg, mooie vennetjes en oude houtkapwallen bewonderen. De afgelopen tijd is er veel aan onderhoud gedaan en er zijn verbeteringen aangebracht in de waterhuishouding van het gebied. Deze veranderingen gaan de wandelaars zelf met eigen ogen aanschouwen.

De gidsen gaan met de wandelaars op verkenning door een prachtig en voor velen onontdekt natuurgebied.

 • De excursie start om 13.30 uur vanaf restaurant Boszicht, aan de Provincialeweg 2 in Maasbree
 • De tocht duurt ongeveer 3 uur
 • Deelname is gratis, aanmelden is niet nodig
 • Onder begeleiding van een gids
 • Stevig schoeisel en wat muggencrème wordt aanbevolen
Foto: Piet Fleuren


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Wandeling door het Dubbroeklees meer..
woe 25 juli 2018 van 14.30 uur

Op de Groote Heide kunnen kinderen komen zomerspelen. Samen met de jeugdgidsen wordt de natuur ontdekt. Lekker spelen, rennen en ravotten en daarnaast als echte natuurspeurder aan het werk. De middag staat bomvol spelletjes en natuuractiviteiten.

 • Trek een lange broek aan en dichte schoenen
 • Voor kinderen van 6 t/m 12 jaar
 • Duur circa 2 uur
 • De activiteit start om 14.30 uur vanaf het Infocentrum Groote Heide aan de Hinsbeckerweg 55 te Venlo
 • Aanmelden via deze link
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomerspelen op de Groote Heidelees meer..
woe 25 juli 2018 t/m zat 28 juli 2018

Stichting Jumping Peel & Maas organiseert de 10e editie van Jumping Peel & Maas, een 4- daags paardensport evenement.

Het concours is inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig evenement van grote klasse. Ook dit jaar komen er weer vele internationale springruiters naar Kessel om een topprestatie neer te zetten. De liefde voor de sport, de drang naar uiterste prestaties en Limburgse gezelligheid komen samen tijdens dit evenement.

De terreinen niet alleen in het teken van springsport, maar er worden in de middag ook kinderactiviteiten georganiseerd. Een grootst evenement voor het hele gezin!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jumping Peel & Maaslees meer..
woe 25 juli 2018 van
woe 1 augustus 2018 van
woe 8 augustus 2018 van
woe 15 augustus 2018 van
woe 22 augustus 2018 van

Attractiepark Toverland presenteert op zeven woensdagen in de zomervakantie de magische Midzomeravonden. In alle zes themagebieden zal er vanaf 17.00 uur live entertainment te zien zijn en maken speciale karakters hun opwachting. De Midzomeravonden worden op spectaculaire wijze afgesloten met een betoverende vuurwerkshow.

Dit jaar is het entertainmentprogramma van de Midzomeravonden uitgebreider dan ooit. Met de komst van het nieuwe entreegebied Port Laguna en het nieuwe themagebied Avalon heeft Toverland maar liefst zes verschillende themagebieden.

Festivalsfeer

Toverland is gehuld in een kleurrijke festivalsfeer. In Port Laguna kunnen bezoekers kennismaken met het magische standbeeld La Sirena Regida of genieten van de mediterrane klanken van de band Sonidos de Solaris. De Troubadours of Avalon laten herberg The Flaming Feather tot leven komen met hun middeleeuwse muziek. In de Biergarten wordt gezorgd voor ‘Stimmung und Spaß’ en bij de houten achtbaan Troy wordt de sensationele vuurshow Helios opgevoerd. Ook kunnen bezoekers de gehele avond afkoelen in de diverse waterattracties of genieten van een ritje in de achtbaan bij zonsondergang.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Midzomeravondenlees meer..
woe 25 juli 2018 van 10.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 10.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 10.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 10.00 uur

Zag u ooit 35 historische en militaire vliegtuigen en helikopters bij elkaar? Dat kan in Baarlo!

