Agenda

maa 1 januari 2018 t/m maa 31 december 2018 12.00 tot 15.00 uur

Iedere zondagmiddag vertrekt vanaf Golfbaan Landgoed Bleijenbeek een bijzondere rondwandeling (circa 5,5 km) onder leiding van gids Rudolf Terlingen

Onderweg passeren de door de gids geschreven gedichten, legendes en zo'n 12 weetje de revue. Zo worden kunst en natuur nauw verweven. 

Rudolf neemt je tijdens de ruim twee uur durende wandeling mee langs diverse holes, through the woods en door de Duvelskuul. De route voert vervolgens via de golfbaan naar Rudolfs eigen woonstek, waar je kort zijn tuin kan bekijken. Daarna volg je een stuk de Eckeltse beek, waar je onder andere een beverdam tegen komt. Ten laatste ga je langs de ruïne en boerderij de Aldenhof terug naar het paviljoen. 

 • Prijs is inclusief z.g. keukenplankje, bestaande uit een kopje soep en 3 mini broodjes met het mooist uit de keuken.
 • Denk aan stevige schoeisel en een lange broek
 • Neem een flesje water mee
 • Smeer je in met insectenspray
 • Op afspraak ook andere data mogelijk
 • Meld je aan voor zaterdags 20.00 uur om dat weekend mee te kunnen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Rondwandeling rondom Landgoed Bleijenbeeklees meer..
zat 16 juni 2018 t/m zon 6 januari 2019

Romeinen stoffig en ouderwets? Het Limburgs Museum laat je zien én ervaren dat dat niet klopt. De uitvindingen van die slimmerds op sandalen zijn nu, 2000 jaar later, nog steeds belangrijk.

De actieve tentoonstelling High Tech Romeinen léért je niet alleen hoe vernuftig Romeinse bedenksels als dakpannen, hijskranen, bruggen en aquaducten waren - je mag er zelf mee aan de slag!

Ontdek hoe een Romeinse rekenmachine werkte, bouw als een Romeinse architect of stap in een Romeinse roeiboot.

De tentoonstelling is ingedeeld in paviljoenen. Elk paviljoen valt onder een thema: Architectuur, Kunst en nijverheid, Reizen, Militairen, Communicatie, Rekenkunde, Luxe, Water en Machines. Overal valt wat op te steken én te beleven. Doe wat zij deden, en voel je een Romein.

 • De entree voor jeugd van 4 t/m 17 jaar is € 7,25 p.p. voor volwassenen is dat €11,50. Dit is beiden inclusief koffie/thee/ranja (of €1,00 korting op overige dranken)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

High Tech Romeinen - Doe wat zij dedenlees meer..
zon 26 augustus 2018 t/m zon 9 december 2018

In het Leudalmuseum is tot en met 9 december de wisseltentoonstelling 1918 War is over! War is over? te zien. Het is dit jaar honderd jaar geleden dat de Eerste Wereldoorlog ten einde kwam. 

Bescheiden uitwerking

Het einde van WO I had een bescheiden uitwerking in onze regio, ook al was Nederland in die oorlog zelfs geheel neutraal gebleven. Wie kent de naam van de in Nunhem geboren Henri Groenendael en zijn connectie met de perikelen rond het einde van de oorlog? Hoogstwaarschijnlijk zegt het u niets, maar de tentoonstelling geeft het antwoord. Dat geldt ook voor de vraag hoe de voormalige Burgerwacht – als gevolg van politieke ontwikkelingen na WO I – feitelijk tot stand kwam en hoe die zich in onze regio manifesteerde, bijvoorbeeld in Roggel.

Hamont

In de tentoonstelling is ook een uniek filmpje van 30 minuten te zien over de grote treinontploffing in Hamont, niet zover hier vandaan, op 18 november 1918. Beslist de moeite waard om kennis van te nemen. De herinnering aan de verschrikkingen van de oorlog werden verder vastgelegd door fotografen, cartoonisten, kunstenaars, dichters, schrijvers, en natuurlijk historici. Musea en verzamelaars houden mede de herinnering aan de ellende levend. De tentoonstelling geeft een impressie van al deze pogingen om de Eerste Wereldoorlog te blijven gedenken.

 • Bekijk hier de openingstijden van het bezoekerscentrum waar het museum in gelegen is


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

1918 War is Over! War is over?lees meer..
vrij 14 september 2018 t/m zon 13 januari 2019

Glazuren is een vak apart. Het is mogelijk deze kant en klaar in de winkel te kopen, zoals schilders tegenwoordig veelal doen met verf. De meeste keramische kunstenaars kiezen er echter voor om zelf hun glazuren te ontwikkelen en samen te stellen. Dit kost veel research, veel scheikundig werk en nog meer proeven en geduld.

De resultaten zijn al die moeite meer dan waard; prachtige gelaagdheden, kleurschakeringen en verschillende gradaties in glans en transparantie. Een compleet overzicht bieden is onmogelijk op het terrein van glazuren, wél laat de expositie Jus de Céramique een interessante selectie ‘glazuur’-kunstenaars te zien. Ontdek de geheimen, de complicaties, de veelzijdigheid en de schoonheid van glazuren, toegepast door gerenommeerde kunstenaars uit heel Europa.

De schoonheid van druipers en blaasjes

In Keramiekcentrum Tiendschuur Tegelen zijn veel verschillende kunstwerken van keramiek te zien, veel keramische technieken werden al toegelicht in thematische exposities. Glazuur als thema en techniek op zich is nog niet eerder aan bod gekomen. Het is een complex en heel divers fenomeen. Een hele opgave om dit aspect van het keramische ambacht, inzichtelijk te maken. Het keramiekmuseum heeft deze uitdaging aangenomen. Met als resultaat een expositie die de geheimen van het glazuren op toegankelijke wijze onthuld en deze illustreert met het werk van de meest vooraanstaande glazuur experts én kunstenaars van dit moment.

 • Het museum is van dinsdag tot en met zondag geopend van 11.00 tot 17.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Jus de céramiquelees meer..
woe 26 september 2018 t/m zon 25 november 2018

Op 25 september wordt de winnaar van de Inktspotprijs 2018 bekendgemaakt, de prijs voor de beste politieke tekening van het jaar. Die tekening is vanaf 26 september te zien in het Limburgs Museum in een tentoonstelling met alle 100 genomineerde spotprenten.

Twee eendjes, onderuitgezakt in een strandstoel, luisterend naar de radio. Bijschrift: ‘Wij melden u aanslagen met meer dan 20 slachtoffers.’ Een spotprent proberen te omschrijven, werkt eigenlijk niet. Niettemin won deze Fokke & Sukke-tekening vorig jaar de Inktspotprijs. Ook de laatste Limburgse winnaar, tekenaar Joep Bertrams (2015), won met een prent over aanslagen. Het maakt meteen duidelijk dat spotprenten mogen, of misschien wel moeten, schuren. En dat politieke prenten daardoor bijna automatisch over de vrijheid van meningsuiting gaan.

Het Limburgs Museum biedt al jaren een podium aan Nederlandse cartoonisten. Elk jaar worden de beste, grappigste en scherpste politieke prenten er tentoongesteld. Conservator Frank Holthuizen van het museum: ‘Het ‘vrije woord’ is een van de belangrijkste verworvenheden van de democratie. We mogen zeggen en schrijven wat we denken. Maar we mogen ook tekenen wat we denken: de Inktspotprijs is in die zin een viering van het ‘vrije beeld’.’

 • Jeugd 4 t/m 17 jaar: € 7,25, Volwassenen 18+: € 11,50


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Inktspot 2017-2018lees meer..
don 27 september 2018 t/m maa 7 januari 2019 tijdens openingsuren Tuincentrum Leurs

Tijdens de kerstshow Christmas around the world is er tot en met 6 januari voor iedereen wat te beleven. Reis mee van het kleine Venlo naar een wereldstad als Parijs of maak een gezellige trip naar de Noordpool met de vele bewegende figuren, zoals Rudolph, de familie ijsbeer of een heus orkest van pinguïns!

Een beetje moe geworden van deze flinke reis? Kom dan een hapje eten in ons Italiaanse restaurant, geheel in kerstsfeer! Je stelt hier jouw eigen verse pizza of pasta samen en je geniet van de heerlijke Italiaanse toetjes of hartige gerechtjes.

Lemax, creëer je eigen droomwereld

Met Lemax producten kun je een complete miniatuur droomwereld creëren van gezellige pleinen met schaatsbanen en waar mensen samen zitten rondom een kampvuur tot complete skiresorts met pistes en gondelbanen! Op onze kerstshow kijk je je ogen uit in onze Lemax miniatuurwereld waarin vrijwel alle thema's van Lemax tentoongesteld worden.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kerstshow Tuincentrum Leurslees meer..
vrij 28 september 2018 t/m zon 25 november 2018

In het voormalig winkelpand van Primera aan de Schoolstraat in Venray gaat vrijdag 28 september de documentaire FLOOR in première en start een expositie van en over het werk van beeldend kunstenaar Floor Hermans (Meerlo). De organisatie is in handen van Cultura Venray.

