Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 31 maart 2018 t/m zat 20 oktober 2018 elke zaterdag om 14.00 uur, m.u.v. 4 augustus

Neem eens deel aan een verrassende stadswandeling door Venray en ontdek alle bekende en onbekende plekjes.

Elke zaterdag tussen 31 maart en 20 oktober 2018 wordt er een stadswandeling georgansieerd door Venray. De wandeling staat onder begeleiding van een gids. Hij of zij kan u alles vertellen over de bijzonderheden die Venray herbergt. Over de mensen die er woonden, de markante gebouwen en de geschiedenis van Venray.

 • Deze wandeling kunt u reserveren via VVV kantoor Venray 0478-510505. Vol is vol.
 • Deze wandeling duurt ongeveer 1,5 uur
 • Denk aan stevig schoeisel
 • De wandeling op zaterdag 4 augustus vervalt in verband met kermis.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Stadswandeling Venraylees meer..
zat 7 april 2018 t/m zat 27 oktober 2018 elke zaterdag: 14.00 - 16.00 uur

De korte documentaire "In Hemelsnaam" is in 2015 samengesteld in het kader van 70 jaar bevrijding. De documentaire verbeeldt de geschiedenis van kerk en toren van de Grote kerk van Venray.

Deze 15 minuten durende film gaat over de ambitie van de bouwers, de verspilling van de oorlog, en de veerkracht van de samenleving tijdens de wederopbouw.

'In Hemelsnaam' wordt in de toren van de Sint Petrus Bandenkerk in Venray vertoond. Hierna klimt u verder omhoog. Bent u eenmaal bovenin, dan ziet u niet alleen het prachtige carillon van zeer dichtbij, u heeft ook een fantastisch uitzicht over het centrum van Venray en bij helder weer over tientallen kilometers omgeving.

Openstelling toren

 • De toren is geopend van april t/m oktober op zaterdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
 • Torenbeklimming kan onder leiding van een gids.
 • Buiten de vaste openingstijden kunt u de toren beklimmen onder leiding van een gids. Deze gids kunt u reserveren via het VVV in Venray (0478-510505).


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torenbeklimming en expositie 'In Hemelsnaam'lees meer..
zon 6 mei 2018 t/m zon 7 oktober 2018

In deze tijden van herbeleving van vakmanschap laat Museum de Kantfabriek diverse werken zien van een van de weinige Hogescholen in de wereld die nog een 6 jarige academische opleiding hebben in toegepaste kunsten: kantklossen, borduurwerk, zijde schilderen, beensnijwerk, houtsnijwerk, miniatuur lak schilderen en edelsmeden.

Kenmerkend voor het eindexamenwerk is de hoge kwaliteit in de uitvoering, gecombineerd met de Russische traditionele vormen en patronen. Op de hogeschool worden de traditionele technieken onderwezen en studenten passen deze toe in hedendaagse ontwerpen. Het hoofdaccent van de tentoonstelling ligt op het kant- en borduurwerk vol prachtige motieven. Er zijn naast jurken en schouderdoeken ook waaiers en parasols te bewonderen.

Het is voor de bezoeker een unieke kans om in Horst aan de Maas deze kunstwerken te komen zien en kennis te maken met vakwerk en schoonheid van de Russische traditionele volkskunst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo - Russische Traditionele Toegepaste Kunstlees meer..
zon 27 mei 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Vanaf 27 mei zal het Missiemuseum in Steyl vier unieke collecties van vlinderverzamelaars laten zien en kunnen bezoekers in botanische tuin De Jochumhof de vlinder in zijn natuurlijke habitat zien. Daartoe is een vlinderpad langs nectar- en waardplanten uitgezet. Zie en beleef Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterling! 

In het Missiemuseum

In het insectenkabinet van het museum zijn 1100 vlinders vanuit de hele wereld te zien. De eerste conservator missiemuseum, Broeder Berchmans, heeft deze collectie bijeen gebracht tussen 1900 en 1930. Daarnaast toont het museum nog drie mooie, particuliere vlindercollecties die in de loop der jaren aan het museum geschonken zijn: 

 • de collectie van Henri Latiers (uit Steyl) met vlinders die hij in Limburg ving
 • de collectie tropische vlinders die Hay Hermans (uit Venlo) bijeenbracht 
 • de 84 kastjes met vlinders in hun biotoop (Limburg) van Coen Ottenheijm (uit Steyl).

In de botanische tuin

De botanische tuin Jochumhof biedt een gevarieerd landschap, veel verschillende planten en voldoende beschutting: een plek waar de vlinder zich thuis voelt. Rupsen en vlinders kun je op allerlei plaatsen in de tuin aantreffen. Door het volgen van het vlinderpad leert de bezoeker -groot en klein- hoe wondere vlinderwereld in elkaar zit en wat wij kunnen doen om de vlinderpopulatie in stand te houden of zelfs te verbeteren.

Opening

De opening is zondagmorgen 27 mei 2018 om 11.00 uur in het Missiemuseum Steyl. Henk Heijligers van het Limburgs Landschap verzorgt dan een korte presentatie over het belang van vlinders en insecten, waarbij hij ook aandacht besteedt aan de wijze waarop de eigen tuin vlindervriendelijk kan worden ingericht. De Jochumhof houdt op 27 mei tevens haar Open Tuindag met veel extra informatie over planten, vlinders en bijen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vlinders - Papillon Butterfly Schmetterlinglees meer..
vrij 1 juni 2018 t/m zat 13 oktober 2018 Woensdag en zondag van 12.30 tot 16.30 uur

Ze zijn er in allerlei kleuren en maten: vlinders. Toch hebben deze dieren het niet altijd even makkelijk. Ze starten als eitje, eten zich helemaal vol als rups en verpoppen tenslotte. Uit een pop ontstaat dan uiteindelijk een vlinder. Sommige prachtig van kleur terwijl andere juist meester zijn in het aannemen van goede schutkleuren; allemaal om goed te kunnen overleven.

Ook op de Groote Heide komt een grote diversiteit aan vlinders voor. Tijdens een wandeling kan er zomaar een citroenvlinder of heivlinder voorbij komen vliegen. Er zijn ook vlinders met bijzondere namen zoals bijvoorbeeld het hooibeestje of de dagpauwoog. Door middel van interactieve kasten wordt het verhaal van de vlinder verteld.

Op dit moment is de tentoonstelling ‘vlinders’ te bewonderen in Infocentrum Groote Heide. Bezoekers krijgen een kijkje in de wonderlijke wereld van vlinders. Ontdek het verschil tussen dag- en nachtvlinders en meer. De tentoonstelling is interactief waardoor deze geschikt is voor jong en oud.

 • De tentoonstelling is te bezoeken tot en met de herfstvakantie op woensdag- en zondagmiddag van 12.30 tot 16.30 uur in Infocentrum Groote Heide.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijiligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Tentoonstelling Vlinderslees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
zon 26 augustus 2018 t/m zon 9 december 2018

In het Leudalmuseum is tot en met 9 december de wisseltentoonstelling 1918 War is over! War is over? te zien. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. 

Bescheiden uitwerking

Het einde van WO I had een bescheiden uitwerking in onze regio, ook al was Nederland in die oorlog zelfs geheel neutraal gebleven. Wie kent de naam van de in Nunhem geboren Henri Groenendael en zijn connectie met de perikelen rond het einde van de oorlog? Hoogstwaarschijnlijk zegt het u niets, maar de tentoonstelling geeft het antwoord. Dat geldt ook voor de vraag hoe de voormalige Burgerwacht – als gevolg van politieke ontwikkelingen na WO I – feitelijk tot stand kwam en hoe die zich in onze regio manifesteerde, bijvoorbeeld in Roggel.

Hamont

In de tentoonstelling is ook een uniek filmpje van 30 minuten te zien over de grote treinontploffing in Hamont, niet zover hier vandaan, op 18 november 1918. Beslist de moeite waard om kennis van te nemen. De herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog werden verder vastgelegd door fotografen, cartoonisten, kunstenaars, dichters, schrijvers, en natuurlijk historici. Musea en verzamelaars houden mede de herinnering aan de ellende levend. De tentoonstelling geeft een impressie van al deze pogingen om de Eerste Wereldoorlog te blijven gedenken.

