Groepsexcursies VVV Baarlo

Historische wandeling
Samen met de gids maakt u een interessante wandeling langs mooie historische panden.
Tijdens de wandeling zal de gids vooral aandacht schenken aan de historische aspecten van het fraaie dorp Baarlo. Ook andere panden, waar men vaak aan voorbij loopt, worden door de gids opgenomen in de tocht.

Max. 25 personen
Duur: ca. 2 uur
Prijs per groep: € 40,--


Kunstwandeling
Het sfeervolle dorp Baarlo kan bogen op een rijk verleden. Het heeft maar liefst 4 kastelen. In één van de kastelen, “Kasteel Scheres”, woonde de beroemde kunstenaar Shinkichi Tajiri. In 1967 schiep hij zijn eerste knoop, waarvan nu tal van variaties over de hele wereld staan. U kunt imposante werken van deze beeldend kunstenaar in Baarlo bewonderen.
Behalve de knopen van Tajiri zijn in het centrum van Baarlo meerdere beeldhouwwerken van diverse beeldhouwers te bewonderen.
In een afwisselende omgeving kunt u genieten van de werken die een prominente plaats innemen en zo een meerwaarde vormen voor de historische kern van kastelendorp Baarlo.
Een gids begeleidt u langs de prachtige kunstwerken en zal ook het een en ander uitleggen.

Max. 25 personen
Duur: ca. 2,5 uur
Prijs per groep: € 40,--


Themawandeling: Natuur, Bos of Water
O.l.v. een gids een wandeling in het natuurgebied Dubbroek, het bosgebied de Kesselse Bergen of de Maascorridor

Max. 25 personen
Duur: ca. 2,5 uur
Prijs per groep: € 40,--

In de sporen van de Bospartizanen
Samen met een gids wandelt u door een prachtig bos naar de herdenkingszuil ter ere van de Bospartizanen. Wat speelde zich de laatste dagen van de oorlog 1940-1945 af in de bossen van Baarlo? In de verwarde dagen van september 1944 kreeg een knokploeg in Noord-Limburg de opdracht om de Duitse toevoerlijnen te saboteren. Omdat de beloofde wapendroppings door de Geallieerden uitbleven, werd besloten Duitse troepen te overvallen om zichzelf van wapens te voorzien. De bevrijding zou niet lang meer op zich laten wachten en de Geallieerden verwachtten van de ondergrondse steun als het zover was. Tijdens de wandeling wordt er regelmatig gestopt om het verhaal te vertellen wat er zich tijdens de laatste maanden van 1944 in de bossen van Baarlo heeft afgespeeld: de belevenissen van de verzetsgroep, de voedselvoorziening in het kamp, de Duitse soldaten, de risico’s voor het dorp Baarlo, de houding van de toenmalige bewoner van Kasteel Scheres en natuurlijk de afloop van dit drama. Kortom: een boeiende combinatie van geschiedenis, cultuur en natuur.

De route is 8 km. Graag goed schoeisel.
Duur: ca. 2,5 uur
Prijs: € 40,00 per groep
Max. 25 personen


Fietstocht in het buitengebied
O.l.v. een gids een interessante fietstocht langs mooie plekjes in het buitengebied van Baarlo. Kennismaken met een mooi stukje Noord-Limburg.
Langs kastelen, de rivier de Maas met zijn stuwcomplex en de mooie oude boerderijen.
Start in Baarlo op de Markt. De gids zal hier het een en ander over de historie van Baarlo vertellen.
Al fietsend ziet u agrarische landschappen met imposante boerderijen, boomgaarden, dijken en kastelen. Natuurliefhebbers zullen genieten van de uiterwaarden, het gebied tussen de dijk en de rivier die bij hoog water mag overstromen.
Ook zal er tijdens de fietstocht regelmatig afgestapt worden om iets nader te bekijken, zoals kasteel De Berckt en het stuwcomplex aan de Maas.

Max. 20 personen
Duur: ca. 2 uur
Prijs: € 40,00 per groep.


Tuinbezoek “ De verborgen tuin”
Het bezoeken van een prachtige, romantische tuin met kunstobjecten in de omgeving van Baarlo.
Prijs € 2,50 p.p. incl. koffie/ thee.
Mogelijk vanaf 15 mei.

 

Extra
Na of tijdens de excursie een lekker kopje koffie/thee met Limburgse vlaai bij D'Heeren van Baerlo, Restaurant Unitas of een koffiebuffet bij Château De Raaij. Informeer naar de mogelijkheden.
Wij regelen dit graag voor U.


Administratiekosten: € 10,- per excursie.


Informatie en boekingen
VVV Baarlo
Markt 21
5991 AT BAARLO
Tel: 077-4773666
Email: baarlo@vvvnoordlimburg.nlVVV

 

 

Internetbureau Vis.nl