De documentaire is gemaakt door de filmmakers Marijn Poels (Berlijn/Meerlo) en Ruud Lenssen (Horst). De cineasten hebben de afgelopen jaren gewerkt aan dit filmportret met de naam: FLOOR. Een bijzonder portret van de kunstenaar Floor Hermans (1946).

Al dertig jaar woont hij in het Noord-Limburgse Meerlo. Aan de rand van het dorp staat zijn boerderij, ofwel Galerij Pacha Mama. Hermans is autonoom kunstenaar. Vanaf zijn vroege jeugd tekent en schildert hij. Zijn galerij is uitgegroeid tot zijn levensmuseum. Overal aan de muur hangt kunst uit vroegere decennia. Kenmerkend in zijn werken is zijn fantasierijke liefde voor obsceniteit. Door de gemeenschap wordt hij vaak gezien als provocerend en aanstootgevend, door de kunstwereld nooit echt erkend.

Hoewel Hermans de obscene provocatie erkend ziet hij zichzelf liever als iemand met een romantische ziel die de heidense onschuld verwerkt in kritisch maatschappelijke thema’s. Ongeacht de mening van zijn omgeving, wijkt hij niet af van zijn visie. De onverzettelijkheid van een kunstenaar op zoek naar het Nirvana.

De tentoonstelling over “de meeste controversiële kunstenaar die nog niemand zag” is tot 25 november op de vrijdagen (14.00 tot 20.00 uur), zaterdagen (11.00 tot 16.00 uur) en op koopzondag van 12.00 tot 16.00 uur. Tijdens die openingsuren is de documentaire ook in een kleine opstelling te bezichtigen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Floor Hermanslees meer..
zat 27 oktober 2018 t/m zon 25 november 2018

Venlo krijgt een impluvium: een systeem dat regenwater opvangt en bergt om er op een later moment gebruik van te maken. Het impluvium heeft de vorm van een paviljoen en is ontwikkeld door kunstenaarsgroep Observatorium in het kader van het Circular Art Lab Limburg (CALL) van Museum van Bommel van Dam. Van 27 oktober tot en met 25 november is het bij het toekomstige museumgebouw aan de Keulsepoort in Venlo te zien en te beleven. Zaterdag 27 oktober wordt het impluvium om 13.00 uur feestelijk ingewijd.

Regenwater in de stad
Kunstenaarsgroep Observatorium boog zich op uitnodiging van Museum van Bommel van Dam, Gemeente Venlo en Waterschap Limburg over de vraag hoe we in onze steden slimmer om kunnen gaan met regenwater. Dat is nodig om de steeds groter wordende verschillen in neerslag goed op te vangen. Denk aan hevige hoosbuien die tot overstromingen kunnen leiden, maar ook aan lange periodes van droogte waarin water voor welkome verkoeling zou kunnen zorgen.

Inspiratie van de Romeinen
Als reactie op deze vraag stelde Observatorium een bouwmodel voor dat in de Romeinse tijd heel gebruikelijk was: een impluvium. Hierbij wordt regenwater niet langs de buitenzijde van het huis afgevoerd, maar via aflopende daken naar binnen geleid en opgevangen in een centraal bassin. Daar werd het bijvoorbeeld gebruikt om te koken, wassen, baden of spelen. Aan deze bouwvorm wordt nu, tweeduizend jaar later, een vervolg gegeven.

Regenwater afkoppelen
Van 27 oktober tot en met 25 november presenteert Observatorium een tijdelijk impluvium aan de Keulsepoort in Venlo. De regenpijpen van het voormalige postkantoor worden doorgezaagd, zodat het regenwater gedurende deze periode naar een tijdelijke opvang kan worden geleid. Op een bouwwerk van industriële watercontainers bevindt zich een kunstzinnig vormgegeven waterbassin met overdekte zitbanken. Het is een hedendaagse variant op de Romeinse villa met binnentuin en waterreservoir.

Stadsoase
Recht voor de fraai versierde hoofdingang van het toekomstige Museum van Bommel van Dam kan men via een trap het regenwatergebouw betreden en de rustgevende werking van regenwateropslag in de stad ervaren. Het impluvium verandert een stenig stukje binnenstad in een tijdelijke stadsoase. Het impluvium maakt in al zijn eenvoud aanschouwelijk wat regenwater toe kan voegen aan de leefomgeving: stilte, ontmoeting, ontspanning en contemplatie.

 • Op 10 en 17 november is Andre Dekker van Observatorium aanwezig om een glaasje water aan te bieden en de burgerij van Venlo te vragen naar hun wateroverlast, hun regenpijpen en hun tuinen. 
 • De bevindingen worden gepubliceerd onder de titel Vierdaagse Regengesprekken. 
 • De laatste zaterdag, 24 november, vindt er een spetterend einde plaats, waarbij gebruik wordt gemaakt van het verzamelde water.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Impluviumlees meer..
zon 28 oktober 2018 t/m zon 2 december 2018

Jef Hendriks geeft met de expositie In het Licht een inkijk in zijn werk van de afgelopen jaren als fotograaf en schrijver.
Hij verbindt woord en beeld met elkaar en geeft daarmee zijn observaties van het leven prijs. In zijn poëzie legt hij gevoelens neer die hij daarbij zelf ervaart. Doelgericht zoekt hij naar beelden uit het landschap in binnen- en buitenland. Met deze beelden tracht hij belevingen zodanig over te brengen dat de kijker een eigen verhaal kan beleven. In zijn werk ontstaat soms eerst het woord, dan weer eerst het beeld.

 • De tentoonstelling is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 -17:00 uur. 
 • Entree vrij, giften welkom. 
 • De officiële opening waar iedereen van harte welkom is, vindt plaats op zondag 28 oktober om 11.30 uur met zang van de groep d’Heeren en een inleiding van Kees Janssen, een van de fotografen van Collectief in Beeld.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

In het Lichtlees meer..
vrij 9 november 2018 t/m zon 16 december 2018 Dagelijks van 13.30 tot 17.00 uur

Ja, hoe kom je op een idee?

Dat kan op veel manieren. Er speelt een gedachte door je hoofd, je komt een foto tegen, je leest een gedicht, een nieuwsbericht. Het raakt je. Waarom? Wat kun je daarmee? En hoe kun je dat op papier of doek krijgen?

Een foto kun je naschilderen, je kunt er iets aan toevoegen of veranderen Maar je kunt ook een stap verder gaan en je fantasie vrij baan geven en op persoonlijke wijze verbeelden. Als docent vind ik het belangrijk om deze zoektocht te begeleiden en te stimuleren, door een raamwerk aan te geven, een richting voor te stellen, of voorbereidende opdrachten te geven. Vervolgens is het aan de cursist om zijn of haar speelruimte te kiezen.

Aan de hand van individueel werk van een aantal cursisten krijgt de bezoeker een idee hoe een dergelijk proces kan verlopen.
Daarnaast wordt een groot groepswerk getoond, dat in het voorjaar van 2017 is gemaakt. Ook hier is te zien hoe een en ander tot stand gekomen is. Met als belangrijke toevoeging de interactie die noodzakelijk is om te komen tot één eindwerk.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Marlies van Zeben - Hoe kom je op een ideelees meer..
vrij 9 november 2018 t/m zon 6 januari 2019

Ellie Munten presenteert haar werken met als thema ‘Onderweg’. 

De titel van haar expositie “Onderweg” verwijst naar de beweging van het verleden naar het heden en de interactie tussen binnen en buiten, waarbij toeval en leiding een belangrijke rol spelen. Tijdens haar expositie toont Ellie Munten dit aan met twee/drie dimensionale- en installatie kunst. Via een omweg kwam ze in 1994 al werkend in de psychiatrie uiteindelijk uit bij de kunstacademie, waar ze besloot om als autonoom beeldend kunstenaar verder te gaan. Sinds die tijd heeft ze een eigen beeldtaal ontwikkeld, waarbij het thema beweging en de menselijke psyche een belangrijke rol spelen.

 • De galerie is geopend op vrijdagen van 14.00- 20.00u, op zaterdagen van 11.00-16.00u en op koopzondagen van 12.00-16.00u.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Ellie Muntenlees meer..
zat 10 november 2018 t/m zon 9 december 2018

Adrianus (Jan) de Bie is te ‘s-Hertogenbosch en volgde de opleiding Koninklijke Academie voor Kunst en vormgeving (1971-1977).