 • Bekijk hier de openingstijden van het bezoekerscentrum waar het museum in gelegen is


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

1918 War is Over! War is over?lees meer..
zon 26 augustus 2018 t/m zon 7 oktober 2018

Voor de aftrap van het Roze Jaar in Venlo op 26 augustus pakt het Limburgs Museum uit met grote foto’s van documentair fotografe Annie van Gemert. In de buitenlucht op het Museumplein, prominent tussen museum en station, komen foto’s uit de serie Jongens en meisjes te staan.

Tussen 2003 en 2009 volgde Van Gemert dertig kinderen en pubers. Die portretten van jongensachtig meisjes en meisjesachtige jongens zetten vraagtekens bij de verwachtingen van kijkers, ze laten je nadenken over je eigen ideeën over rollen en patronen.

Tien jaar geleden maakte de fotoserie veel los. Van Gemert won er prijzen mee, bijvoorbeeld van de World Press Photo.

Vandaag is de discussie over gender-diversiteit actueler dan ooit. Het Roze Jaar, en de Roze Zaterdag op 19 juni 2019, zijn voor het Limburgs Museum reden de foto’s van Annie van Gemert nog één keer aan het grote publiek te tonen.

De opening van de tijdelijke buitenpresentatie vindt op 26 augustus om 14:00 uur plaats. Interviewer Frans Pollux praat met fotografe Annie van Gemert over het project en de geportretteerde kinderen, inmiddels volwassen. Hoe gaat het met hen? Hebben zij hun plek in de wereld gevonden? En is die wereld veranderd?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jongens en Meisjeslees meer..
zat 1 september 2018 t/m zon 30 september 2018

Kunstenares Carry van Delft exposeert in september haar werk in Museum het Petershuis.  Haar schilderijen zijn geïnspireerd olp het landschap en de daarin uitbundig bloeiende flora. 

Onder de titel From moments to memoris laat de Vlaardingse kunstenares Carry van Delft de bezoekers van het museum genieten van haar abstracte kleurcomposities die – op afstand beschouwd – een boeiende bloemenpracht onthullen waarin we rozen, irissen en azalea’s ontdekken. En van haar stemmige landschappen die gevoelens oproepen van mysterie, melancholie en vrijheid.

 • Het museum is van woensdag tot en met zondag geopend van 13.30 tot 17.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

From Moments to Memorieslees meer..
zon 2 september 2018 t/m maa 1 oktober 2018

In het textielpaviljoen van Museum de Locht is een interessante opstelling die laat zien hoe vroeger de sacramentsprocessie door het dorp trok.

Je ziet onder andere de misdienaar, de bruidjes, het herdertje, de “engelen” en de priester onder het baldakijn. Verder zie je enkele kazuifels en een rustaltaar. Daarnaast worden er oude filmbeelden van een processie getoond, opgeluisterd door de plaatselijke muziekvereniging die een processiemars speelt.

 • Het museum is alle dagen open van 10.00 tot 17.00 uur
 • Entree voor kinderen is €4,00, voor volwassenen €8,00


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

De Sacramentsprocessie van vroegerlees meer..
vrij 7 september 2018 t/m zon 28 oktober 2018

Op vrijdagavond 7 september opent de Pop-Up Galerie LIHVE met een nieuwe expositie. Dit keer is het oog gevallen op 3K. 3K staat voor de kunstenaars: Liesbeth Rutten, Anne Haeyen en Harm Rutten. Benieuwd naar hun werken?

Het is nu vier jaar geleden dat de bevriende kunstenaars een gezamenlijke Kunstroute organiseerden van Geijsteren, Venray tot Leunen, en niet zonder succes. Harm, Liesbeth en Anne hebben geregeld contact over de kunst en komen o.a. hierdoor tot inspiratie in ieders discipline.

De kunstenaars hebben alle drie een eigen specialiteit. Harm vertelt: “Als het winter is en als kunstenaars somber en ongelukkig zijn of als ze twijfel hebben, dan is het tijd voor zelfportretten, waar hij zich verhult achter zijn handen of attributen, zoals in de tekening ‘I see you’ met zijn handen voor zijn gezicht, maar een oog dat loert naar jou, de toeschouwer, dus een zelfportret dat niet gezien wordt maar kijkt. Op zoek naar verdieping loopt Harm vooral door het bos op zoek naar ‘paadjes’, ‘bergjes’, ‘kuilen’ en ‘stronken’. Daarin zit de eenvoud, schoonheid en de kracht. Een eigen taal van tekenen is hierin ontstaan, een heel gedetailleerde taal. Liesbeth verbeeldt in haar werk de zielenroerselen van de mens in brons. Ze speelt graag met symbolische beeldelementen, die ze vindt in de natuur, en die altijd weer terugvoeren naar haar innerlijke belevingswereld. Dit doet ze van oudsher figuratief en tegenwoordig vooral geabstraheerd. Bij Anne komen zowel in haar schilderijen als beelden affiniteit met mensen tot uiting. In haar schilderijen stralen uitdrukkingen in gezichten, figuratief of realistisch, herkenbare emoties uit. En dat is steeds haar inspiratie.

 • De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00 tot 20.00 uur, op zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur en op koopzondagen van 12.00 tot 16.00 uur. Loop gerust binnen en laat je verrassen!


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl
zon 9 september 2018 t/m zon 14 oktober 2018

Schilderijen- en Beeldenmaker Henk Vissers uit Bergen exposeert twee- en drie dimensionaal werk in het Franz Pfanner Huis. De expositie is getiteld Beelden in verf en staal

Het werk van Henk Vissers gaat over mensen en menselijke relaties. De menselijke figuur met al zijn charme en schoonheid fascineert hem. Met kleuren, licht en schaduw tracht hij de dagelijkse werkelijkheid waarin de mens figureert te verbeelden in stalen sculpturen en kleurrijke schilderijen. ‘Ik zie de mens als een narratief fenomeen, drager van vele fantasieën en verhalen en met een lichaam als expressief materiaal’. Daarin vindt hij een onuitputtelijke inspiratiebron en fascinatie. Schilderijen en beelden maken is voor Henk Vissers als een primaire levensbehoefte, hij kan eenvoudigweg niet zonder. Het is zijn manier om zijn gevoelens uit te drukken. Zijn werk oogt daarom intuïtief en als vanuit een natuurlijke vanzelfsprekendheid tot stand gebracht. ‘Onverzadigbare nieuwsgierigheid en de drang om vorm te geven aan de beelden in mijn hoofd, vormen steeds weer uitdagende mogelijkheden voor nieuwe werken.’

 • De expositie start op 9 september en is t/m 14 oktober 2018 op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur te zien. 
 • De toegang is gratis. Giften zijn welkom.
 • De officiële opening is op 9 september om 11.30 uur met een inleiding van Joop Berendsen, kunstliefhebber en een goede vriend van de exposant, en met muzikale intermezzo’s van het saxofoonkwartet Kleptomania. 
 • Henk is op 30 september in het Franz Pfanner Huis aanwezig om aan bezoekers tekst en uitleg over zijn werken te geven.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Beelden in verf en staallees meer..
vrij 14 september 2018 t/m zon 13 januari 2019

Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen met verf. De meeste keramische kunstenaars kiezen er echter voor om zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld.

De resultaten zijn al die moeite meer dan waard; prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen en verschillende gradaties in glans en transparantie. Een compleet overzicht bieden is onmogelijk op het terrein van glazuren, wél laat de expositie Jus de Céramique een interessante selectie ‘glazuur’-kunstenaars te zien. Ontdek de geheimen, de complicaties, de veelzijdigheid en de schoonheid van glazuren, toegepast door gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

De schoonheid van druipers en blaasjes

In Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen zijn veel verschillende kunstwerken van keramiek te zien, veel keramische technieken werden al toegelicht in thematische exposities. Glazuur als thema en techniek op zich is nog niet eerder aan bod gekomen. Het is een complex en heel divers fenomeen. Een hele opgave om dit aspect van het keramische ambacht, inzichtelijk te maken. Het keramiekmuseum heeft deze uitdaging aangenomen. Met als resultaat een expositie die de geheimen van het glazuren op toegankelijke wijze onthuld en deze illustreert met het werk van de meest vooraanstaande glazuur experts én kunstenaars van dit moment.

 • Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jus de céramiquelees meer..
maa 17 september 2018 t/m zat 3 november 2018 10.00 - 17.00 uur; zondag gesloten

Bij Huys en Hof Cristien Reinders is er tot en met 3 november PompoenTuin.

De romantische tuin rondom een oude gevelboerderij (met een oppervlakte van 5000 m2) is deze periode aangekleed met prachtige herfstdecoraties, waaronder pompoenen, kalebasjes en andere herfstvruchten en -materialen.

In de tuin vindt u meer dan 250 verschillende soorten pompoenen en ander sierfruit, zoals deco-komkommers en herfstvruchten. Andere verrassende vruchten en rariteiten maken deze presentatie tot een genoegen voor een ieder die de natuur lief heeft. 

De veelal eigen producten en lekkernijen, die ze bij Huys en Hof Christien Reinders zelf hebben verwerkt en te koop aanbieden zijn voor de culinaire smulpaap niet te versmaden. Op het gezellige tuinterras geniet U van koffie/thee met (pompoen)vlaai. Beleef de herfst écht in Buggenum.

De tuin maandag t/m zaterdag geopend van 10.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag is de tuin gesloten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

PompoenTuinlees meer..
zon 23 september 2018 t/m zon 21 oktober 2018

Op zaterdag 22 september opent de tentoonstelling van Leo Wijnhoven. Leo is geboren in Wanssum en zat van 1972 tot 1978 op het Jerusalem Venray. Daarna ging hij kunstgeschiedenis studeren aan de Universiteit van Amsterdam. In deze tijd begon hij ook met schilderen en hij bekwaamde zich in verschillende genres van surrealisme tot (hyper-)realisme.

De rode draad in zijn werk is een kritische kijk op de nadagen van 250 jaar westers modernisme, wat zich kenmerkt door het verlies van menselijkheid in de samenleving. Door 25 jaar neoliberalisme met zijn vrije marktdenken en globalisering is de nadruk komen liggen op economische rendabiliteit (welvaart in plaats van welzijn) met als gevolg verlies van betekenisgeving, identiteit en gemeenschapsgevoel. Dit leidt tot uniformiteit, vervreemding en een individualistische graaicultuur waardoor veel mensen het gevoel hebben met de rug tegen de muur te staan. Dit komt tot uiting in o.a. het populisme. Zijn werk reflecteert daarmee in bredere zin op de ontwrichting van de democratie, samenleving en de planeet.

 • Entree: Volw. € 5,-, Jongeren (12-18 jr) € 2,50, Museumkaart geldig.
 • De opening vindt plaats op 22 september van 17.00 tot 19.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Expo Leo van Wijnhovenlees meer..
maa 24 september 2018 t/m zon 21 oktober 2018 Donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur

Na het succes van 'Ons Echte Goud' is er een nieuwe pop-up presentatie op de Nieuwstraat 40-42 te Venlo. Museum van Bommel van Dam profileert zich steeds vaker op alternatieve locaties om de collectie zichtbaar te houden voor publiek.

Voor de nieuwe expositie “van Bommel van Dam ontmoet....” zocht het museum de samenwerking met kunstenaars die een binding hebben met Venlo, om de lokale betrokkenheid te vergroten en haar collectie toegankelijker te maken. De presentatie is opgebouwd uit twee exposities van ieder zes weken. Per expositie gaan twee hedendaagse beeldend kunstenaars vanuit verschillende disciplines met elkaar én de werken uit de collectie van met museum 'in gesprek’.

De eerste zes weken is het de beurt aan Marieke Maesen en Renée Verberne. Hierbij kruisen hun paden in de vorm van een gemeenschappelijke drijfveer: de zoektocht naar de essentie van het menszijn. Hierbij komen gevoelens van vervreemding kijken. Marieke bevraagt conditioneringen en overtuigingen vanuit een verlangen deze te transformeren tot een nieuwe wezenlijkheid. Renée werkt altijd vanuit een gevoel van onbehagen: hoe kunnen wij ons als mens staande houden in de wereld waarin we leven, hoe gaan we om met het besef dat we als mens zowel groots en mythisch als miserabel en nietig zijn? Beiden proberen een verbinding, antwoord of synthese te vinden in de natuur of in de relatie van de mens tot diens omgeving.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van Bommel van Dam ontmoetlees meer..
woe 26 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 26 september 2018 van 14.30 uur

Het einde van de zomer komt in zicht. De natuur begint langzaam aan te veranderen. Bladeren verkleuren en de eerste kastanjes vallen van de bomen. Ook is er nog veel groen te vinden. Kortom een mooi moment om buiten kleurrijke knutselmaterialen te verzamelen. Met de gevonden spullen wordt een mooie boommobile gemaakt. Na afloop mag de boommobile mee naar huis genomen worden.

 • Deze activiteit start om 14.30 uur bij Infocentrum Groote Heide, Hinsbeckerweg in Venlo
 • Geschikt voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, ouders mogen ook mee
 • Deelname is gratis, aanmelden verplicht via de website
 • Duurt ongeveer 2 uur
 • Denk aan stevig schoeisel en het dragen van een lange broek


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderactiviteit - Boommobile makenlees meer..
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 26 september 2018 t/m zon 25 november 2018

Op 25 september wordt de winnaar van de Inktspotprijs 2018 bekendgemaakt, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Die tekening is vanaf 26 september te zien in het Limburgs Museum in een tentoonstelling met alle 100 genomineerde spotprenten.

Twee eendjes, onderuitgezakt in een strandstoel, luisterend naar de radio. Bijschrift: ‘Wij melden u aanslagen met meer dan 20 slachtoffers.’ Een spotprent proberen te omschrijven, werkt eigenlijk niet. Niettemin won deze Fokke & Sukke-tekening vorig jaar de Inktspotprijs. Ook de laatste Limburgse winnaar, tekenaar Joep Bertrams (2015), won met een prent over aanslagen. Het maakt meteen duidelijk dat spotprenten mogen, of misschien wel moeten, schuren. En dat politieke prenten daardoor bijna automatisch over de vrijheid van meningsuiting gaan.

Het Limburgs Museum biedt al jaren een podium aan Nederlandse cartoonisten. Elk jaar worden de beste, grappigste en scherpste politieke prenten er tentoongesteld. Conservator Frank Holthuizen van het museum: ‘Het ‘vrije woord’ is een van de belangrijkste verworvenheden van de democratie. We mogen zeggen en schrijven wat we denken. Maar we mogen ook tekenen wat we denken: de Inktspotprijs is in die zin een viering van het ‘vrije beeld’.’

 • Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 7,25, Volwassenen 18+: € 11,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inktspot 2017-2018lees meer..
woe 26 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 28 november 2018 van 14.00 tot 16.00 uur
woe 19 december 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

Buiten bezig zijn is gezond, dat weten we allemaal. Maar soms heb je even een zetje nodig om dat ook inderdaad te gaan doen. Zeker als het weer niet helemaal optimaal is. 

Vanuit het Bezoekerscentrum Leudal wordt in 2018 door de jeugdgidsen van Groen Hart Leudal op iedere laatste woensdagmiddag in de maan een buitenactiviteit georganiseerd voor kinderen van (ongeveer) 6 tot 12 jaar. Dit betekent: kleren aan die vies mogen worden en naar buiten! 

Bij héél slecht weer is er een alternatief programma. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Alle kinderen naar buitenlees meer..
woe 26 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 september 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 3 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 10 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 17 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 24 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 31 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 7 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 14 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 26 september 2018 van 14.00 tot 16.00 uur

Loop jij wel eens op blote voeten? Dan weet je vast hoe fijn dat voelt. En het gekke is, dat je dan opeens gaat voelen met je voeten!

Op woensdag middag 26 September gaan de gidsen van Groen Hart Leudal een blote voetentocht lopen door het Leudal. Deze tocht, speciaal voor kinderen van 6 tot 12 jaar, wordt een leuk avontuur. Schoenen uit, en voelen hoe het is om zo over de bospaadjes, door het gras, over mos, en door de modder te lopen.
Tussendoor doen we nog enkele leuke zintuigspelletjes.