De vliegtuigcollectie bestaat vooral uit historische en militaire toestellen en enkele civiele passagiersvliegtuigen, in totaal zo’n 35 verschillende vliegtuigen en helikopters. Als onderdeel van de 2 uur durende rondleiding kunt u vanuit een vliegtuigstoel (business-class) genieten van een film over de ins en outs van PS Aero.

Na de film gaat u met een gids mee en krijgt u leuke anekdotes te horen over 35 historische vliegtuigen en helikopters. U mag in verschillende vliegtuigen én cockpits een kijkje nemen.

Reserveren voor deze rondleiding is verplicht bij VVV Baarlo. Meld u zich op tijd aan, want vol is vol! De rondleiding start om 10.00 uur en de entree is inclusief een kopje koffie, thee of fris en een plakje cake. 

Buiten deze data kunt u zich voor een rondleiding aanmelden bij PS Aero. Deze kunt u vooraf reserveren via e-mail: info@aerodome.nl.

 • Kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar €7,50 p.p.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding PS Aerolees meer..
woe 25 juli 2018 t/m zon 29 juli 2018

Kasteel de Berckt in Baarlo vormt deze zomer weer het decor voor het festival OpenUp

OpenUP staat symbool voor een nieuwe wereld, waarin iedereen met elkaar verbonden is en waar talenten tot bloei komen. Met tientallen inspirerende workshops en magische live optredens, valt er voor jong en oud veel te beleven. Kunst, muziek en spiritualiteit komen samen in een magische omgeving.

Het leven is soms al serieus genoeg. Vaak moet je van alles van jezelf in je werk of je relaties. Daarom is het thema van 2018 Playful Abundance! Hoe zou het zijn om weer contact te maken met je speelsheid en creativiteit, zodat het leven als vanzelf weer luchtiger en sprankelender wordt? Weer open te staan als een kind, vol verwondering? OpenUP viert het leven uitbundig en nodigt je uit dit mee te vieren.

 • Let op. Het festival is uitsluitend vijf of tien (CoCreators) dagen te bezoeken. Wees er snel bij: vroegboekers ontvangen korting.
 • Onder het motto 'natural high' is het festival drank- en drugsvrij.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

OpenUp Festivallees meer..
woe 25 juli 2018 van 14.30 uur

Bekroonde familievoorstelling door Ruth Bakker

Loet Moet is een vrolijke en interactieve familievoorstelling vol liedjes, humor en (poppen)spel. Loet zingt, danst en speelt het liefst de hele dag.

Loet wil niks meer moeten. “Loet moet niks!” Ze sluit zich op in haar kamer, waar ze avonturen beleeft in haar eigen gekke, sprankelende wereld. Ze ontmoet Oma uit het fotolijstje en samen met alle piratenkinderen vaart ze naar haar vader die helemaal in Amerika woont. Maar dan komt Gekke Tante Toos op bezoek en die geeft hele vieze plakzoenen... Moet Loet haar slaapkamer weer verlaten?

 • Bij Plus Verbeeten te Overloon, bij Restaurant Museumzicht en aan de kassa van het theater.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Loet Moetlees meer..
woe 25 juli 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 26 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 28 november 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 19 december 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

Buiten bezig zijn is gezond, dat weten we allemaal. Maar soms heb je even een zetje nodig om dat ook inderdaad te gaan doen. Zeker als het weer niet helemaal optimaal is. 

Vanuit het Bezoekerscentrum Leudal wordt in 2018 door de jeugdgidsen van Groen Hart Leudal op iedere laatste woensdagmiddag in de maan een buitenactiviteit georganiseerd voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 12 jaar. Dit betekent: kleren aan die vies mogen worden en naar buiten! 