Sinds 1977 is hij bezig met de figuratieve schilderkunst. Zijn vakgebied betreft schilderijen (olieverf en acryl) en muurschilderingen. Het werk van Jeroen Bosch en zijn tijdgenoten heeft een grote invloed op de Bie. De bedoeling van zijn schilderijen is dat de toeschouwer wordt aangezet zijn eigen fantasie betreffende het geen hij ziet te volgen, zodat er eigenlijk geen twee mensen hetzelfde verhaal in het schilderij zien.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Een BIE zondere wereldlees meer..
zon 18 november 2018 t/m don 6 december 2018

Waar verblijft Sinterklaas in Venray? Kom vanaf 18 november zijn huisje bewonderen bij de Rabobank op het Schouwburgplein!

Een bed en bad op poten,
Een spel kaarten en pepernoten.
Tandenborstel op het nachtkastje, knuffel op bed,
Hier heb ik me toch een pret!
Zo’n mooi klein huisje in het centrum van Venray,
Dat is toch zo fraai!
Kom gerust kijken, dat kan de hele dag,
Wellicht ben ik er zelf, en zeg ik je gedag!

Groet, SinterklaasLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Huis van Sinterklaaslees meer..
zon 18 november 2018 t/m zon 2 december 2018

Van 18 november t/m 2 december exposeren Maria Verstappen (schilderijen) en Dick van Wijk (beeldhouwwerken) in het gemeentehuis van Leudal (Leudalplein 1 te Heythuysen), onder het thema Vrijheid in Beweging. De opening is zondag 18 november om 14.00 uur door wethouder Robert Martens. Iedereen is welkom. (toegang gratis). De expositie is ook open op werkdagen van ma. t/m do. tijdens kantooruren.

Maria Verstappen (Meyel, 1960) geniet van de ultieme vrijheid van die eerste streek op het doek; die vrijheid ontsteekt een oerkracht die zorgt voor dynamiek, intensiteit en beweging. Ze schildert werken die voor velen een kosmische uitstraling hebben. Ze noemt het zelf vooral beeldhouwen op doek; ze werkt meestal niet met kwast en penseel maar met haar handen en een paletmes. Het werk van Maria is abstract maar toch universeel. Intuïtief ontstaan harmonische composities van kleuren en structuren.

Dick van Wijk (Leiden, 1943) vestigt zich na zijn studie aan de Jan van Eyck academie te Maastricht als beeldhouwer in Roermond. In zijn beelden is Dick op zoek naar een symbiose van geometrische en organische vormen met als uitgangspunt het menselijk lichaam. Centraal staat de innerlijke en intense menselijke verbondenheid. Beweging en dynamiek zijn karakteristieke elementen. Het is een uitdaging voor Dick om zijn ideeën vorm te geven in de daartoe geëigende materialen en technieken en de kracht van de beeldtaal zelf zijn werk te laten doen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Leudal Najaar Expositie 2018lees meer..
zon 18 november 2018 t/m woe 5 december 2018 10.00 tot 17.00 uur

Ook benieuwd waar de Sint en zijn Pieten verblijven op Landal Lommerbergen? Kom dan een kijkje nemen in de Sinterklaasbungalow en zie waar de Sint en zijn Pieten slapen en waar ze de cadeautjes inpakken. Hebben de Pieten hun slaapkamer ook netjes opgeruimd, of is het er een rommeltje? Kom snel een kijkje nemen bij bungalow 465.

Kinderen kunnen dagelijks naar binnen gluren tussen 10.00 en 17.00 uur. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaas bungalowlees meer..
din 20 november 2018 t/m woe 5 december 2018 10.00 tot 17.00 uur

Het is november, dus we zijn in blijde verwachting: de Goedheiligman komt eraan! En natuurlijk mogen we Sint en zijn Pieten ook weer in het Limburgs Museum verwelkomen. Al jaren helpen kinderen de Pieten en verdienen zij hun eigen Pietendiploma. Maar na al die jaren is het tijd voor iets nieuws, vindt de Sint. Daarom zal dit het laatste jaar zijn dat het Pakhuis van Sinterklaas in het Limburgs Museum te vinden is. In 2019 wordt er speciaal voor Sint, Piet en alle kinderen een nieuwe Decemberwereld gebouwd: spannend en leerzaam!

Het laatste Pakhuis van Sinterklaas is te bezoeken van dinsdag 20 november tot en met woensdag 5 december, van 10:00 tot 17:00 uur. Ook op maandag 26 november en maandag 3 december zijn we geopend.

Vol verwachting klopt ons hart! 

 • De entree voor het Pakhuis van Sinterklaas (excl. museumentree) bedraagt €4,00 p.p. (vanaf 2 jaar)


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Pakhuis van Sinterklaaslees meer..
woe 21 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 12 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Panningen. Elke woensdag staan er van 9.00 tot 16.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Panningen uitgestald.

De weekmarkt in Panningen is altijd een bezoekje waard. Gratis bewaakte fietsenstalling en WIFI. Gezellige terrassen en een uitgebreid winkelaanbod. Ontdek ook waarom Panningen zich hét Winkelhart van Peel en Maas mag noemen!

 Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Panningenlees meer..
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 21 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 24 november 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 28 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 5 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 19 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur
woe 26 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 14.00 uur

In Venlo vindt twee keer per week, op woensdag en op zaterdag, een markt plaats op het Mgr. Nolensplein. Iedere woensdag vindt er een kleine markt plaats met ongeveer 12 kramen. De markt op zaterdag is uitgegroeid tot een grote gezellige markt op het Mgr. Nolensplein met bijna 100 kramen!

Onder het plein is een parkeergarage, dus parkeren is eenvoudig en kan heel dichtbij!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Venlolees meer..
woe 21 november 2018 van 15.00 uur

In een straat ver weg van de natuur wonen mensen en andere dieren dicht op elkaar. Ze kennen elkaar, en toch ook niet. Ze leven langs elkaar heen én zijn samen. De buurman beneden broedt op een reusachtig ei. Die van hiernaast is alle dagen ziek, maar heeft niemand nodig. ’s Nachts sluipt er een tijgermeisje door de straat. De pianoleraar op de hoek heeft geen werk en speelt alleen voor zichzelf. En ik? Ik ben een konijn. Morgen geef ik een feest. Over een straat vol dichte deuren, overlopende harten en muziek die door alle muren dringt… Kunnen de buren dichter tot elkaar komen? En ken jij de mensen om je heen eigenlijk wel zo goed? Laat je meeslepen tijdens een familievoorstelling vol humor, beeldende poëzie en meeslepende live muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het Houten Huis - Muziek van Benedenlees meer..
woe 21 november 2018 van 20.15 uur

Toe aan wat warmte en passie? De Buena Vista Band is klaar om Venlo met Caribische muziek en ritmische dans mee op een reis naar Cuba te nemen. In ‘Pasión de Buena Vista’ wordt de mentaliteit van de Cubaanse bevolking goed weerspiegelt. Meeslepende dansen, prachtige kostuums, exotische dansers en indrukwekkende melodieën leiden het publiek door de straten van het Caribische eiland en zorgen ervoor dat de pure Cubaanse levensvreugde volop ervaren wordt. Onder leiding van een tienkoppige liveband brengen de zangers Cubaanse salsa- en sonnummers als ‘Chan Chan’, Oh Vida’ en ‘Quizas-Quizas’. Geniet van de heerlijke muziek en opzwepende dans die door ‘Pasión de Buena Vista’ gebracht wordt met een aanstekelijke humor en onweerstaanbare charme.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pasión de Buena Vistalees meer..
woe 21 november 2018 van 20.15 uur

In Broadway is de musical een hit, en nu is het tijd voor De Maaspoort om kennis te maken met de bekroonde voorstelling. In ‘The Mountaintop’ volgen we Martin Luther King, die net de speech van zijn leven heeft gegeven. Hij trekt zich terug in zijn groezelige motelkamer. Buiten stormt het, binnen wacht een mysterieus kamermeisje. Wat begint als een onschuldige flirt, wordt een openhartige ontmoeting die King confronteert met zijn successen en tekortkomingen, met zijn daden en zijn dromen. Het is 3 april 1968: nog geen dag later zal hij vermoord worden. ‘The Mountaintop’ brengt een fantasierijke hervertelling van de laatste avond uit het leven van een icoon en de toeschouwer leert Martin Luther King op een openhartige manier kennen. Kan één stem de wereld veranderen?

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

The Mountaintop van Katori Halllees meer..
woe 21 november 2018 van 20.15 uur

Heerlijk gevat zoals altijd!