 • Wil je mee? Geef je dan op bij Bezoekerscentrum Leudal, Roggelseweg 58 Haelen. Telefoon 0475 497010.
 • De tocht is van 14.00 tot 16.00 uur en begint bij het bezoekerscentrum. 
 • De kosten bedragen € 3,50 per kind.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Blote Voetentochtlees meer..
woe 26 september 2018 van 20.15 uur

Mira Faber is een beroemde zangeres, Bow is een veelbelovend pianist. Zij is begin vijftig, hij midden twintig. De muziek brengt hen samen en wordt de soundtrack van een spannende flirt. Maar wanneer die ontaardt in een heftige liefde, komt hun omgeving resoluut in actie. Ambities, reputaties en familiebanden dreigen de geliefden uiteen te drijven. Als dan ego’s botsen, maskers vallen en harten dreigen te breken, staat Mira voor het grootste dilemma van haar leven: zichzelf redden of eindelijk zichzelf worden…

LATE LENTE is een brutale en pittige tragi-komedie over de worsteling tussen wat hoort en wat moet, tussen het hart en het hoofd, ambitie en affectie en over wat groeit tussen de oren èn tussen de lakens. Met een verleden vol leugens en een toekomst vol plannen is de vraag: hoe red je elkaar en daarna jezelf?

Met Ellen Pieters (o.a. Adèle Conny Jasperina - De Grote Drie, Wat Zien Ik?!), Guido Spek (GTST, Into The Woods), Sjoerd Pleijsier (Ciske De Rat, Turks Fruit), Julia Herfst (Eline Vere, The Full Monty) e.a.

Script: Jeremy Baker (o.a. Koefnoen, Putting It Together, Nonsens, Into The Woods)
Regie: Kees Prins (Het Diner, De Tweeling)Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Late Lentelees meer..
woe 26 september 2018 van 20.00 uur

Op 26 september geeft Hans den Hartog Jager een lezing in het Odapark over de relatie tussen kunst en natuur. Hij zal dit onderwerp behandelen aan de hand van zijn boek ‘het Sublieme’ en de tentoonstelling ‘Into Nature’, waarvan hij artistiek leider is. Wil je zeker zijn van je aanwezigheid? Bestel dan snel een ticket en ben erbij!

Wie is Hans den Hartog Jager?
Hans den Hartog Jager is kunstcriticus, schrijver en tentoonstellingsmaker. Als criticus werkt hij vooral voor het NRC Handelsblad, maar ook voor ‘See All This’ en diverse uitgevers. Hij treedt regelmatig op als interviewer en recensent voor radio en televisie. Ook publiceerde hij meer dan tien boeken, waaronder Verf (2004) een bundel interviews met hedendaagse Nederlandse schilders en ‘Het Sublieme’(2011), waarover hij ook zal vertellen in het Odapark. 

 • Op deze avond is er na afloop van de lezing ruimte voor een nagesprek onder het genot van een drankje. 
 • De deur van het Theehuis zal vanaf 19.30u open staan en om 20.00u start de lezing. 
 • De entree in de voorverkoop bedraagt €5,- per persoon. Aan de deur kost een kaartje €7,50. 
 • Om verzekerd te zijn van een plaats kun je vooraf een ticket kopen via cultura venray 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing Hans den Hartog Jagerlees meer..
don 27 september 2018 van 20.15 uur

Toe aan een gezellige avond vol verrassingen, jonge bruisende acts en hilariteit? Tijdens een avond ‘Cabarestafette’ in De Maaspoort is dit allemaal te vinden. Iedere avond betreden drie nieuwe talenten het podium, elk met een geheel eigen stijl. Wie deze drie personen zijn? Dat blijft nog even geheim, maar met eerdere deelnemers als Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen, Sara Kroos, Theo Maassen en Jochem Myjer belooft dat veel goeds.

De optredens zijn meeslepend, gortdroog, inventief, vreemd of met een muzikale twist, maar altijd grappig. Met drie uiteenlopende acts en muziek van Pica DJ of DJ Skipper, die de zaal voorafgaand warmdraaien, is geen avond hetzelfde. Wie jong, opkomend cabarettalent wil ontdekken, komt naar de Cabarestafette. Een verrassend leuke avond gegarandeerd!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cabarestafettelees meer..
don 27 september 2018 t/m maa 7 januari 2019 tijdens openingsuren Tuincentrum Leurs

Tijdens de kerstshow Christmas around the world is er tot en met 6 januari voor iedereen wat te beleven. Reis mee van het kleine Venlo naar een wereldstad als Parijs of maak een gezellige trip naar de Noordpool met de vele bewegende figuren, zoals Rudolph, de familie ijsbeer of een heus orkest van pinguïns!

Een beetje moe geworden van deze flinke reis? Kom dan een hapje eten in ons Italiaanse restaurant, geheel in kerstsfeer! Je stelt hier jouw eigen verse pizza of pasta samen en je geniet van de heerlijke Italiaanse toetjes of hartige gerechtjes.

Lemax, creëer je eigen droomwereld

Met Lemax producten kun je een complete miniatuur droomwereld creëren van gezellige pleinen met schaatsbanen en waar mensen samen zitten rondom een kampvuur tot complete skiresorts met pistes en gondelbanen! Op onze kerstshow kijk je je ogen uit in onze Lemax miniatuurwereld waarin vrijwel alle thema's van Lemax tentoongesteld worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstshow Tuincentrum Leurslees meer..
don 27 september 2018 van 20.00 uur
zon 30 september 2018 van 09.00 uur

Gerard Dings verzorgt een informatieavond en een wandeling om u kennis te laten maken met de wereld van paddenstoelen. 

Het najaar is in volle gang, de temperaturen zakken en het wordt weer vochtig. Dat betekent dat de paddenstoelen weer de grond uitschieten. Naast de veel voorkomende soorten zoals russula's, amanieten, melkzwammen en boleten,  hoopt de gids ook bijzondere soorten tegen te komen, zoals de Echte Cantharel! 

Voor de info avond gebruikt hij het cursusboekje dat verleden jaar door IVN is uitgegeven als basis. Aan bod komt onder andere de bouw, voortplanting en indeling van paddenstoelen. Ook de functie van paddenstoelen en de relatie met de mens wordt besproken. Dings probeert ook aandacht aan determinatie te besteden.

 • Aanvang voor de informatie avond is op donderdag 27 september om 20.00 uur bij het IVN Gebouw 
 • Vertrek voor de wandeling op zondag 30 september om 09.00 uur bij het IVN Gebouw om vervolgens gezamenlijk naar de parkeerplaats bij de Waterleidingbossen te vertrekken. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Paddenstoelenexcursie in Heldense Bossenlees meer..
don 27 september 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 4 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 11 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 18 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 25 oktober 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 1 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 8 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 15 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 27 september 2018 van 20.30 uur

Voormalige Idols-winnaar Boris (Titulaer) is weer terug! Na een periode waarin hij zichzelf Bo Saris noemde, als eerbetoon aan zijn moeder, is de in Venlo geboren Boris terug in de zalen met een nieuwe sound. Na in 2017 door heel Nederland te hebben getoerd, met onder andere een uitverkochte show in Grenswerk, bracht hij onlangs een nieuw album uit, ‘NEON’. “Op zijn nieuwe album laat Boris zijn geliefde funk samensmelten met een hedendaagse sound.” aldus Maxazine.nl. Het album kwam tot stand via een succesvolle crowdfunding.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Borislees meer..
don 27 september 2018 van 20.00 uur

De comedy night is een avond stand-up in zijn puurste vorm. Hilarisch, messcherp, gortdroog, inventief, vreemd, een muzikale twist, maar altijd grappig. Dat is waar stand-up om draait: de grap!

De comedy night is een ongedwongen avond, een Master of Ceremonies en de beste stand-uppers van Nederlandse en Vlaamse bodem. Soms zelfs aangevuld met een comedian van overzees, want dat is tenslotte de bakermat van de stand-up comedy.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Comedy Nightlees meer..
don 27 september 2018 van 20.15 uur

“Uitstekende verteller met een grote theatrale trukendoos” - de Volkskrant.