Bij héél slecht weer is er een alternatief programma. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Alle kinderen naar buitenlees meer..
woe 25 juli 2018 van 14.00 uur
woe 1 augustus 2018 van 14.00 uur
woe 8 augustus 2018 van 14.00 uur
woe 15 augustus 2018 van 14.00 uur
woe 22 augustus 2018 van 14.00 uur
woe 29 augustus 2018 van 14.00 uur

In de zomer is er veel te zien en te ontdekken in de natuur. Een heerlijke tijd om, samen met je gezin, naar buiten te gaan. Daarom houdt Staatsbosbeheer elke woensdagmiddag in juli en augustus Zin in Zomertochten in De Groote Peel. Het leuke aan deze excursie is dat (groot)ouders en kinderen samen aan de slag gaan. Want samen genieten is veel leuker! Samen waterdieren scheppen en determineren, samen een boommobile maken van materialen die gezocht worden op het scharrelpad en een bijzonder moment van stilte genieten om naar de vogels luisteren. Maar vooral, samen een zalige zomerse middag in De Groote Peel beleven!

 • De Zin in Zomertochten starten elke woensdagmiddag om 14.00 uur bij de balie van Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. 
 • De route is 2,5 km lang en duurt 1,5 – 2 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 3,50 per kind. A
 • anmelden is gewenst via depelen@staatsbosbeheer.nl of telefonisch: 0495 – 641 497.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zin in Zomertochtenlees meer..
woe 25 juli 2018 van 12.00 tot 23.30 uur

Zes zomerwoensdagen bruist het centrum van Arcen van de gezelligheid tijdens de gratis toegankelijke Sfeermarkt. Shoppen én heel veel live entertainment maken van deze grote zomermarkt een evenement dat je niet wilt missen.

Elke woensdag van 18 juli tot en met 22 augustus vullen zo’n 250 marktkraampjes de straten van het sfeervolle centrum van Arcen. Het aanbod is groot en gevarieerd. Straattheateracts en live muziek zorgen voor het amusement. ’s Avonds treedt er op het centraal gelegen Raadhuisplein elke week een andere band op of artiest op. Op het kinderplein voor de kerk kunnen kinderen volop genieten van allerlei leuke kinderattracties en activiteiten. De Sfeermarkt is van 12.00 uur tot 21.00 uur, tot 23.30 uur is er entertainment.


Woensdag 25 juli

 • Jack Claessen
  Seniorenorkest Royaal Venray
  Ed Crooymans
  De fietsende DJ
  Koelala
  Znerik als Crooner, 'Singing & Swinging’
 • ’s Avonds: Otherwise


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sfeermarkt Arcenlees meer..
don 26 juli 2018 van 12.00 - 18.00 uur
don 2 augustus 2018 van 12.00 - 18.00 uur
don 9 augustus 2018 van 12.00 - 18.00 uur

Bezoek de gezellige Zomermarkt in het centrum van Horst. Tussen 12.00 en 18.00 uur zijn er tientallen kraampjes aanwezig met een diversiteit aan producten. Extra veel gezelligheid komt er door de live muziek en de vele terrasjes waar u heerlijk kunt bijkomen na een dagje kuieren langs alle kraampjes!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Zomermarkt Horstlees meer..
don 26 juli 2018 van 21.00 uur
don 2 augustus 2018 van 21.00 uur

Het jaarlijkse hoogtepunt voor de vakantievierders in Peel en Maas is ongetwijfeld Kepèlla Cultura. Ook voor deze zomer heeft de organisatie een bruisend programma samengesteld.

Drie donderdagavonden op rij wordt het Raadhuisplein in Panningen omgetoverd tot een openluchtbioscoop. U kunt dan gratis genieten van een leuke film op een levensgroot opblaasscherm. Bezoekers kunnen een geschikt plekje uitzoeken op het terras van DOK6 en na zonsondergang profiteren van deze unieke servicebioscoop. Het filmprogramma blijft nog een verrassing!

(Deze avonden zijn onder voorbehoud, afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien een van de avonden wordt afgelast, wordt de film mogelijk ingehaald op donderdag 9 augustus)Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Openluchtbioscoop - Kepella Culturalees meer..
don 26 juli 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 2 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 9 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 16 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 23 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 30 augustus 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 26 juli 2018 van 14.00 - 15.30 uur
don 2 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur
woe 22 augustus 2018 van 14.00 - 15.30 uur

Gids en luchtoorlogsdeskundige Gerrit Kok geeft een rondleiding in de tentoonstelling Gevleugelde Vrijheid, de Tweede Wereldoorlog in de lucht. 