'Met de kennis van nu', dit is een van de meest gebezigde termen. Vooral van blunderende politici, die hiermee iets recht proberen te praten. Bij Youp ligt dat anders. Je zal het hem nooit horen zeggen. Volgens hem hoort blunderen namelijk bij het leven. In elk geval bij zijn leven. En in dit programma praat hij niks recht. Integendeel. Hij praat het liever nog krommer. En of dat grappig is? Wat denkt je zelf?

Samen met zijn vaste muzikant Rens van der Zalm komt hij langs om u en zichzelf bij te praten over alles waar het volgens hem echt om gaat in het leven. Vol zachte weemoed en keiharde actualiteit. Of je daar wijzer van wordt? Volgens Youp wel. En… hij laat je in elk geval lachen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

YOUP VAN 'T HEK - Met de kennis van nulees meer..
woe 21 november 2018 van 19.00 uur

Op 21 november speelt de Duitse ska-punk band Sondaschule een warm-up show in Grenswerk! Na deze warm-up vertrekt de band op hun ‘Schere, Stein, Papier’ tour waarvan de eerste shows inmiddels al uitverkocht zijn.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sondaschule + Special Guestlees meer..
woe 21 november 2018 van 15.30 en 20.15 uur
woe 21 november 2018 van 15.45 en 20.00 uur

Grindelwald is ontsnapt. Hij heeft meer volgelingen vergaard voor zijn doel – het verheffen van tovenaars boven alle niet-magische wezens. De enige die hem zou kunnen stoppen is de tovenaar die hij ooit tot zijn beste vrienden rekende, Albus Dumbledore. Maar Dumbledore zal de hulp nodig hebben van de tovenaar die Grindelwald een keer eerder versloeg, namelijk voormalig student Newt Scamander.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fantastic Beasts - The Crimes of Grindelwaldlees meer..
woe 21 november 2018 van 14.30 uur
zat 24 november 2018 van 14.30 uur
woe 28 november 2018 van 14.30 uur
zat 1 december 2018 van 14.30 uur
woe 5 december 2018 van 14.30 uur

Er gebeurt iets héél spannends op het park! Puk & Pelle krijgen namelijk hoog bezoek van de Sint en zijn pietenvrienden! Kom met het hele gezin naar de grote Sint Show op het park. De Pieten dansen & zingen en iedereen mag mee doen. Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint!

Sinterklaas en zijn Pieten zijn weer in het land. Natuurlijk brengen de goedheiligman en zijn Pieten ook een bezoek aan Landal De Lommerbergen. Ze hebben zelfs een bungalow gereserveerd op het park. Kom nu meedoen met de allerleukste activiteiten op het park en maak er een leuke, swingende en gezellige dag van!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sint Showlees meer..
don 22 november 2018 van 20.15 uur

Ze verkochten in Nederland alleen al meer dan 350.000 kaarten en hebben een gestaag groeiende schare trouwe fans, maar het schijnt dat er nog steeds mensen zijn die niet weten wie de Dutch Eagles zijn…

Ruim 40 jaar na dato staat de authentieke muziek van de Eagles en hun tijdgenoten nog altijd recht overeind. De Dutch Eagles zijn inmiddels tot ver buiten onze grenzen de onbetwiste ultieme vertolkers van dit muziekgenre en het tijdperk. Met ruim 25 gitaren, 6 loepzuivere vocalen, prachtige verhalen en vooral heel veel plezier en overtuiging brengen zij deze tijdloze muziek al meer dan tien jaar schijnbaar moeiteloos tot leven.

Leo Blokhuis schreef al dat de Dutch Eagles live de 'echte' Eagles voorbijgaan. De Dutch Eagles zijn dan ook veel meer dan 'the next best thing', ze zijn de beste muzikale reisgids die u zich kunt wensen. Laat u meeslepen in een avond met superieure songs, meesterlijke samenzang en virtuoze muzikaliteit door de beste live band van Nederland.

Grote hits, minder bekende pareltjes en bijzondere verrassingen, met weergaloze precisie, exact klinkend zoals u gewend bent en springlevend gebracht. De Dutch Eagles slaan hun vleugels weer wat verder uit. Take a seat and come fly like an Eagle...

Reserveer je kaarten hieronder online:
• Schouwburg Venray
• DOK6 TheaterLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Dutch Eagles - Fly Like an Eaglelees meer..
don 22 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 29 november 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 6 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 13 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 20 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur
don 27 december 2018 van 08.30 - 12.30 uur

In Haelen, een van de kernen van gemeente Leudal, vindt elke donderdagochtend een weekmarkt plaats.

Van 08.30 uur tot 12.30 uur staan er diverse marktkramen in het centrum van Haelen, zoals groente, fruit, kleding, brood en banket, verse vis en visproducten, kaas en andere levensmiddelen.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Haelenlees meer..
don 22 november 2018 van 20.15 uur

Het vuur van de liefde, de passie, en natuurlijk: seks. Daarover gaat de nieuwe show van Johan Goossens. En waar je het over seks hebt, heb je het natuurlijk over schaamte. Daarom deed hij zijn eerste try-outs in Engeland, waar hij niemand kent. Toen een paar voorzichtige avonden in Amsterdam. Maar de reacties waren zo unaniem lovend dat hij niet meer terug kon. Hij vindt het ook belangrijk: ‘Seks is een lastig onderwerp, waar eigenlijk niemand eerlijk over durft te praten. Dat ga ik proberen te doorbreken.’

Persoonlijk en kwetsbaar. Over seks en over schaamte. Over man- vrouw verhoudingen. Over homo’s en hetero’s en je plek in de maatschappij. En natuurlijk over de liefde. Vol vieze verhalen en mooie liedjes. Met pianist Eelco Menkveld.

Reserveer je kaarten hieronder online:Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Johan Goossens - Vlamlees meer..
don 22 november 2018 van 20.15 uur

Michiel Borstlap is een Nederlands pianist, componist en producer met een grote staat van dienst. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz uitstekend mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Hij ontving vele prijzen, heeft al in 82 verschillende landen opgetreden en schreef zelfs een boek over zijn avonturen. En nu komt hij naar De Maaspoort om met zijn piano verhalen te vertellen. Met minder noten, maar met meer gevoel. Borstlap gaat terug naar het begin: de essentie van muziek maken. En dat doet hij momenteel op zijn eerste piano Georg, die hij van zijn moeder kreeg toen hij 10 jaar was. Het geluid wat deze piano in zich heeft, geeft Michiel Borstlap eindelijk de stem die hij zocht. Alles kan, en alles mag. Neem plaats en geniet van verhalen over de groove van het leven.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Michiel Borstlap - Georglees meer..
don 22 november 2018 van 20.00 uur
woe 9 januari 2019 van 20.15 uur

Afgelopen twee theaterseizoenen heeft Christel de Laat de lachspieren van haar bezoekers zodanig goed opgewarmd dat een vervolg niet uit kon blijven. De titel van haar nieuwe show Zijn daar nog vragen over? geeft aan dat zij de interactie met haar publiek niet uit de weg gaat.

Heb je geen vragen? Geen probleem. Christel heeft er des te meer. Waarom kussen we elkaar bij een ontmoeting drie keer? Waarom is koffie en thee bestellen tegenwoordig zo’n gedoe? Waarom moeten we zoveel keuzes maken? Geen wereldproblemen, maar alledaagse zaken die vragen bij Christel opwerpen. Je gaat ongedwongen een avondje ontspannen lachen over alledaagse dingen. Zijn daar soms nog vragen over?

Reserveer je kaarten hieronder online:
• Schouwburg Venray
• DOK6 TheaterLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Christel de Laat - Zijn daar nog vragen over?lees meer..
don 22 november 2018 van 20.15 uur

Het ontstuimige leven van George in beeld

In de serie ‘The Story of…’ brengt Charly Luske het verhaal van zijn idool George Michael. In dit concert wordt het onstuimige leven van de Britse popzanger, liedjesschrijver en muziekproducent uiteengezet aan de hand van de hits en parels uit zijn Wham!- en solotijd. Michael was de meest succesvolle zanger uit de jaren ’80 en ’90. Hij won twee Grammy’s en verkocht meer dan 100 miljoen platen wereldwijd. Onder aanvoering van bassiste Phaedra Kwant, als Michaels grootste fan, vertellen de muzikanten en vocalisten de anekdotes achter de muziek.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Charly Luske - The Story of GEORGE MICHAELlees meer..
don 22 november 2018 van 20.15 uur

Voor het eerst in jaren zal Freek weer helemaal alleen op het toneel staan. In de gedaante van een suppoost volgt het publiek zijn avonturen als zaalwachter in het museum. Voorvallen tijdens ontmoetingen met bezoekers tot invallen betreffende kunst- en vliegwerk.