Martijn Kardol won in één theaterseizoen alle prijzen op het Leids Cabaret Festival en Groninger Studenten Cabaret Festival. Iets wat nog geen cabaretier ooit eerder is gelukt. Het NRC noemde hem “indrukwekkend” en Dagblad van het Noorden “een geweldige winnaar”.

Bang is het cabaretdebuut van deze doodgewone jongen uit Barneveld, waarin hij zijn publiek meeneemt in zijn wonderlijke wereld vol creatieve observaties en oplossingen.
Naast cabaretier is Martijn radiomaker bij 3FM en heeft hij een radiocolumn in de ochtendshow van Domien Verschuuren. Ook studeerde hij, zonder specifieke reden, Zweeds en sociologie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Martijn Kardol - Banglees meer..
vrij 28 september 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 5 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 12 oktober 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 2 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 9 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 16 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 23 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 30 november 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 7 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 14 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 19 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 21 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
woe 26 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur
vrij 28 december 2018 van 15.00 - 18.30 uur

In Heythuysen vindt iedere vrijdagmiddag de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het plein voor het gemeenschapshuis staan wekelijks ongeveer 14 marktkramen met algemene waren. Maar ook de lekkerste en meest verse groente en fruit kunt u hier verkrijgen. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.    Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Heythuysenlees meer..
vrij 28 september 2018 t/m maa 1 oktober 2018

In Belfeld, een van de kernen van de gemeente Venlo, is het kermis van vrijdag 28 september t/m 1 oktober.

Op het Muldersplein staan weer diverse attracties opgesteld en er is een uitgebreid programma rondom de kermis.

 • Vrijdag
  € 1,- actie
  19.00 uur Muziek met o.a. DJ Thomas
  20.00 uur Officiële opening m.m.v. Harmonie Kunst na Arbeid
 • Zaterdag
  v.a. 08.00 uur Van Lier Schoenen Belfeld Kermis wandeltocht
  19.00 uur Livemuziek van Ronnyron en Natascha Dommeck
 • Zondag
  v.a. 11.00 uur Fysio Fitness Belfeld Kermisloop
  Aansluitend op het kermisterrein optredens van kapellen, dj “Rivi”, Bianca Schnelle en Frans Theunisz.
  Voor de kleintjes clowntje Polka, een schminkstand en meer.
 • Maandag
  Gratis loterij met leuke prijzen waaronder de hoofdprijs een reischeque t.w.v. €250,-. 

Traditionele gezelligheid midden in Belfeld!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Belfeldlees meer..
vrij 28 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 2 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 9 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 16 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 28 september 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 20.00 - 00.00 uur
vrij 30 november 2018 van 20.00 - 00.00 uur

Iedere laatste vrijdagavond van de maand is het Active Friday bij E-Village in Roggel. Active Friday is dé gameavond voor tieners vanaf 12 jaar oud.

Probeer bij E-Village ook de nieuwste gamereleases uit. Wat dacht je van: FIFA 18, F1 2017 en Just Dance 18? Nu ook Super Mario Odyssey op de SWITCH. Speciaal voor de Active Friday 12+ hebben wij een aangepast tarief van €4,75 p.p. Met de nieuwste games en gratis snacks beleef je een super chille avond met vrienden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Active Fridaylees meer..
vrij 28 september 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 2 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 9 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 16 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 23 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 30 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 7 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 14 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 21 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 28 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Baarlo. Elke vrijdagmiddag staan er van 13.00 tot 18.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Baarlo uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Baarlolees meer..
vrij 28 september 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 5 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 12 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 19 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 26 oktober 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 2 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 9 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 16 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 23 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 30 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 7 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 14 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 21 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 28 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 1 februari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Maasbree. Elke vrijdagmorgen staan er van 09.00 tot 13.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Maasbree uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Maasbreelees meer..
vrij 28 september 2018 van 20.00 uur

Chris Jagger is opgegroeid met zijn grote broer Mick Jagger. Chris schreef nummers mee met de bandleden van de allergrootste rockband allertijden. Albums van The Rolling Stones waar werk van Chris in verweven zit zijn ‘Dirty Work’ en ‘Steel Wheels’. De jongere Jagger werkte samen met grote namen als Bob Dylan, David Gilmour en Eric Clapton.

Chris Jagger is slechts op vijf plekken in Nederland te zien, daar is Venray er één van! Een zeer unieke kans om een rasartiest in hart en nieren live te zien. In het concert komt onder andere werk voorbij van zijn album ‘All The Best’ waaronder de duetten met Mick Jagger.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Chris Jagger & The Rocking Kronieslees meer..
vrij 28 september 2018 van 20.15 uur

Theater Kleinkunst is een theaterwerkplaats die werkt met acteurs met een verstandelijke beperking. Zij maakt al meer dan 15 jaar artistiek verantwoorde producties voor een breed publiek, volop gebruik makend van de authentieke eigenschappen van de acteurs, die door hunzelf, de pers en publiek als een verrijking van het bestaande kunstaanbod worden gezien.

Het seizoen 2018-2019 speelt Theater Kleinkunst de voorstelling ‘Helden 1.0’. Deze voorstelling gaat over een familie, over zorgen voor elkaar, over kwetsbaarheid, over de moed hebben om door te gaan, over dromen, hoop en toekomst waar plaats is voor iedereen. Door u mee te nemen in hun spel en hun dromen, ontdekt u (opnieuw) onze eigen wereld… Subtiel en indringend theater dat op de grenzen danst en stoeit met onze menselijkheid.

Helden 1.0 gaat over mensen vol verlangens, jong en oud, die voor elkaar zorgen. Ze leven in een maatschappij die samen verantwoordelijkheden draagt en niet boos kijkt als er iets door hun vingers glipt. Een maatschappij die niet wil bepalen maar wil dragen. En ondanks dat ze soms even de weg kwijt zijn, gaan ze toch door. Zich af en toe afvragend... gaat het wel goed, houden we dit vol?

De regie van deze voorstelling is in handen van Kitty Korebrits. Technische realisatie door Bart van Bree. De livemuziek wordt verzorgd door Bart Lommen. Hiervoor is Theater Kleinkunst een bijzondere samenwerking aangegaan met de Muzikantine uit Horst.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Theater Kleinkunstlees meer..
vrij 28 september 2018 van 19.30 uur

Cellar Dwellers is een Venlose rockband die al sinds 1990 in wisselende bezetting speelt. Nadat de band in 2015 op ZOKS speelde besloten Cellar Dwellers iets unieks te gaan doen. Een vierluik aan CD’s uitbrengen en wel in 2,5 jaar tijd. Een pittige opgave. Inmiddels zijn de eerste 3 delen al gereleased en zal op 28 september deel 4 verschijnen. Hiermee wordt “Junkyard Chronicles” zoals het vierluik heet, voltooid. De eerste 3 CD’s werden released in Grenswerk Café met medewerking van een aantal bands als support en DJ’s ter afterparty.

Op 28 september zullen de Dwellers ook bijgestaan worden door support acts en DJ’s. Tevens zullen er een aantal gastmuzikanten het podium betreden die meegewerkt hebben aan Junkyard Chronicles. Uiteraard zullen de CD’s op deze avond te koop zijn waarbij er een gelimiteerde uitgave zal zijn van het vierluik compleet.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Cellar Dwellers - Junkyard Chronicleslees meer..
vrij 28 september 2018 t/m woe 24 oktober 2018

Van 28 september tot en met 11 november vindt voor de 25e keer de fotomanifestatie Limburg Foto plaats. De Limburgse vrijetijdsfotografen aangesloten bij de Fotobond exposeren in Kunstencentrum Venlo en in de hal van Ligne Sittard met hun100 beste foto’s. De opening zal op vrijdag 28 september om 20 uur worden verricht door Marij Pollux, wethouder Cultuur van de gemeente Venlo.