Deze tentoonstelling van meer dan 750 prachtige modelvliegtuigjes geeft een compleet beeld van WO2 in de lucht, waarvan jongeren zullen smullen. Van de piloot in de kleinste cockpit tot de reusachtige vliegende forten: geen aspect blijft onbelicht van de wereldwijde luchtstrijd boven land en zee. 

 • voor kinderen van 10 tot 15 jaar
 • Begeleidende (groot)ouders welkom: € 5,00 p.p.
 • Museumkaart gelding
 • Reserveren noodzakelijk 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondleiding Gevleugelde Vrijheid - WW2 in de luchtlees meer..
don 26 juli 2018 van 20.00 uur

In het kader van de lopende tentoonstelling Vleermuizen, in de natuur en in de cultuur vindt er een lezing plaats over vleermuizen met aansluitend een korte excursie.

De lezing, verzorgd door vleermuizenkenner en IVN-er Jan Kluskens, wordt er ingegaan op hoe vleermuizen leven, waar ze voorkomen, hoe ze vliegen, jagen en slapen. Ook wordt er gekeken naar wat we als mensen kunnen doen om deze vliegende zoogdieren een handje te helpen. 

Koude rillingen

Hoewel er mensen zijn die koude rillingen krijgen als ze denken aan vleermuizen is hier geen enkele reden voor. Alle vleermuizen die in Nederland voorkomen zijn insecteneters. Het zijn zoogdieren die kunnen vliegen en hoewel ze "muis" heten hebben ze hier niets mee te maken. Vleermuizen behoren tot een aparte familie in het dierenrijk. Ze zien er totaal anders uit als muizen en hebben ook een heel andere leefwijze.

Beter kijkend naar vleermuizen zien we echter wel andere mysteries. Probeer maar eens in het donker al vliegend een insect te vangen. Een vleermuis vangt er wel 350 op een nacht. Of hoe krijg je het klaar om te slapen terwijl je aan je achterpoten hangt? Hoe kom je de winter door als er geen insecten zijn en hoe vind je elk jaar weer die plek waar je kunt overwinteren.

 • Na de lezing ga je naar buiten en probeer je met behulp van een bat-detector contact te krijgen met vleermuizen
 • Voor de excursie geldt een maximum van 20 deelnemers. Vooraf aanmelden via buitenkrachtlimburg.nl. Voor de lezing is aanmelden niet nodig. Meld je hier aan voor 28 juni en hier voor 26 juli
 • Deelname aan deze activiteit is voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing - Vleermuizenlees meer..
don 26 juli 2018 van 17.00 uur
don 2 augustus 2018 van 17.00 uur
don 9 augustus 2018 van 17.00 uur
don 16 augustus 2018 van 17.00 uur

Arcen Events heeft deze zomervakantie een bijzonder zomerarrangement: de net iets andere escape room in Arcen in combinatie met een heerlijke BBQ. 

Escape Room Arcen
Je laat je met je groep opsluiten in de watermolen. Je hebt slechts één uur de tijd om te ontsnappen. Je word ontvangen door de molenaar of de jeneverstoker en in groepen verdeeld. Zodra de deur achter je in het slot valt, zit je gevangen in het verhaal van de jeneverstoker en de molenaar. Je gaat op zoek naar wat de diverse ruimtes je te vertellen hebben en wat de strijd is tussen de molenaar en de jeneverstoker.
Er wordt geen gebruik gemaakt van elektronica maar je blijft in de nostalgische stijl van de watermolen.

BBQ
Geniet van een overheerlijke BBQ bereid door onze grillmaster inclusief onder andere diverse soorten vlees, salades, sauzen en brood. 