Tussen 14 september en 1 november 2018 exposeren Hella en Freek de Jonge in het Groninger Museum waarbij aan de hand van kostuums, keramieken, foto’s en filmbeelden hun jarenlange samenwerking in beeld wordt gebracht. Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. ‘De Suppoost’ is een nieuwe solovoorstelling die voortkomt uit deze periode.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Freek de Jonge - De Suppoostlees meer..
don 22 november 2018 van 20.00 uur

ven Hammond komt terug! Op het laatste album Rapture gaat de band terug naar de roots: echtheid en pure emotie staat voorop, met een rauwe rockplaat als resultaat. De tour in het najaar van 2017 was een groot succes met uitverkochte shows in oa Rotterdam, Zwolle, Utrecht en Amsterdam. Sven Hammond is al ruim tien jaar een begrip in het internationale live-circuit, vooral dankzij de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee. Vijf albums vol authentieke rock, soul en blues zijn er inmiddels.

Na de horizon verbreed te hebben in onder meer Duitsland, Spanje, Italië en Slovenië komt Sven Hammond terug voor een tweede ronde in de zalen van Nederland. Een liveband uit duizenden in een zaal bij jou om de hoek: zo was het, zo is het en zo zal het altijd zijn want Sven Hammond speelt overal en is van iedereen. Gaat dat zien, gaat dat zien…Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sven Hammond - Rapture Tourlees meer..
don 22 november 2018 van 20.00 uur

Onder de titel “de grote schoonmaak in Venlo na de Tweede Wereldoorlog “ houdt Sef Derkx een lezing over de verwoestingen en de naoorlogse opbouw van de stad. Tevens wordt de “puinfilm” getoond en vertellen mensen, die de oorlog nog hebben meegemaakt, hun verhaal.

De avond wordt georganiseerd door Stichting Erfgoed. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lezing - Schoonmaak Venlo na Tweede Wereldoorloglees meer..
vrij 23 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 30 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 7 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 14 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 21 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
vrij 28 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In het centrum van Mosaïque in Nieuw Bergen is er iedere vrijdagochtend een gezellige weekmarkt. Van 08.00 tot 12.00 uur staan er ongeveer 22 kraampjes waar lekkere versproducten en leuke hebbedingetjes te koop zijn!

Ideaal om te combineren met de wekelijkse of dagelijkse boodschappen. In Winkelcentrum Mosaïque vindt u namelijk ook de grote supermarkten, de prijswinnende slager, bakker, groentespecialist, drogisterij, bloemisten en kledingwinkels. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Nieuw Bergenlees meer..
vrij 23 november 2018 van 23.59 uur

Op vrijdag 23 november 2018 staat de eerste NEX-US clubnacht gepland in de zaal van Grenswerk: een kersvers clubconcept dat diversiteit en de vrijheid tot zelfexpressie centraal stelt. Headliners deze avond zijn house en techno DJ’s Sandrien en Titia.

Voorafgaand staat eerder op de avond de voorstelling ‘Mechanical Ecstacy’ van modern dansgezelschap Club Guy & Roni in de zaal van Grenswerk. Deze voorstelling is een samenwerking met Theater de Maaspoort. ‘Mechanical Ecstacy’ is een bijzondere en energieke voorstelling die gaat over de housecultuur. De muziek bij de voorstelling werd mede gecomponeerd door Thijs de Vlieger van Noisia. Bezoekers van ‘Mechanical Ecstacy’ hebben automatisch gratis entree tot de NEX-US clubnacht, die daarmee dus ook beschouwd kan worden als de perfecte afterparty.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

NEX-US presents Sandrien & Titialees meer..
vrij 23 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 30 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 7 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 14 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 21 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 28 december 2018 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 13.00 tot 18.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Baarlo. Elke vrijdagmiddag staan er van 13.00 tot 18.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Baarlo uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Baarlolees meer..
vrij 23 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 30 november 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 7 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 14 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 21 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 28 december 2018 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 4 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 11 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 18 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 25 januari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur
vrij 1 februari 2019 van 09.00 tot 13.00 uur

Uw dagelijkse versproducten en vele koopjes kunt u vinden op de gezellige weekmarkt in Maasbree. Elke vrijdagmorgen staan er van 09.00 tot 13.00 uur diverse marktkramen in het centrum van Maasbree uitgestald.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Maasbreelees meer..
vrij 23 november 2018 van 20.15 uur
don 18 april 2019 van 20.00 uur

Kiki Schippers krijgt het voor elkaar om met haar liedjes ieder publiek te veroveren. Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel; het raakt iedereen. Het lukte haar zelfs om Maarten van Rossem in ‘De Slimste Mens’ aan het lachen te krijgen! Ze toont lef en is niet bang om risico’s te nemen. Haar eerste theatershow ‘Wie Kijkt? was al een succes. Zo schreef de Theaterkrant: “Liedjes schrijven en zingen, dát kun je aan Schippers overlaten.” En dit is wat ze in ‘Waar’ dus ook zal doen. Al zingend gaat ze op zoek, maar naar wat precies? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid? Neem plaats en ontdek het!

Reserveer je kaarten hieronder online:
• Theater de Maaspoort
• Schouwburg VenrayLees meer op liefdevoorlimburg.nl

Kiki Schippers - Waarlees meer..
vrij 23 november 2018 van 21.30 uur

De goede oude tijd van de jaren tachtig herleven? Eind jaren tachtig veroorzaakte de opkomst van de dance een ware revolutie in de uitgaansscène. Een tijd waarin internet nog niet bestond en alles met een ultieme Do It Yourself mentaliteit werd uitgevonden, met de Amsterdamse RoXY als theatraal middelpunt. Club Guy & Roni creëert samen met Slagwerk Den Haag een nieuw en experimenteel concept waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen: ‘Mechanical Ecstasy’. Het is een ode aan de raveparty’s van toen. Elf dansers, één actrice en drie musici nemen de leiding, maar werken ook samen met het publiek in Venlo aan een bijzondere performance, waarin de beats de weg wijzen. Vind deze avond de jaren tachtig weer even terug! De muzikale composities zijn van grootheid Thijs de Vlieger (NOISIA).Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Mechanical Ecstasy - Staconcertlees meer..
vrij 23 november 2018 van 20.15 uur

Een komedie met een twist
Dit bijzondere, komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. 'Amadeus') geschreven voor Maggie Smith (o.a. bekend als de excentrieke dame in 'Downton Abbey' en van 'Harry Potter'). De spannende samenstelling van acteurs in combinatie met de unieke regie van Jon van Eerd maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties, een voorstelling die u niet mag missen.

Snoijink speelt een tourgids van een oersaai landhuis. Zij wordt echter op staande voet ontslagen omdat zij met haar ongebreidelde fantasie de details van de rondleiding wat spannender maakt door de feiten flink te kleuren. Haar chef (De Kuyper) krijgt echter wroeging en besluit bij haar langs te gaan om hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

KUNST en KITSCHlees meer..
vrij 23 november 2018 van 20.15 uur

Een komedie met een twist
Dit bijzondere, komische toneelstuk dat door Jon van Eerd speciaal bewerkt werd voor de twee topactrices Liz Snoijink en Raymonde de Kuyper biedt een fenomenaal staaltje comedy-acteren. Het stuk werd door Peter Shaffer (o.a. 'Amadeus') geschreven voor Maggie Smith (o.a. bekend als de excentrieke dame in 'Downton Abbey' en van 'Harry Potter'). De spannende samenstelling van acteurs in combinatie met de unieke regie van Jon van Eerd maakt deze uitdagende komedie met haar puntige teksten, onverwachte wendingen en dolkomische situaties, een voorstelling die u niet mag missen.

Snoijink speelt een tourgids van een oersaai landhuis. Zij wordt echter op staande voet ontslagen omdat zij met haar ongebreidelde fantasie de details van de rondleiding wat spannender maakt door de feiten flink te kleuren. Haar chef (De Kuyper) krijgt echter wroeging en besluit bij haar langs te gaan om hulp te bieden. De wonderlijke en potsierlijke vriendschap die hieruit ontstaat is een vrijbrief voor fantastische dialogen, fascinerende humor en een onbetaalbare climax.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

KUNST en KITSCHlees meer..
vrij 23 november 2018 van 21.30 uur

De goede oude tijd van de jaren tachtig herleven? Eind jaren tachtig veroorzaakte de opkomst van de dance een ware revolutie in de uitgaansscène. Een tijd waarin internet nog niet bestond en alles met een ultieme Do It Yourself mentaliteit werd uitgevonden, met de Amsterdamse RoXY als theatraal middelpunt. Club Guy & Roni creëert samen met Slagwerk Den Haag een nieuw en experimenteel concept waarin feest en voorstelling dwars door elkaar heen lopen: ‘Mechanical Ecstasy’. Het is een ode aan de raveparty’s van toen.