Al sinds 1970 worden op Limburg Foto de 100 beste foto’s van Limburgse vrijetijdsfotografen van de Fotobond geëxposeerd. Anno 2018 is de vrijetijdsfotografie nog springlevend. Limburg Foto 2018 is een gevarieerde expositie die een goed beeld geeft van de veelzijdigheid in de vrijetijdsfotografie. Natuur, architectuur, ons dagelijks leven, verre landen en culturen, abstract werk: elke fotograaf heeft deze onderwerpen met een eigen unieke stijl in beeld gebracht. De expositie is van 29 september tot en met 24 oktober te zien in Kunstencentrum Venlo en van 27 oktober tot en met 11 november bij De Domijnen in de hal van Ligne te Sittard.

 • Openingstijden
  28 september
  Officiële opening vanaf 20.00 uur
  29 september t/m 24 oktober
  m.u.v. 15 t/m 19 oktober
  Maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 21.00 uur
  Zondag van 13.00 tot 17.00 uur
  10 oktober
  Lezing door natuurfotograaf Johan van der Wielen, i.s.m. Cameranu.nl


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fotomanifestatie Limburg Fotolees meer..
vrij 28 september 2018 t/m zat 29 september 2018 10.00 tot 17.00 uur

BeleefPlus is een regionale beurs voor actieve 50-plussers. ‘Proef, zie, leer, doe en ervaar de beurs’ is de slogan, die exact weergeeft waar BeleefPlus voor staat. Naast de uitgebreide informatie die wordt verstrekt, worden er demonstraties en workshops gegeven, gevarieerde activiteiten georganiseerd, wedstrijden uitgeschreven, kan er worden geprobeerd, geproefd, geluisterd, gekeken en zijn er nog veel meer activiteiten die aansluiten bij de interesses en belevingswereld van de actieve 50-plusser.

Doordat BeleefPlus regionaal en relatief kleinschalig is opgezet krijgt de beurs haar eigen unieke karakter. Het is geen massabijeenkomst, waarbij u door de bomen het bos niet meer ziet, maar een intieme en persoonlijke beurs met een gemoedelijke en ongedwongen sfeer. Op die manier heeft u ruime tijd en ruimte om alle stands te bezoeken en gesprekken aan te gaan met experts.

Er is voor iedereen wel wat te doen tijdens BeleefPlus. Op de beurs zijn diverse thema’s vertegenwoordigd:

 • Vakantie
 • Vrije tijd
 • Wonen
 • Zorg & Welzijn
 • Tuin & Tuinieren
 • Mobiliteit

Elk thema omvat verschillende deelnemers met eigen specialiteiten. Bovendien vinden er modeshows plaats en is er live muziek op het podium waar u vanaf het beursterras van kan genieten.

 • De kaarten zijn gratis als er van tevoren wordt aangemeld op de website.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

BeleefPluslees meer..
zat 29 september 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 29 september 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 29 september 2018 van 10.00 - 17.00 uur
zon 30 september 2018 van 10.00 tot 17.00 uur

Op zaterdag 29 september is er een demonstratie kaas maken door leden van het Dionysos-gilde.

Op zondag 30 september wordt er brood gebakken in de bakoven van het museum. Kinderen mogen dan hun eigen broodje kneden, vorm geven en versieren. Het is een leuke activiteit met een smakelijk broodje als eindresultaat.

Zondagmiddag is er tevens een spectaculair optreden van het Reünie Orkest Limburgse Jagers. Het orkest speelt een gevarieerd repertoire dat in de smaak valt bij een breed publiek.

 • Het museum is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.
 • Toegangsprijs voor kinderen € 4. Voor volwassen €8,00. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brood bakken en kaas maken bij Museum de Lochtlees meer..
zat 29 september 2018 van 13.30 tot 16.45 uur

Onder het motto Muziek onder de Toren brengt de werkgroep Cultuur in Peel en Maas wekelijks de amateurmuziek en zang onder de aandacht op het podium Raadhuisplein te Panningen.

Programma

 • 14 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Xpero
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfarekapel Baarlo
 • 21 april
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband Nice Company
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Cesticka
 • 28 april
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverbergmuzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaakskapel Kapela Pohoda
 • 5 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Os Genuge Bree
 • 12 mei
  13.30 tot 15.00 uur - De Gaamblaozers Roermond
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 19 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Breethaler
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Rubensammler
 • 26 mei
  13.30 tot 15.00 uur - Aalander Muzikanten Bakel
  15.15 tot 16.45 uur - Fanfare St. Jozef Beringe
 • 2 juni
  13.30 tot 15.00 uur - De Vosberg Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - The New Connection Bigband
 • 9 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Meijel
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband Xpero
 • 16 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Die Zwei Dorfer
 • 23 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 30 juni
  13.30 tot 15.00 uur - Zwarte Fanfare
  15.15 tot 16.45 uur - Zwarte Fanfare
 • 14 juli
  13.30 tot 15.00 uur - De Keverberg Muziekanten
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel Speulendjerwiees
 • 21 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Orkest Rooyal
  15.15 tot 16.45 uur - Orkest Rooyal
 • 28 juli
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel de Coconblazers
  15.15 tot 16.45 uur - Kapela Pohoda
 • 4 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Böhmische Klänge
  15.15 tot 16.45 uur - Böhmische Klänge
 • 11 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenkapel regio Linne
  15.15 tot 16.45 uur - Echofonics
 • 18 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Seniorenorkest Horst aan de Maas
  15.15 tot 16.45 uur - De Vosberg Muzikanten
 • 25 augustus
  13.30 tot 15.00 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
  15.15 tot 16.45 uur - Blaaskapel die Heimatkapelle
 • 1 september
  13.30 tot 15.00 uur - De Reulsberger Muzikanten
  15.15 tot 16.45 uur - De Reulsberger Muzikanten
 • 8 september
  13.30 tot 15.00 uur - Entertainband Timbre Tajiri
  15.15 tot 16.45 uur - De Gaamblaozers Roermond
 • 15 september
  13.30 tot 15.00 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
  15.15 tot 16.45 uur - Jeugdorkest en leerlingenorkest Peel en Maas
 • 22 september
  13.30 tot 15.00 uur - Bigband The Ambassadors
  15.15 tot 16.45 uur - Bigband De Rammenas Sevenum
 • 29 september
  13.30 tot 15.00 uur - Ravenvenner kapel
  15.15 tot 16.45 uur - Ravenvenner kapel


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Muziek onder de Torenlees meer..
zat 29 september 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 2 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 9 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 16 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 23 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 30 oktober 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 3 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 6 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 10 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 13 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 17 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 20 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 29 september 2018 t/m zon 4 november 2018 10.00 tot 17.00 uur

Griezel, gruwel, spook en spanning! Officieel valt Halloween op 31 oktober, maar in Speelpark Klein Zwitserland kun je van 29 september tot en met 4 november gezellig beven en bibberen.

Het park is schitterend versierd met honderden pompoenen en vliegende vriendelijke spoken. Ook kun je Halloween Avonturenuurtjes beleven zoals pompoen snijden en je kunt zelf marshmallows roosteren. De Adventure Golfbaan is in oktober volledig in Halloweensfeer. Je beleeft het allemaal bij grootste Halloweenfeest voor kinderen in Nederland!

 •  Entree voor kinderen tot 2 jaar gratis


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halloween bij Speelpark Klein Zwitserlandlees meer..
zat 29 september 2018 van 14.00 uur

Noord-Limburg kent een roemrucht verleden. Zo hebben de Spanjaarden tijdens de Tachtigjarige Oorlog geprobeerd een kanaal te graven tussen de Rijn en de Maas. De bedoeling was om dit kanaal te gebruiken voor handel en militaire doeleinden. Het Fort Hazepoot, wat goed verscholen ligt langs de weg, is een onderdeel van dit kanaal wat nooit afgemaakt is.

Tijdens de wandeling zullen de gidsen ook langs een recent stukje geschiedenis wandelen. Stichting het Limburgs Landschap heeft het Straelens Broek in oude glorie herstelt. Het gebied is moerassig en kent diverse plassen. Vele vogelsoorten zoals de zilverreiger maken daar dankbaar gebruik van.

 • Denk aan stevig schoeisel
 • Vertrek om 14.00 uur vanaf de parkeerplaats voor Café Basten
 • De excursie duurt circa 2 uur
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fort Hazepootlees meer..
zat 29 september 2018 van vanaf 07.30 uur

Het Fietsevenement Limburgs Mooiste is een prachtige maar loodzware uitdaging voor fietsrecreanten. Op de route kom je doorgaans niet meer dan één verkeerslicht tegen. De toertochten worden op zaterdag 29 september 2018 gereden.