 • Om 17.00 uur laat U zich opsluiten in de Escape Room. Eenmaal weer buiten kunt U genieten van een overheerlijke BBQ bereid door onze grillmaster.
 • De kosten bedragen: € 37,50 p.p. dit is inclusief Escape Room en BBQ.
 • Alleen BBQ is ook mogelijk vanaf 18.30 uur, kosten € 17,50 p.p.
 • Aanmelden kan met groepen vanaf 4 personen, tot woensdag 17.00 uur, voor de genoemde datum, via: info@escaperoomarcen.nl
 • Maximaal aantal: 30 personen. 
 • Inlichtingen: www.escaperoomarcen.nl of 06 53 37 73 82. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Escape Room en BBQlees meer..
vrij 27 juli 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 31 augustus 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 28 september 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 30 november 2018 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Probeer bij E-Village ook de nieuwste gamereleases uit. Wat dacht je van: FIFA 18, F1 2017 en Just Dance 18? Nu ook Super Mario Odyssey op de SWITCH. Speciaal voor de Active Friday 12+ hebben wij een aangepast tarief van €4,75 p.p. Met de nieuwste games en gratis snacks beleef je een super chille avond met vrienden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 27 juli 2018 van 16.00 uur tot 22.30 uur

Traditioneel vindt op de laatste vrijdag in juli de Jaarmarkt in Meijel plaats. Dit zomerevenement bevat verschillende marktkramen, familiepret, live-muziek en een natje en droogje in de dorspkern van Meijel: het gezelligste Peeldorp op de grens van Limburg en Noord-Brabant!

De markt trekt ieder jaar zo’n 8.000 bezoekers. De Meijelnaren, maar ook vele toeristen en bezoekers uit de omgeving weten de markt jaarlijks te vinden. Alle branches worden ruim vertegenwoordigd. Op het plein in het centrum verrijst bovendien een gratis attractiepark voor kinderen. Daarnaast is er volop entertainment en muziek en zijn er prijzen te winnen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jaarmarkt Meijellees meer..
vrij 27 juli 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 3 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 10 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 17 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 24 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 31 augustus 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 27 juli 2018 van vanaf 21.00 uur
vrij 3 augustus 2018 van vanaf 21.00 uur
vrij 10 augustus 2018 van vanaf 21.00 uur

In deze periode staat er elke vrijdagavond live-muziek. Vanaf 17.30 uur gaan talentvolle artiesten uit de regio van horeca naar horeca om op te treden. 

Genieten van goede muziek en gezelligheid!

Bij slechte weersomstandigheden kan de organisatie besluiten de avond af te lassen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Friday Night Livelees meer..
vrij 27 juli 2018 t/m maa 6 augustus 2018

Ben jij een gameliefhebber en heb je nog geen plannen voor de zomervakantie? Neem dan je PC of gameconsole en tent mee en bezoek vanaf 27 juli CampZone in Kronenberg, vlakbij Venlo. Vier tijdens dit bijzondere evenement vakantie met mensen met dezelfde passie voor games.

11 Dagen lang kun je jouw favoriete games met en tegen elkaar spelen en deelnemen aan de vele andere activiteiten die georganiseerd worden, zoals de outdoor activiteiten, cosplay competitie, tinkering, bordspellen spelen en genieten van live optredens en het kampvuur.

Tijdens CampZone komen zo’n 2500 gamefans, jong en oud, naar het 8 hectare tellende terrein in Kronenberg om met elkaar een bijzondere vakantie te beleven. Naast vele gamecompetities, worden er elke dag verschillende activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan de cosplay competitie, hun geluk beproeven tijdens de bingo of het casino. Verder zijn er verschillende teamsporten te beoefenen, live optredens te beluisteren en kan lekker bij gekletst worden bij het kampvuur. Kortom genoeg vermaak voor de ideale game vakantie in eigen land, voor jezelf of met een groep vrienden!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

CampZone 2018lees meer..
Internetbureau Vis.nl