Elf dansers, één actrice en drie musici nemen de leiding, maar werken ook samen met het publiek in Venlo aan een bijzondere performance, waarin de beats de weg wijzen. Vind deze avond de jaren tachtig weer even terug! De muzikale composities zijn van grootheid Thijs de Vlieger (NOISIA).

Deze voorstelling is staand (non-seated).

Bezoekers van ‘Mechanical Ecstacy’ hebben automatisch gratis entree tot de direct aansluitende NEX-US clubnacht met DJ’s Sandrien en Titia. De perfecte afterparty dus !Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Club Guy & Roni - Mechanical Ecstasylees meer..
vrij 23 november 2018 van 18.00 tot 18.45 uur
vrij 30 november 2018 van 18.00 tot 18.45 uur
vrij 7 december 2018 van 18.00 tot 18.45 uur
vrij 14 december 2018 van 18.00 tot 18.45 uur
vrij 21 december 2018 van 18.00 tot 18.45 uur
vrij 28 december 2018 van 18.00 tot 18.45 uur

Het is herfst in Nederland. Veel mensen zitten weer volop in de dagelijkse (werk)routine en zoeken een balans tussen in-en ontspanning. Samen met Venlo Mediteert biedt de Stadsbibliotheek hét middel aan waarmee jij ook in hectische tijden het overzicht bewaart.

Mediteren in je eentje is al fijn, mediteren in een groep is nog leuker. Al bekend met mediteren en kun jij wel wat extra energie gebruiken voor het weekend of de vakantie? Kom dan iedere vrijdag samen mediteren in de Bibliotheek Venlo. Schrijf je gratis in en vermeld bij de inschrijving op welke data je wilt komen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Groepsmeditatie in de bieblees meer..
vrij 23 november 2018 van 09.30 tot 11.30 uur

De herfst is het seizoen van geuren en kleuren. Na al het groen van de zomer is het in de herfst weer heerlijk om te genieten van de gouden, rode, gele, bruine bomen en bossen. Vooral op een zonnige dag kom je ogen tekort.

De bladeren kraken weer onder de wandelschoenen. In het bos schieten de paddenstoelen uit de grond en tussen de bomen hangt die heerlijke frisse herfstgeur.

Wandel eens mee op vrijdag 23 november!

 • De deelname bedraagt € 3,50 voor volwassenen, voor kinderen tot 12 jaar € 1,00.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Themawandeling Herfstkleurenlees meer..
vrij 23 november 2018 van 19.30 uur

In de avonduren van vrijdag 23 november kunnen belangstellenden met een gids het schemerbos betreden. Ruiken, voelen en genieten van de rust in het nachtelijke bos, wandelen over een donkere, stille heide. Een natuurgids gaat met de wandelaars op zoek naar tekenen van leven in het nachtelijke Bergerbos. Voordat de wandeling start, staat er een kop koffie of thee klaar om lekker op te warmen.

 • De excursie duurt ongeveer 2 uur en deelname is gratis.
 • Zorg voor warme kleding en goed schoeisel. 
 • Aanmelden verplicht via telefoonnummer 0485 578069.
Foto: Peter Thönnissen


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Volle Maanwandeling in de Maasduinenlees meer..
zat 24 november 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 1 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 8 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 08.00 - 12.00 uur

In Neer vindt iedere zaterdagmorgen de wekelijkse markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op het Kerkplein staan wekelijks enkele marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Neer staan onder andere een groente- en fruitkraam, een viskraam met verse vis en visproducten en een kaashandel met kaas- en zuivelproducten. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Neerlees meer..
zat 24 november 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 12.00 uur

In Roggel vindt iedere zaterdagochtend de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op de Markt bij de kerk staan wekelijks meerdere marktkramen met de lekkerste en meest verse waren. In Roggel staat een bakker met ovenverse producten, een grote groente- en fruitkraam, een visboer met verse vis en visproducten en een kaasboer met kaas- en zuivelproducten. Tevens zijn er gefrituurde kipstukjes verkrijgbaar.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen. Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Roggellees meer..
zat 24 november 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 27 november 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 1 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 4 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 8 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 11 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 15 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
din 18 december 2018 van 08.30 - 13.00 uur
zat 22 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 09.00 - 16.00 uur

In Gennep vindt iedere dinsdagmorgen en zaterdag een markt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Op dinsdagmorgen vindt op het Europaplein een zogenaamde warenmarkt plaats van 08.30 - 13.00 uur en op zaterdag is er van 09.00 - 16.00 uur een versmarkt op de Zandstraat. Tijdens deze versmarkt worden alleen verse producten als groente en fruit, brood, bloemen en kaas verkocht. Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Genneplees meer..
zat 24 november 2018 van 10.00 - 18.00 uur
zon 25 november 2018 van 10.00 - 18.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 18.00 uur
zon 2 december 2018 van 10.00 - 18.00 uur

Attractiepark Toverland staat in de weekenden van 24 & 25 november en 1 & 2 december in het teken van het Sinterklaasfestijn. Tijdens dit evenement komt de goedheiligman samen met zijn magische pieten naar Toverland. Er zijn diverse extra activiteiten, waaronder een Sinterklaasshow, een Pepernoten Expeditie en een Pietencircus. Daarnaast zijn de attracties in de indoor themagebieden Land van Toos en Wunderwald geopend. 

Sinterklaasfestijn

Tijdens het Sinterklaasfestijn vinden er in Toverland diverse feestelijke activiteiten plaats. Zo kunnen jeugdige bezoekers deelnemen aan een heuse Pepernoten Expeditie. Bij de ingang ontvangen zij een juten zakje met zes speciale kaartjes. Door de juiste piet bij het juiste kaartje te zoeken kunnen ze pepernoten en ander snoepgoed verzamelen. Daarnaast halen circuspieten de gekste capriolen uit, zorgt de DJ-piet voor vrolijke beats tijdens de pietendisco en gaan de voetjes van de vloer tijdens de pietendansworkshop.

Nieuw: Sint's got Talent

De Sinterklaasshow zit dit jaar boordevol talent. “Tijdens de spannende Sint’s Got Talent show hebben de pieten allemaal een eigen act voorbereid”, vertelt David Slob, Regisseur Entertainment. “Alleen de weet-niet-piet heeft geen idee wat haar talent is, tot ze de zangpiet per ongeluk laat verdwijnen. Als dat maar goed komt!” De Sinterklaasshow wordt drie keer per dag opgevoerd. Na afloop van de show is er een meet & greet met Sinterklaas.

 • Het Sinterklaasfestijn vindt plaats in de weekenden van 24 & 25 november en 1 & 2 december. 
 • Toverland is deze dagen geopend van 10.00 tot 18.00 uur.
 • Bezoekers kunnen genieten van de attracties in de overdekte themagebieden Land van Toos en Wunderwald. 
 • Tickets voor het Sinterklaasfestijn zijn verkrijgbaar via de website van Toverland en kosten € 14,50 per stuk, de kassaprijs bedraagt € 18,00 per stuk.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaasfestijnlees meer..
zat 24 november 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 1 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 8 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 22 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur
zat 29 december 2018 van 10.00 - 16.00 uur

In Tegelen vindt iedere zaterdag de weekmarkt plaats in de kern van het dorp. Hier bieden de verschillende marktlieden alle soorten producten aan.

Ideaal voor uw wekelijkse boodschappen en heerlijk om gewoon rond te struinen.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Weekmarkt Tegelenlees meer..
zat 24 november 2018 van 20.00 uur

In 1918 werd in Merselo een fanfare opgericht. Merselo werd in die tijd omschreven als een afgelegen gehucht, met daar achter de onherbergzame Peel. Vandaar de uitdrukking “Maersele is mit krânte dichtgeplèkt.

Na 100 jaar is de fanfare nog springlevend en dat laat ze graag aan je horen. In een wervelende show neemt de fanfare u mee door een muzikale eeuw. Er is veel veranderd, veel gebeurd, dus kom en laat je verrassen!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Fanfare ST. ODA MERSELO Áchter de krânte!lees meer..
zat 24 november 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zon 2 december 2018 van 15.00 tot 16.00 uur
zat 15 december 2018 van 15.00 tot 16.00 uur

Op zaterdag wordt het Carillon van de Grote Kerk in Venray bespeeld. Toevallig in het centrum? Dan weet je waar de muziek vandaan komt. Spits je oren en luister goed! Raad jij alle liedjes?Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Carillon Concertenlees meer..
zat 24 november 2018 van
zat 1 december 2018 van

Natuurlijk zijn er op de zaterdagen ook pieten in het centrum van Venray. Iedereen loopt gezellig door het centrum, dus dit is je kans om met de pieten te dansen en te spelen.