Rijd je Hago Limburgs Mooiste Noord, dan sluit je het wielerseizoen af met een prestatie van formaat en start je het MTB-seizoen met een schitterende tocht in Nederlands mooiste MTB-omgeving door Gennep, Bergen en gemeente Venlo.

Kies uit het aanbod van de vier routes voor racefiets, de drie routes voor mountainbike of de twee routes voor stadsfiets en E-bike een onderdeel dat het beste bij jou past. Alle routes hebben een verschillende moeilijkheidsgraad.

De start en finish is bij Kasteeltuinen Arcen. Daar is tevens een leuke fietsmarkt. Het Raadhuisplein in Arcen belooft bovendien een hele gezellig plek te worden. Geniet van live muziek en een lekker drankje terwijl je de fietsers toejuicht! Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Limburgs Mooiste Noordlees meer..
zat 29 september 2018 van Start tussen 08.00 en 13.00 uur

Zaterdag start bij de Hamar de Van Lier Schoenen Belfeld Kermis Wandeltocht.

Er zijn drie verschillende afstanden: 21, 14 en 7 kilometer. De tocht van 7 kilometer is tevens geschikt voor mindervaliden. Alle wandelingen hebben enkele verrassende elementen.

Starttijden
21 km: 08.00 - 11.00 uur
14 km: 08.00 - 12.00 uur
7   km: 08.00 - 13.00 uur

 • Deelname voor kinderen tot 12 jaar € 2,50, voor volwassenen €3,50. 
 • Inschrijven kan vooraf of op locatie
 • Start vanaf Gemeenschapscentrum De Hamar, Stevensplein 2 te Belfeld
 • Dit evenement is onderdeel van de Kermis in Belfeld 

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Van Lier Schoenen Belfeld Kermis Wandeltochtlees meer..
zat 29 september 2018 t/m din 2 oktober 2018

In Milsbeek, een van de dorpen in gemeente Gennep, is er Kermis van 29 september tot en met 2 oktober. Geniet van vertier en vermaak voor jong en oud in Milsbeek!

Het centrum staat dan vol met diverse traditionele kermisattracties. Ook de kraampjes met lekkernijen mogen hierbij uiteraard niet ontbreken.

Tot ziens in het gezellige Milsbeek!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kermis Milsbeeklees meer..
zat 29 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 6 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 20 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 3 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 17 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 29 september 2018 van 20.15 uur

Zet u schrap voor een unieke combinatie van een traditioneel trompetterkorps met een populaire Venlose band! Tijdens deze unieke voorstelling werken het trompetterkorps der Cavalerie en de band Minsekinder samen, om de toeschouwer een fantastische avond te bezorgen.

Het orkest onder leiding van Kees Kramer schuwt er niet voor om uit hun comfortzone te stappen en samen te werken met andere artiesten, waaronder ditmaal dus Minsekinder. De Venlose band heeft een passie voor de Zuid-Amerikaanse sound, geluiden die ze regelmatig in hun repertoire verwerken. Maar ook zij staan open voor mooie uitdagingen. Zowel het trompetterkorps als Minsekinder zullen een individueel optreden verzorgen, maar vooral zullen zij samen een prachtige show neerzetten, met een Zuid-Amerikaans tintje. Van harte welkom bij ‘Minsekinder e sus Caballeros’!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Minsekinder e sus Caballeroslees meer..
zat 29 september 2018 van 23.00 uur

Vraag nu bij The Box ‘Something to dance to’ aan en haal je wafeltang van zolder want er komt weer een nieuwe HITSZONE fuif aan! We hebben de meester van de trance gesmst en hij komt draaien; DJ BOOZYWOOZY in the house! Weer even terug naar de tijd van de TMF-Awards, urenlang Rollercoaster Tycoon spelen en je eerste keer kotsen van de Blue Curaçao? Wij brengen je dé ultieme flashback met dj’s die alle nummers N*Sync, Milk Inc, Spice Girls, Limp Bizkit en Missy Elliot van Kazaa gedownload hebben. Of we populair zijn? Duh!! Als Justin Timberlake en Britney Spears een liefdesbaby hadden gekregen, dan zou hij HITSZONE hebben geheten!

Will The Real Slim Shady Please Stand Up? Want in de foyer is het weer tijd voor die Hitkrant vibes, Break Out! momenten, Breezers, Tamagotchi’s en nog véééél meer verrassingen! Ga vlug het internet inbellen, plunder je pennie-spaarpot, haal wat extra beltegoed en ‘Get Busy’, want je kunt je kaartjes kopen! Wij zorgen dat je niet Home Alone thuis zit de 29ste!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Hitszone - Fuiven en schuifelen als in 1999lees meer..
zat 29 september 2018 van 10.00 tot 15.00 uur

In het jaar 1968 opende de Lommerbergen haar deuren. Nu, 50 jaar later, wordt dit bijzondere jubileum gevierd met de omgeving. Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 29 september tussen 10.00 en 15.00 uur. 

Programma

 • 10.00 - 15.00 uur
  Kijkje achter de schermen op diverse afdelingen
 • 10.00 - 15.00 uur
  Geniet van speciale acties en leuke activiteiten
 • 12.00 - 14.00 uur
  Meet & Greet met Puk & Pelle, Bollo en Yes-R


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Open Dag op Landal de Lommerbergenlees meer..
zat 29 september 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 13 oktober 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 27 oktober 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 10 november 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zon 2 december 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 15.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag wordt het Carillon van de Grote Kerk in Venray bespeeld. Toevallig in het centrum? Dan weet je waar de muziek vandaan komt. Spits je oren en luister goed! Raad jij alle liedjes?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carillon Concertenlees meer..
zat 29 september 2018 van 08.00 tot 12.00 uur

Elk najaar tellen vogelaars in heel Europa de trekvogels wanneer miljoenen vogels richting het zuiden vliegen, een spectaculair fenomeen. In Nederland coördineert Vogelbescherming de Euro Birdwatch al meer dan 20 jaar, samen met trektellen.nl. De Euro Birdwatch is een initiatief van BirdLife International

IVN Helden neemt deel aan Euro Birdwatch op zaterdag 29 sept. Er zijn vogelaars aanwezig voor uitleg en kijkers, iedereen is welkom.

 • Van 8.00 tot 12.00 uur wordt er door de vogelwerkgroep geteld bij de Schans in het Kwistbeekdal, bereikbaar via de Baarloseweg


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Euro Birdwatch 2018lees meer..
zat 29 september 2018 van 20.15 uur

Matiz staat in het Spaans voor kleurrijk, kleurschakering. En dat is wat zij brengen, de kleuren van de wereld. MATIZ speelt muziek die de hele aardbol omvat.

Er zijn een zanger en een zangeres die worden begeleid door zes instrumentalisten. Met: gitaar, mandoline, bas, accordeon, viool, een hoop fluiten en percussie. De muziek die ze brengen wordt met bezieling gespeeld. Bij een tango schieten de Zuid-Amerikaanse vonken onder de hakken. Bij een Japans lentelied vallen er bloesemblaadjes in je schoot. Een andere keer voert een melancholische fluit je naar een scheepsramp op een Iers meer in 1827. Maar in hun programma zullen ook het melancholisch Jiddische, de gepeperde Balkan en de vurige flamenco voorbijkomen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Matizlees meer..
zon 30 september 2018 van 9.00 - 15.30 uur
zon 28 oktober 2018 van 9.00 - 15.30 uur

Wilt u gezellig snuffelen tussen leuke gebruikte spulletjes of speuren naar net dat ene dingetje dat u nodig hebt? Kom dan naar de Kofferbakmarkt in Heythuysen! De Kofferbakmarkt wordt georganiseerd door de Leudalzangers uit Heythuysen en vindt plaats op de laatste zondag van de maanden maart tot en met oktober steeds op dezelfde locatie.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kofferbakmarktlees meer..
zon 30 september 2018 van 10.00 tot 12.00 uur

Mamaloe Sevenum organiseert op 30 september haar grote tweedehands kinderkleding –en speelgoedbeurs met Najaar- en winterkleding.