Helaas kan Sint er deze dag niet bij zijn, zijn agenda staat bomvol met afspraken. Zijn pieten zullen echter volop aanwezig zijn met extra pepernoten.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Pieten in het centrumlees meer..
zon 25 november 2018 van Vanaf 12.00 uur

Wandel de Sinterklaas lichtjestocht op zondag 27 november, samen met Sinterklaas en zijn pieten!

De hele zondagmiddag een grote pietenspeelplaats op de pleinen in het centrum. Turnpietjes, fietspieten, stelpieten, danspieten, zingpieten en natuurlijk ook Sinterklaas. Kom nog even met de pieten spelen en geef Sinterklaas een handje. De pieten zullen vanaf 12 uur te vinden zijn in het centrum van Venray.

Ook dit jaar zal de pietenspeurtocht niet ontbreken. Kinderen gaan op zoek naar de verschillende pieten, zoeken de letters en gaan daarna op zoek naar de pieten met de beloning. De speurtocht zal om 14.00 beginnen en zal om 16.30 uur stoppen.

Na het succes van vorig jaar, en op speciaal verzoek van Sinterklaas, staat ook de lichtjestocht weer op het programma. Sinterklaas denkt nog regelmatig terug aan de schitterende toch van vorig jaar. Dit jaar hoopt hij weer op heel mooi weer, en nog veel meer kinderen, papa's en mama's. Zorg dus dat je om 17.00 uur nog in het centrum van Venray bent, neem je lampje mee en doe gezellig met Sinterklaas en al zijn pieten mee. Start en eindpunt zijn net als vorig jaar het gezellige Schouwburgplein.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Lichtjestocht met Sinterklaas en zijn pietenlees meer..
zon 25 november 2018 van 10.30 uur

Op zondag 25 november vindt de Halve Marathon van Ell plaats. De start zal plaatsvinden op de Kampstraat en het parcours is nagenoeg autovrij, vlak en geheel geasfalteerd.
De starttijden:

 • 10.30 uur - 7,5 - 12,5 en 21,1 km
 • 10.40 uur - 1 km

Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Halve Marathon Elllees meer..
zon 25 november 2018 van vanaf 09.00 uur

Zondag 25 november organiseert wsv “De Natuurvrienden” uit Merselo weer de jaarlijkse St.Nicolaastocht.

Om 13.00 uur start St.Nicolaas met een heleboel pieten voor de 5 km afstand. Hij zal een gedeelte van de route onder begeleiding van de fanfare meelopen, en de pieten zullen met hun kunstjes en met strooigoed de kinderen verrassen.

De tocht loopt langs de molen van Merselo en daarna door de prachtige bossen naar de diverse buurtschappen van Merselo. Buiten het St. Odapark is een rustplaats ingericht waar men tegen wandelvriendelijke prijzen koude en warme dranken en belegde broodjes kan krijgen.

De Sint hoopt op een grote opkomst, en doet alvast de groetjes aan iedereen.

 • Starttijden 20 en 15 km: tussen 09.00 en 12.00 uur
 • Starttijden 5 en 10 km: tussen 09.00 en 14.00 uur


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

St. Nicolaastocht (Sinterklaas)lees meer..
zon 25 november 2018 van 13.00 uur

Op zondagmiddag 25 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer op bezoek in Panningen.

Op deze dag zijn de winkels in het centrum van Panningen in de middag geopend van 13.00 tot 17.00 uur, zodat Sinterklaas hier zijn inkopen voor pakjesavond kan gaan doen! Ook de horeca is deze dag uiteraard geopend.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Intocht en Sinterklaaskoopzondag Panningenlees meer..
zon 25 november 2018 van 13.00 tot 15.30 uur

In Nationaal Park De Groote Peel wordt er elke laatste zondag van de maand een Verrassende Veentocht georganiseerd. Deze verrassende excursie start bij Buitencentrum De Pelen en is onder begeleiding van een gids.

Elk seizoen is anders, dus elke wandeling is ook een verrassing. Een gezellige, gezamenlijke wandeling van 8 tot 10 kilometer en na afloop heerlijk nagenieten van een kop koffie met Limburgse vlaai.

 • In natte perioden zijn sommige paden in de Peel modderig. Zorg dus voor stevige, waterdichte schoenen.
 • Kosten voor deelname zijn inclusief koffie en vlaai in de Peelboerderij. 
 • Reserveren via de website van Staatsbosbeheer.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Verrassende Veentochtlees meer..
zon 25 november 2018 van 11.00 - 17.00 uur

Waan u in Frankrijk op de antiek-brocantemarkt in Venlo! Lekker slenteren tussen 38 kramen met prachtige en unieke brocante, sjiek antiek, hippe vintage en industriële items met doorleefd karakter en een verhaal. Beleef het en ervaar het. 

Van april t/m november organiseert TheJo’s Tijdloos elke laatste (koop)zondag van de maand, tussen 11.00 uur en 17.00 uur, een antiek- en brocante markt op het Flujasplein in Venlo. Dat is het mooie gerestaureerde plein voor C&A. Het ligt aan het begin van de winkelstraat ‘De Vleesstraat’ en op steenworpafstand van winkelcentrum ‘De Maasboulevard’.

Het publiek geniet niet alleen van een steeds wisselend aanbod, maar ook een van hoge kwaliteit brocante. Brocante en vintage, een stijl die helemaal past in de huidige woontrend. Items met een verhaal, items met een sleetse en doorleefde patinalaag, waarvan het verhaal er achter nog te lezen is. Items die al vele generaties mee zijn gegaan en waarvan de volgende generatie ook nog kan genieten. De brocanteurs gaan er voor dag en dauw voor op pad naar Frankrijk, België, Engeland en Oostbloklanden en vinden daar de pareltjes die ze meenemen naar de brocante markt in Venlo!Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Brocantemarkt Venlolees meer..
zon 25 november 2018 van 14.00 - 17.00 uur
zon 30 december 2018 van 14.00 - 17.00 uur

De pottenbakker van Keramiekcentrum Tiendschuur demonstreert zijn vakmanschap aan het publiek. Aan de draaischijf laat hij met het nodige vertoon van spierballen de moderne kneepjes van het vak zien.

Vroeger draaide de pottenbakkersschijf met hand- en menskracht. Er kwam geen stroom aan te pas! Schoppen tegen het vliegwiel tot de schijf hard genoeg draaide. Tegenwoordig is er een volautomatische draaischijf, de techniek is nog precies hetzelfde.

Dat laat de pottenbakker zien tijdens deze demonstratie. De demonstratie begint om 14.00 uur.

 • De entree is inclusief koffie/thee
 • Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Museumkaart geldig


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Draaidemonstratie pottenbakkenlees meer..
zon 25 november 2018 van 14.30 uur

Torna | Cultura organiseert zondag 25 november een inspirerend en interessant Cultureel Café om 14.30 uur in zaal-restaurant Aod Thoear. 

Programma 

 • Na twintig jaar was cultuurpsycholoog Theo Verheggen (Wessem, 1972) helemaal klaar met in zijn ogen zielloze bestaan als hoofddocent bij de Open Universiteit. Nu sleutelt hij aan oude VW’s in een autogarage.
 • Gemeenten uit het hele land komen op 30 november in Roerdalen bijeen om te praten over ‘Klein Geluk’. Een van de organisatoren van de brede beweging is Laurens Bijl, gelukscoördinator in Roerdalen. Hij wijst de Limburgse burgers en gemeenten de weg naar meer geluk. Hij vertelt over zijn geluksfilosofie, waarbij hij uitdrukkelijk stelt: ‘Praten over geluk. Dat is niet zweverig’.
 • ‘Zielsverwanten in de muziek’, zo kun je Els Boonen en Funs Douma gerust noemen. Ze vonden elkaar op basis van een gedeelde passie voor het zingen.
 • Lizette Egas en Sharon Hegt spelen de dialoog Blau Leech van Alwin Grijseels.
 • Henk Schmitz neemt de column voor zijn rekening. Met zijn ‘Bespiegelingen’ in Weekblad VIA-Limburg raakt hij lezers in heel Limburg.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Torna Culturalees meer..
zon 25 november 2018 van 10.00 - 17.00 uur
zon 2 december 2018 van 10.00 - 17.00 uur
zon 9 december 2018 van 10.00 - 17.00 uur
zon 16 december 2018 van 10.00 - 17.00 uur

Green barn organiseert de tweede editie van de unieke kerstbeleving ‘Green Barn Christmas Farm’ bij Budgetplant in Venlo. Anders dan andere kerstmarkten in de regio, speelt Green Barn in op het boerenleven in de kerstwinter in een speciale “Farmersschuur”. Iedere zondag - vanaf 4 november t/m 16 december - zijn er nieuwe activiteiten te vinden. Van gezellige kerstkramen, creatieve workshops, kerstrestaurant, gratis kunstijsbaan tot boerderijdieren aaien. Er is een hoop te zien, te proeven, te ruiken en te horen.