Je vind hier een ruime keuze in eerste klas tweedehands kinderkleding (vanaf maatje 74 tot tienermaten), kinderschoenen, speelgoed, spellen, zwemkleding, kinderboeken, auto- en fietsstoeltjes en nog veel meer. Alles is zorgvuldig op kwaliteit geselecteerd. Het wordt netjes op maat gepresenteerd aan rekken en op tafels in de mooie ruime zalen van De Schatberg.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kinderkleding- en speelgoedbeurslees meer..
zon 30 september 2018 van vanaf 11.00 uur

Op zondag 24 september, tijdens de kermis te Belfeld, organiseert de Stichting Cultuur en Sport Belfeld een hardloopwedstrijd voor jong en oud met of zonder lichamelijke beperking over diverse afstanden. Deze voert de deelnemers door het centrum en buitengebied van Belfeld.

De route is uitgestippeld door succesvol ‘oud-loper’ Sander Schutgens en de lopers worden nabij start/finish begeleid door een gewaardeerde speaker in de persoon van dhr. Frans Reijnen. Start en finish zal zijn bij de Gemeenschapscentrum de Hamar waar kleedruimtes en douches aanwezig zijn.

Programma

 • 11.00 uur
  5000 meter voor jeugd en volwassenen vanaf 13 jaar
 • 11.45 uur
  10 km voor 16 jaar en ouder 
 • 11.50 uur
  prijsuitreiking 5 km
 • 13.00 uur
  1500 meter en G-loop
  jeugd van 7 t/m 9 en 10 t/m 12 jaar
 • 13.15 uur
  bambinoloop (600 meter)
  3 t/m 6 jaar
 • 13.30 uur 
  Prijsuitreikingen  600 meter, 1500 meter en 10 km


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fysio Fitness Kermislooplees meer..
zon 30 september 2018 van

Tijdens de EuroCup kunnen race-fans genieten van een stukje pure Amerikaanse autosport op de ½ mile oval. Met een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden en een snelheid van ruim 195 per uur zoeven de coureurs van de Late Model V8 klasse langs de tribunes. In tegenstelling tot de 35 ronden die normaal worden gereden, zelfs veertig ronden lang.

De Stockcar F1, Stockcar F2 en Stockcar F2 junioren vullen op de Short oval het gevarieerde race-programma aan. Ook zijn tijdens deze dag de Heritage Stockcars te bewonderen, een demo klasse die wil laten zien hoe de Stockcar F1 sport zich ontwikkelt heeft vanaf de '70 jaren tot en met de '90 jaren.

 • Kinderen van 0 t/m 12 jaar gratis (met legitimatie)
 • Let op: het is niet mogelijk te pinnen op Raceway Venray
 • Tickets kunnen gekocht worden bij het Welkom Center vooraan op het terrein van Raceway Venray (geen voorverkoop)
 • Entreeticket verleent geen toegang tot de overdekte tribunes (hoofdtribune en tribune bocht 1). Hiervoor is een aparte bandjesverkoop.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Eurocup LMV8lees meer..
zon 30 september 2018 van Start tussen 08.00 en 09.30 uur

MTB vereniging de Mudhunters uit Venray organiseert op 30 september zijn jaarlijkse toertocht Rooj Tracks in de bossen rond Venray. Doe mee en geniet van de afwisselende tracks.

Dit jaar zijn er afstanden van 35, 50 en 65 kilometer over (deels) gloednieuwe tracks. Het is een mooie toertocht over singletracks en bospaden. Verder is een gezellige start locatie met de mogelijkheid voor een kop koffie met vlaai achteraf en is er verzorging op de pauzeplaats. Je fiets kan veilig worden geparkeerd in de bewaakte fietsenstalling.

 • De start van alle afstanden is dit jaar van 08.00 uur tot 9.30 uur.
 • De kosten bedragen slechts € 5,00 voor niet NTFU-leden en € 4,00 voor NTFU-leden.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

MTB Toertocht Rooj Tracks Venraylees meer..
zon 30 september 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 11.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Waan u in Frankrijk op de antiek-brocantemarkt in Venlo! Lekker slenteren tussen 38 kramen met prachtige en unieke brocante, sjiek antiek, hippe vintage en industriële items met doorleefd karakter en een verhaal. Beleef het en ervaar het. 

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum ‘De Maasboulevard’.

Het publiek geniet niet alleen van een steeds wisselend aanbod, maar ook een van hoge kwaliteit brocante. Brocante en vintage, een stijl die helemaal past in de huidige woontrend. Items met een verhaal, items met een sleetse en doorleefde patinalaag, waarvan het verhaal er achter nog te lezen is. Items die al vele generaties mee zijn gegaan en waarvan de volgende generatie ook nog kan genieten. De brocanteurs gaan er voor dag en dauw voor op pad naar Frankrijk, België, Engeland en Oostbloklanden en vinden daar de pareltjes die ze meenemen naar de brocante markt in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 30 september 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 28 oktober 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 25 november 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 30 september 2018 van 13.00 tot 17.00 uur

Het Nationaal Bevrijdingsmuseum Groesbeek organiseert een Battlefield Fietstour over de bevrijding van Nijmegen. De fietstocht (met eigen fiets) is 10 kilometer lang en brengt u, onder leiding van een twee deskundige gidsen, over de slagvelden van de Tweede Wereldoorlog rond de bruggen in Nijmegen.

De startlocatie is bij het standbeeld van Mariken van Nimwegen, op de grote Markt in het centrum van Nijmegen.

 • Kosten zijn €6,00 en dit is inclusief 50% korting op toegang tot het museum. 
 • Reserveren noodzakelijk
 • Contant betalen bij vertrek. 


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Battlefield Fietstour - De bevrijding van Nijmegenlees meer..
zon 30 september 2018 van
zon 7 oktober 2018 van
zon 21 oktober 2018 van
zon 4 november 2018 van

Is een dorp nog leefbaar zonder pinautomaat? Komen jongeren weer terug zodra ze kinderen krijgen? En hoe gaat het ondertussen met de fanfare? Aan de hand van typisch hedendaagse dorpsproblemen – ontgroening, vergrijzing, de kracht van krimp – haalt Frans Pollux in een muzikale talkshow verhalen op.

Na zijn succesvolle en uitverkochte reeks concerten in het Venlose Jaomerdal, kondigt Frans Pollux een nieuw project aan voor het najaar: Naeve de Kerk. Pollux en band gaan op tour langs kleine dorpen: op zondagmiddag in gemeenschaps-huizen, naast de kerk. Over elk dorp maakt hij vervolgens een liedje. Die opgenomen liedjes worden in januari 2019 gepresenteerd tijdens het slotconcert van het project in de Maaspoort in Venlo. De kaartverkoop is meteen gestart.

Tourlijst

De Naeve de Kerk-tour bezoekt dorpen op zondag na de mis. Een echt, ouderwets matinee dus. In elk dorp is een passende locatie gezocht. In veel gevallen is dat het lokale gemeenschapshuis. De tour bestaat uit optredens in acht verschillende dorpen:

 • Zondag 16 september - Maasbree
 • Zondag 23 september - Reuver
 • Zondag 30 september - Oostrum
 • Zondag 7 oktober - Heel
 • Zondag 21 oktober - Wauback
 • Zondag 4 november - Stramproy


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Naeve de Kerklees meer..
zon 30 september 2018 van

Kom cultuur ontdekken, sfeer proeven en een terrasje pikken om te vieren dat het nieuwe culturele seizoen voor de deur staat! Op zondag 30 september vindt voor de zevende keer het OP festival plaats op maar liefst twee pleinen in het centrum van Horst. Een gratis toegankelijk festival waarin totaal meer dan 200 artiesten laten zien wat cultureel Horst aan de Maas in huis heeft, een culturele cocktail met onder andere optredens van musicalster Renée van Wegberg en Voice-finaliste Nienke Wijnhoven.

 • Naast de twee reguliere podia wordt er een modeshow gegeven
 • Tevens wordt de Cultuurprijs uitgereikt
 • Bekijk hier het volledige programma


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

OP2018 - een culturele cocktaillees meer..
Internetbureau Vis.nl