Green Barn Christmas Farm is een concept waarbij het boerenleven en de Kerstmis samenkomen in winterse sferen. Fun (activiteiten voor jong en oud), Food (streekproducten) en Farm (bijzondere boerderijdieren) staan hierbij centraal. Green Barn Christmas Farm verwijst naar de typische boerderijschuren die te vinden zijn op het platteland in Amerika en Canada. Hier worden lokale producten en streekproducten geproduceerd en verkocht. Green Barn brengt deze sfeer terug in de “Farmersschuur”.

Gezellige Kerstkramen

In sfeervolle houten kerstkramen komen lokale hobbyisten en standhouders hun passie delen met de bezoekers. Onder andere diverse streekproducten, lifestyle, gifts en interieur zijn hier te vinden. Ook zijn er (muzikale) uitvoeringen om de kerstsfeer te vergroten.

Creatieve Workshops

Green Barn Christmas Farm biedt de mogelijkheid om diverse workshops te volgen. Vooraf reserveren is niet nodig en de prijzen zijn zeer toegankelijk. Van een bord schilderen, (advent) kerstkrans maken tot decoratiestassen versieren. De workshops zijn voor jong en oud.

Fun voor kids

Kinderen kunnen ook volop genieten bij de Green Barn Christmas Farm. Zo kunnen de kinderen een koe melken en skelteren. Ook zijn er bijzondere boerderijdieren te bewonderen, zoals alpaca’s en micro varkens. Spelen in de speeltuin en een rondje schaatsen op de kunstijsbaan inclusief schaatsverhuur (vanaf 4 november, 7 dagen per week) is ook mogelijk. Deze activiteiten zijn gratis.

Kerstmarkt bij Budgetplant

Naast alle activiteiten van Green Barn Christmas Farm is er een gezellige kerstmarkt bij Budgetplant. Hier zijn verschillende kerstartikelen te vinden, inclusief kerstbomen, verlichting en Lemax artikelen.

 • Het bezoekadres van de Green Barn Christmas Farm ligt aan de Expediteursweg.
 • Bekijk hier het volledige programma


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Green Barn Christmas Farmlees meer..
zon 25 november 2018 van 08.30 uur

IVN Helden introduceert de Vier Seizoenen Wandeltocht waarin je in de verschillende seizoenen kennis maakt met een specifiek natuurgebied. Iedere wandeling is dus anders! 

De tochten vinden dit jaar plaats in de Waterbloem in Heibloem. De Waterbloem is van oudsher een moerassig gebied een heel gevarieerd gebied qua natuur. Gedurende de vier seizoenen zie je het gebied veranderen en de schoonheid van ieder seizoen aan je ogen voorbij zien trekken. Deze wandelingen worden begeleid met uitleg van IVN Landschapsgids Peter Maessen.

 • Iedereen is welkom. Deelname is gratis. 
 • De wandelingen duren ongeveer 1,5 tot 2 uur.
 • Vertrek om 08.30 uur bij het clubgebouw in Helden of aansluiten om 08.45 uur op de parkeerplaats bij de kerk in Heibloem.


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Vier seizoenen Wandeltocht in Heibloemlees meer..
zon 25 november 2018 van 13.00 tot 18.00 uur

Op zondag 25 november vindt het nieuwe huiskamerfestival Oost West plaats in het centrum van Venlo! In totaal zal er in 15 huiskamers geprogrammeerd worden. Huiskamers kunnen zich vanaf nu aanmelden. Oost West is een project van Poppodium Grenswerk en Kunstencentrum Venlo.

Oost West is een winters festival, verdeeld over verschillende huiskamers geconcentreerd in één wijk van de stad. Een festival waar talentontwikkeling én ontmoeting tussen artiesten, publiek en gezinnen die hun huiskamer te beschikking stellen centraal staat. Oost West wil graag publiek op een intieme manier laten kennis maken met muziek uit de regio. In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen. Het festival vindt dit jaar in de wijk Venlo-Centrum plaats. Op deze manier is het voor publiek eenvoudig om op loop- of fietsafstand meerdere huiskamers te bezoeken. Volgend jaar zal een andere wijk gekozen worden.

In iedere huiskamer wordt een ervaren artiest geprogrammeerd, die een jong talent onder zijn of haar hoede neemt. Iedere artiest wordt gekoppeld aan één huiskamer en zal daar drie korte optredens verzorgen. De eerste artiesten die meedoen aan Oost West zijn:

 • Auke Classens
 • DJ Java
 • Baer Traa
 • Venlo Snackbar Dreamer
 • Jelske
 • Jane
 • Nienke Nasserian
 • Thijs & Guus Nissen
 • Scratch Jazz
 • Ward Bijlmakers
 • Ben Heights
 • Floor & Merel
 • Waers
 • Linda Zijlmans


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Oost West Huiskamer Festivallees meer..
zon 25 november 2018 van 16.30 uur

Wat een heerlijke jaarlijkse traditie.

Zodra Sint Nicolaas weer in het land is, presenteert Showorkest Harmonie Fortissimo in samenwerking met De Maaspoort het ‘Sinterklaasspektakel’. Fraaie muziek, komische acts en uiteraard alle bekende Sinterklaasliedjes om heerlijk mee te zingen.

De hoofdgast van de middag is Sinterklaas, en hij wordt in het zonnetje gezet! Tussen de muzieknummers door beleven de Pieten weer allerlei avonturen. Bij binnenkomst mogen alle kinderen hun schoen zetten. Vind jij na afloop van het Sinterklaasspektakel een gevuld schoentje terug? Als dat maar goed gaat!

Kom samen genieten van deze feestelijke muzikale voorstelling voor alle kinderen van 1 tot 99 jaar.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Sinterklaasspektakel met Showorkest Fortissimolees meer..
zon 25 november 2018 van 20.00 uur

Het stuk ‘Dubbel Op’ is een avondvullende klucht en speelt zich af in de schoonheidskliniek. Er bestaan daar snode plannen om met een illegaal middel geschiedenis te gaan schrijven en wereldberoemd te worden. Maar alles loopt mis.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Crescendo - Dubbel Oplees meer..
zon 25 november 2018 van 15.00 uur

Het is weer Sinterklaastijd. Dit betekent voor de harmonie Speculaastijd. Speculaas bakken, speculaas verkopen en een Speculaasconcert voorbereiden. Dit jaar is de harmonie begonnen aan een avontuur met een ander repertoire. Afwisselend zal de harmonie, onder leiding van Richard Bonné, en de slagwerkgroep, onder leiding van Wil van Horck, een verrassend en gevarieerd programma ten gehore brengen. Verschillende muziekstijlen zullen de revue passeren. In de pauze krijgt u natuurlijk weer een lekker stukje speculaas.Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Harmonie Concordia - Speculaasconcertlees meer..
zon 25 november 2018 van 11.30 uur

Sergio Leone's beroemde spaghettiewestern Once Upon a Time in the West is nu digitaal gerestaureerd. De film was het sluitstuk van Leone's ode aan het westerngenere, die onder de benaming spaghettiwesteren ongekend populair zou worden. 

De film is eenmaling te zien bij De Nieuwe Scène. Dit wordt aangeboden samen met een lunch: 

 • 11.30 uur ontvangst met koffie en thee/lekkers
 • 12.00 uur start film
 • 13.30 tot 14.30 Lunch in Preuf & Proeflokaal De Klep (menu: soep, vegetarisch of niet-vegetarisch lunchgerecht met een tapbiertje erbij)
 • 14.45 tot 16.15 uur vervolg film
Reserveren kan t/m 20 november


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Once Upon a Time in the Westlees meer..
zon 25 november 2018 van 10.00 uur

Hoewel december nadert is de herfst nog steeds in volle gang. Veel bomen hebben inmiddels hun bladeren verloren maar ook nu zijn de herfstkleuren nog duidelijk zichtbaar in het landschap. Door het vochtige weer is er ook meer kans op het zien van paddenstoelen. Zo wordt de vliegenzwam, een ieder wel bekend, bij het Reindersmeer vaak gespot. Tijdens deze excursie wordt er nog even genoten van het prachtige herfstseizoen voordat de drukke wintermaanden van start gaan.

 • De excursie start vanaf Bezoekerscentrum De Maasduinen, Bosserheide 3-E in Well en zal circa 2 uur duren.
 • Denk aan stevig schoeisel en verzorging voor onderweg.
Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Lia Oosterwijk


Lees meer op liefdevoorlimburg.nl

Het is nog herfstlees meer..
Internetbureau Vis.nl